Z prohry jsem zklamaný, ale byli jsme Kodani důstojným soupeřem, hodnotil Hapal

07.08., 22:36
Aktuality
Pavel Hapal (© Baník Ostrava)

Trenéra Pavla Hapala navzdory prohře 0:1 na hřišti FC Kodaň v úvodním utkání 3. předkola Konferenční ligy potěšil výkon Ostravy, litoval však neproměněných šancí. V rozhovoru s novináři uvedl, že se před zápasem spíše tipovalo, že jeho tým prohraje na stadionu dánského favorita alespoň o tři góly. Podle obránce Michala Frydrycha to byl výkon hodný Baníku.

V první minutě nastavení rozhodl o výhře favorita střídající Victor Froholdt. "Mrzí mě to, teď jsem zklamaný, že jsme prohráli. Ale před utkáním se víc očekávalo, že tady dostaneme trojku. To se nestalo, nakonec jsme byli důstojným soupeřem a hlavně jsme měli víc gólových situací. Věřím, že fanoušci nás přijdou podpořit tak jako dnes," řekl Hapal. Odveta je na programu příští čtvrtek.

Slezané si vytvořili řadu příležitostí, žádnou však neproměnili. "Nevstřelili jsme branku, to je ten největší problém. Kdybychom ji vstřelili, bylo by to veselejší. Na včerejším tréninku góly padaly. Někdy to tak je. Řešení bylo někdy možná trochu ukvapené a hlavně nepřesné," prohlásil Hapal.

Zahozených šancí litoval i Frydrych. "Určitě je to problém, protože když hrajete proti Kodani nebo takovému týmu, musíte aspoň jednu šanci využít. Protože víme, že jich nebude osm, nebo deset. To se nám dnes nepovedlo. Je to škoda," uvedl čtyřiatřicetiletý stoper.

"Je to pro nás všechny velká zkušenost. Věřím, že nám to pomůže do budoucna. I když je ten výsledek krutý. Musím pochválit všechny kluky za to, jak jsme to zvládli, jak jsme makali. Výkon je hodný Baníku," podotkl někdejší hráč Slavie a Wisly Krakov.

Ostrava hrála proti favoritovi odvážně. "Nemůžete úplně betonovat na hřišti tak silného soupeře, to by vás umačkali a v 60. minutě by bylo po vás. Musí taky cítit, že máte sílu a musíte jim to znepříjemňovat. Technickým hráčům se taky nechce bránit. Toho jsme se snažili využít. Věděli jsme, že to není Kodaň v topu, jako když v minulé sezoně porazili Manchester United. Kvalitu ale mají," řekl Frydrych.

Autor: ČTK

Komentáře (3)

Přidat komentář
Y.Cabaye

No a když se to nepovede, vždycky je můžete z Ostravy hnát klackama.

Reagovat
fsada

Reagovat
Lawman

Kodaň už není tak silná jako před rokem ale stále je to mužstvo, proti kterému si nevypracujeme 6 gólových šancí. No takové tutovky, jaké byly proti Hradci se musí proměnit. A tu vidím bolavé místo v herním projevu Baníku.

Pane Hapale, připomeňte mančaftu, aby si dal pozor na závěrečné minuty každého poločasu. Baník je mistr v polevení a ztrátě koncentrace od 40. minuty do konce poločasu a potom od 85. minuty do hvizdu rozhodčího. To není Chance liga kde to Baníku někdy projde.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele