Začíná Copa América 2011

01.07.2011, 00:00
Aktuality
Fotbaloví fajnšmekři se mohou toto léto těšit z velké porce atraktivní podívané. Evropské jedenadvacítky sice svůj turnaj již ukončily, ovšem vrcholového fotbalu si každý fanoušek dozajista užívá i nadále. Jako zpestření nám může sloužit právě probíhající dámské mistrovství v Německu, které se bude od prvního července prolínat s jiným fotbalovým svátkem. V Argentině startuje nejstarší reprezentační soutěž, startuje Copa América!

Ve zkratce k historii...
Jak již bylo zmíněno, jihoamerické mistrovství je nejstarším reprezentačním šampionátem. Nultý ročník se konal roku 1916 taktéž v Argentině, tehdy jako turnaj oslavující stoletou nezávislost domácí země. Za účasti Chile, Uruguaye a Brazílie zvítězila hostitelská reprezentace. Tato akce vedla k založení CONMEBOL (jihoamerická obdoba UEFA), jehož vedení o rok později pořádalo v Uruguayi historicky první ročník Jihoamerického šampionátu národních týmů. Vítězem byl opět domácí celek, v tomto případě tedy Uruguay. Turnaj byl posléze až do roku 1975, kdy proběhla jeho reorganizace, pořádán sedmadvacetkrát. Nejčastějším vítězem byla Argentina.

Rok 1975 byl pro šampionát mezníkem. Byl přejmenován na Copa América (Americký Pohár), přestal se hrát v jedné určité zemi a účastníci byli rozděleni do tří skupin, z nichž do semifinále postoupili jejich vítězové a obhájce trofeje z minulého turnaje. Nový šampionát byl pořádán každé čtyři roky až do léta 1987. Tehdy došlo k změnám znovu a Copa byla turnajem odehrávajícím se každé dva roky v jiné jihoamerické zemi, kterého se navíc od roku 1993 zúčastňovaly i dva celky mimo CONMEBOL. Takto se dostalo na Mexiko, Spojené státy americké, Kostariku, Honduras, Kanadu a v roce 1999 také na Japonsko. Momentálně se Copa América odehrává každé čtyři roky a nejúspěšnějšími týmy jsou Uruguay a Argentina.

Co očekávat od jednotlivých týmů a na co se zaměřit
Jihoamerické mistrovství po čtyřech letech znovu budí pozornost. Podeváté v historii se pořadatelství ujala Argentina, kterou toto hostitelství dělá jasným favoritem. Ovšem pozor, ani hvězdami nejprošpikovanější kádr turnaje neznamená jasnou zlatou medaili. Koneckonců toto ví i trenér la albiceleste Sergio Batista, který byl roku 1987 členem týmu favorizovaných mistrů světa z Argentiny, kteří na jihoamerickém turnaji obsadili až 4. příčku. Letos ovšem myslí jen a jen na titul a svou touhou namotivoval i své svěřence, kteří si v rozhovorech taktéž jiné umístění nepřipouští. Aby taky ne, svou poslední jihoamerickou trofej vyhrál tým kolem Gabriela Batistuty, 18 let dozadu.

Nýnější kádr čítá velké jména, ostatně jako každý turnaj. Nechejme se překvapit, zda nám Batista dá možnost pokochat se útokem Agüero-Messi-Tévez. Je nad slunce jasnější, že největší zbraň mají Argentinci v útoku a podle toho bude taktéž vypadat jejich hra.

Zálusk na titul budou mít na Copa América také jiné týmy. Pětinásobný světový šampion z Brazílie, čtrnáctinásobný jihoamerický mistr Uruguay a v Jižní Africe skvěle hrající Chile s Paraguayí. Brazilci musí být favorité již z principu, i když zrak Mana Menezese, dirigenta brazilské samby, se upírá především na jejich domácí světový šampionát, a taktéž na příští Copu, kterou odehrají rovněž ve své vlasti. Podle toho také skládá tým, což již začal jeho předchůdce Dunga.

Na letošním turnaji se Brazilci objeví s mladým kádrem, jehož hlavním cílem je prověřit hráče, kteří budou hrát za tři roky v Brazílii prim. Papírově největší slabinou by měla být záloha, silné stránky útok a obrana. Odborníci si hodně slibují především od čtyřlístku Ganso - Robinho, Pato, Neymar, který má potenciál zničit kteroukoliv obranu.

Pokud si Brazilci jedou do Argentiny zatančit, Paraguayci budou tvrdě dřít. To potvrzuje jak paraguayský tisk, tak trenér Gerardo Martino. Povzbuzen historickým úspěchem na mistrovství světa mluví o týmu v ideálním věku a neexcelující mládeži. Když si spojíme dva a dva, vyjde nám, že hráčům 99. největší země světa zní v uších heslo "teď, nebo nikdy!".

Paraguayci vynikají především týmovou hrou a důrazem. Jsou schopní ten zápas "nějak ukopat", gól vsítí silou vůle. Jejich nejlepší řadou je útok, ve kterém si trenér dokonce dovolil vynechat Óscara Cardoza. Ono to asi ani jinak nejde, když jsou jeho konkurenty Lucas Barrios, Nélson Valdéz a Roque Santa Cruz.

To Chilané mají jiné starosti. Po lednové rezignaci úspěšného trenéra Marcela Bielsy jmenovalo nové vedení chilského svazu trenérem Claudia "Bichi" Borghiho, který se musí od začátku svého angažmá ohlížet na špatný ekonomický stav jejich fotbalu, který mu práci značně ztěžuje. Poté, co mu bafunáři zrušili přátelské zápasy v Irsku a Austrálii, byl jistě v nezáviděníhodné situaci. Sám ovšem v médiích pouze opakuje cíl, který svému týmu dal - semifinále Copa América. Že se nejedná o troufalost, ví jistojistě i každý evropský fanoušek. Vždyť Chilané odehráli výborné mistrovství světa a nejednoho oslnili svým ofenzivním fotbalem. To potvrzuje také hvězdný argentinský kouč Alfio Basile, který Chilany povzbuzuje: "Borghim vztyčený cíl je jistě splnitelný".

Jejich fotbal je plný narážeček, běhu, síly a technických kousků. Mají všechny řady výborně vyvážené, soupiska čítá i hvězdy jako Arturo Vidal, Mauricio Isla, motorová myš Gary Medel, především ale zahrnuje Alexise Sáncheze, který je považován za hlavní hvězdu.

Uruguayci jdou do turnaje s jediným cílem: Vyfouknout Argentině rekordní titul přímo pod nosem a sami jej ukořistit. Již z historického hlediska musí být tým okolo Diega Forlána považován za kandidáta na titul, vždyť za dobu konání Copa América byl dvacetkrát ve finále a spolu s Argentinou jsou rekordmany v počtu vítězství. Sám Diego také slibuje, že semifinále mistrovství světa nebylo vše. Prý na Copu pojede fyzicky lépe připraven, čili se mají fanoušci na co těšit. Roli favorita potvrzuje také Edison Cavani, který pro změnu lpí na image dosažené v Jižní Africe a slibuje pobyt v Argentině až do konce. Snad každý tým na Copa América má největší hvězdy v útoku. Ovšem Uruguay byla také studií FIFA zvolena jako nejlépe bránící tým mistrovství světa 2010. A co teprve ten útok! Na některou z hvězd jako Edison Cavani, Diego Forlán, Luis Suaréz a Abel Hernandéz se s největší pravděpodobností nedostane.

Od favoritů přecházíme k týmům, od kterých se tolik nečeká. Jihoamerická veřejnost na reprezentaci Kolumbie tolik nevsází. Možná to rozproudil sám trenér Hernán Gómez, který přiznává, že na Copě chce, stejně jako Brazilci, pouze najít tým pro následný kvalifikační cyklus. Kapitán Yepes mu ovšem odporuje, podle něj mají kvalitní mužstvo, které může dojít co nejdál už teď.

Já s ním bezmezně souhlasím. Pohled na jejich obranu musí nahánět útočníkům strach, a to i přes zranění jedničky Davida Ospiny. Celá je složená z "Italů", tedy hráčů, kteří hrají v Itálii. Jsou jimi Pablo Armero, Cristian Zapata, Mario Yepes a Juan Zúñiga. Taktéž jejich útok čítá padlého, klíčová desítka Giovanni Moreno pro zranění nenastoupí. To ale málokomu vadí, důležité je, že se bude hrát na Radamela Falcaa, nejlepšího střelce letošní Evropské ligy.

Mexičané přijeli do Argentiny se svou reprezentací do 22 let, jelikož jejich seniorská reprezentace hrála začátkem června Gold Cup, který vyhrála. Peruánský trenér Markarián o ní řekl, že je velmi technická a vyspělá a může jít hodně daleko. Jestli mu dával někdo zapravdu, že Mexiko může hrát prim i s talentovanými a nadšenými mladíky, byl zřejmě rychle vyveden z omylu. Trenér Luis Fernando Tena vyhodil z kádru kvůli aféře s prostitutkami na hotelovém pokoji 8 hráčů (včetně hvězdy Jonathana Dos Santose) a musel narychlo shánět náhrady. Čili nyní vše leží na Giovanni Dos Santosovi, který si zřejmě dovolenou nerezervoval, a je jediným hráčem, který jede jak na Gold Cup, tak na Copa América.

Venezuela je procentuálně nejhorším týmem Copa América. S tímto faktem se tamní funkcionáři rozhodli něco udělat a zainvestovali do mládeže nemalé prostředky. Výsledky začínají být vidět, hodně jejich hráčů již hraje v evropských ligách a taktéž na posledním jihoamerickém mistrovství dosáhli čtvrtfinále. Trenér César Farías ovšem zůstává při zemi a skromně si přeje pouhý postup ze skupiny.

Jejich největší slabinou je obrana. V bráně dosluhuje chybující Renny Vega a taktéž při pohledu na chatrnou obranu sázkové kanceláře zvyšují kurzy na sázku "nad 2,5". Záloha a útok už jsou lépe chutnající kávou. Pokud se stihne uzdravit záložník Arango, mají útočníci Maldonado s Róndonem zaručenou dávku šikovných přihrávek do šancí.

Ekvádor je jedním z týmů, který se jede bít o čest. V své krajině mají velmi náročné fanoušky, kteří fotbalistům při posledních neúspěších házeli na hlavy vše, co měli po ruce. Luis Antonio Valencia si uvědomuje, že tým musí projít minimálně do vyřazovacích bojů a tam ze sebe vydat vše. Trenér Rueda je ale přesvědčen, že vše dělá správně. Rozhodl se nepovolat kapitána Ivána "Bam Bam" Hurtada a také hvězdičky jako Felipe Caicedo nebo Joffre Guerrón u něj nemají nominaci jistou. To vedlo fanoušky k velké kritice Ruedy, při posledním zápase jej dokonce vyzývali k odchodu. To se dost možná nakonec stane, Copa América je pro ekvádorské trenéry zlým snem, jelikož po jejím skončení se obyčejně ekvádorští trenéři poroučí. Aby toho nebylo málo, před Copa América se Ekvádorcům zranil útočník Jaime Ayoví a také díky zranění nejede ani záložník Luis Saritama. Jako hlavní tahoun tedy zůstává Luis Antonio Valencia, těšit se můžeme také na Felipe Caiceda, Cristiana Beníteze, nebo Christiana Nobou.

"Musíme hrát jako Real Madrid pod Mourinhem, pokud chceme porazit Messiho Argentinu". Tato slova pronesl trenér Bolívie Gustavo Quinteros. Podle něj je rychlá hra po křídlech jediným způsobem, jak se dá porazit Argentina, se kterou hraje jeho reprezentace zahajovací zápas sezony. Že se nemusejí bát žádného protivníka, to ostatně bolívijští hráči dobře vědí. Vždyť většina tohoto týmu byl přítomna při historickém zápase, kdy Argentina podlehla v Bolívii 6:1. Žádní nazdárci to teda rozhodně nejsou.

Oko diváka by při jejich zápase mělo zbystřit, pokud bude u balonu Marcelo Martins, jinak jsou Bolívijci bez výraznějších hvězd a ve formaci 4-4-2 budou chtít hlavně zneškodnit soupeřovi útoky.

Kostarika dojela, stejně jako Mexičané, se svou mladší reprezentací. 17 hráčů ze soupisky jsou hráči pod 23 let a zbývající šestice jsou zkušenější fotbalisté. Že se nejedná o úplného outsidera, může dokázat třeba fakt, že tato generace skončila v roce 2009 na mistrovství světa ve své kategorii 4., což byl jejich velký úspěch. Tým, doplněný o starší hráče, může překvapit. To stejné si myslí zkušený trenér Ricardo La Volpe. I obránce Johnny Acosta v tom má jasno: "Hrajeme za Kostariku, pro případný debakl by nebyla žádná omluva".

Jen těžko se určují pozitiva a negativa takového týmu. Z Kostariky jdou ovšem výborné ohlasy na Joela Campbella, který se jeví jako nejtalentovanější z nominace.

Pozitiva a negativa se určují velice lehce u Peru. Obyvatelé třetí největší země Jižní Ameriky byli před Copa América zděšeni, jelikož se jim zranily hvězdy Claudio Pizzaro, Jefferson Farfán a Juan Manuel Vargas, který nakonec Copu zřejmě stihne. Jejich smůlu navíc podtrhl přípravný zápas se Senegalem, kde se jim zranili další klíčoví hráči (Zambrano, Advíncula a Luis Ramírez). Trenéru Markariánovi se přezdívá "mág"a tuto přezdívku si má nyní možnost obhájit, jelikož ani pět dní před prvním zápasem s Uruguayí netuší, koho bude moci postavit do základní jedenáctky. Pomoci by mu mohlo, že Peruánci jsou turnajovým mužstvem, málokdy nepostoupí alespoň do čtvrtfinále. Markarián rád hraje v rozestavení 3-4-3 a svou hru pravděpodobně postaví na Guerrerovi s Vargasem.

K organizaci...
Na Copa América 2011 bylo původně pozváno Japonsko. Jenže po ničivých zemětřeseních a následných vlnách tsunami bylo nuceno přeložit fotbalovou ligu na léto a z turnaje se odhlásit. Tak se dostalo na Kostariku. Týmy jsou rozděleny do tří čtyřčlenných skupin, ze které postoupí první dva a dva nejlepší týmy z třetích míst. Zápasy se odehrají v osmi městech - Jujuyi, Mendoze, San Juanu, Saltě, Córdobě, Santa Fe, La Platě a finálový zápas se odehraje na Monumentalu v Buenos Aires. Bylo rekonstruováno šest stadionů a dva (v La Platě a San Juanu) nově postaveny. Turnaj se bude vysílat ve 198 zemích světa a také přes internetový kanál youtube.com. Turnaj zahájí v noci z 1. července na 2. červenec exkluzivní představení jihoamerických hvězd Diega Torrese, Ivete Sangalo a skupiny Choc Quib Town, poté, ve 2:45 SEČ, bude následovat zápas Argentiny a Bolívie.

Rozdělení skupin:
Skupina A:
Argentina, Kolumbie, Kostarika, Bolívie
Skupina B: Brazílie, Paraguay, Ekvádor, Venezuela
Skupina C: Uruguay, Mexiko, Chile, Peru

Program prvního kola:
02.07.2011 Argentina - Bolívie
02.07.2011 Kolumbie - Kostarika
03.07.2011 Brazílie - Venezuela
03.07.2011 Paraguay - Ekvádor
05.07.2011 Uruguay - Peru
05.07.2011 Chile - Mexiko

Autor: Roman Dufek

Komentáře (112)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To "céčko" je stejně neskutečně nevyzpytatelný.

Reagovat
Kily

já bych ani neřekl, Mexiko tam nejede s tím nejlepším a navíc přišlo o osm hráčů, Peru sice vyhrálo Kirin Cup, ale má taky ztráty a kvalitou je za Uruguayí i Chile

Reagovat
cubinho

"...vyhrálo Kirin Cup."

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Naši kluci přece taky po střelecké explozi a galakoncertu vyhráli Kirin Cup.

Reagovat
smazaný uživatel

3. až 7. slovo pokus o vtip? zbytek je totiž pravda...

Reagovat
smazaný uživatel

Tady nejde o to, že vyhráli. Ale přece po takovýchto výkonech a takto trapném způsobu na to snad ani nemůžeme být hrdí, a nemůžeme se z toho radovat. Kdo jo, je vůl.

Reagovat
didosh

Reagovat
smazaný uživatel

Uruguay by měl skupinu vyhrát, ale pak to může podle mě dopadnout jakkoliv, klidně na druhém místě Peru. Ale zase nesleduju ten jih, tak nevím. Jen mi ta skupina na oko přišla nejvyrovnanější.

Reagovat
Tigerinho

Reagovat
cubinho

Řekl bych, že o první místo se popere Uruguay s Chile, celkem jednoznačně.

Reagovat
smazaný uživatel

Brazílie vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

Uruguay

Reagovat
EL Gringo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Aldeano

Argentina jasná výhra, není co řešit

Reagovat
FC Porto FC

Kolumbie si podá Messiho a spol

Reagovat
Aldeano

Už se těšim na hlavičkové souboje Córdoba Vs. Messi

Reagovat
FC Porto FC

Cordoba není v nominaci a obrana si bude hrát Luis Perea-Yepes-Zapata-Pablo Armero

Reagovat
Aldeano

Tak to Kolumbie propadne.Jak tam není Córdoba...

Reagovat
FC Porto FC

stačí dědek Yepes

Reagovat
FC Porto FC

Reagovat
smazaný uživatel

Kéž by.

Reagovat
Willy Wonka

Ekvádor. Valencia zapne svý turbo-motory a je hotovo...

Reagovat
Al Capone

Argentina a Mexiko

Reagovat
raduinho

Brazilci si dají Argentince potřetí za sebou ve finále

Reagovat
smazaný uživatel

Uff, dlouhýý :) Klucíí, kde se to bude dát sledovat?

Reagovat
Kily

v programu to má SportTV

Reagovat
smazaný uživatel

sakra, nemám. A na tom youtube to bude dostupný pro ČR, nevíte?

Reagovat
Al Capone

na youtube přímý přenos?

Reagovat
smazaný uživatel

Autor to trochu popletl, na YT bývají jen upoutávky na placené streamové kanály

Reagovat
smazaný uživatel

ale jednou tam dávali celé přenosy z CONCACAFu

Reagovat
smazaný uživatel

Doporučuju fromsportcom.com, jsou tam vesměs kvalitní streamy z většiny toho, co se kde ve sportu ve světě odehraje

Reagovat
Ferguson6

Uruguaj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mastakillah

Reagovat
EL Gringo

Reagovat
Kongo

Všechny týmy docela vyrovnaný.

Reagovat
Mikesh

Chile - Mexiko ? na Mexiko kurz 6,3 vím, že nejsou komplet, ale i tak ?.. jaké jsou vaše tipy ?

Reagovat
FC Porto FC

jedinej slušnej hráč tam je Giovani jinak samá tamní liga a ještě ani to nejlepší z ligy ne

Reagovat
smazaný uživatel

Chile mi příjde hrozně silný... už v JAR hráli výborně a góly dostávali hlavně ze standartek kvůli jejich výšce, ale kurz asi přehnaný no

Reagovat
mastakillah

Hodně se těším co předvede Uruguay. Z toho útoku jde velkej strach!! Pokud nezklame obrana nebo Muslera, tak by to mohlo šlapat parádně

Reagovat
minoLFC

Sterling gol England: Argentina 1:1 po polčase

Reagovat
smazaný uživatel

Co se tyce Uruguaye :

Tak skoda ze v nominaci neni Fernandez(Malaga),Fucile-ale ten je zraneny,Ramirez(Bologna),dale by se dalo spekulovat o Castro(Mallorca), Albin(Getafe) ale tyhle sem temer v akci nevidel , a jediny z ceho cerpam ze hravaj v zakladnich sestavach celku z PD. Jeste me napadl Britos(Bologna) toho sem videl v akci a nehraje spatne podle me by byl rozhodne lepsi nez Scotti.

Z tech co tam jsou se teda spatne jevi Alvaro Perreira kterej je na krajnim beku strasnej v zaloze to je lepsi , ale stejne jediny co ma ze je rychlej jinak pak zalezi jakej ma den a jestli da cent. Dale Abreu to je kopyto zatim sem ho nevidel v reprezentaci odehrat zapas kde by byl nejak extra uzitecnej i kdyz gola obcas da. A Lodeiro pokud vim tak skoro celej rok nehral , nejdriv zranenej a pak nenastupoval.

Tak doufam ze se turnaj vydari a Uruguay se probojuje do finale , to by melo obrovskej naboj kdyby to bylo s domaci Argentinou tohle je klasicky Jihoamericky derby kterej se uz sehralo snad 100 ci vic.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

no a?

Reagovat
FC Porto FC

Kdo nejde do Turecka není in

Reagovat
smazaný uživatel

fakt super článek

autorem je tomanatura?

Reagovat
mickey mouse

Budu sledovat a fandit Chile

Reagovat
smazaný uživatel

Uruguaj, Brazilia

Reagovat
smazaný uživatel

Peru,Uruguay,Ekvádor-těmto budu fandit

Reagovat
KnoxXx

ja Chile, Uruguay, Ekvador

Reagovat
smazaný uživatel

Doufam, ze Uruguay predvede dobrej vykon, tym na to urcite maj, snad dokracej daleko.

Na druhou stranu i kdyz Mexiko neprijelo s ani zdaleka tim nejsilnejsim, co ma, tak jim taky budu fandit, hrozne sympaticka zeme a fotbalovej projev.

Mexiko, Uruguay

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

BRAZÍLIE S Neymarem jdou za titulem

Reagovat
Ranoth

Uruguay Luis s Edinem je potahnou na 1. misto

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Zatracený časový posun .

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

ani ne, vzhladom na moju nespavost si rad pozriem niektore zapasy

inak Uruguay

Reagovat
EL Gringo

Reagovat
smazaný uživatel

dneska v noci je prvy zapas ne?

Reagovat
smazaný uživatel

ano

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna zapasy co me nejvic zajimaji jsou od 2:30 to je uplne naprd , kdyby aspon byli od tech 0:30 to se jeste da zkousnout. No od tech 21:30 nebo jak tam par zapasu je to by bylo naprosto idealni

Reagovat
smazaný uživatel

Argentina - Bolívie živě na Sport 1

Kolumbie - Kostarika živě na Sport 1

Brazílie - Venezuela živě na Sport 2

Paraguay - Ekvádor živě na Sport 1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Galapágy

Reagovat
Ligter

Ti budou hrát s Ohňovou zemí.

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně je ve finále porazí Falklandy.

Reagovat
smazaný uživatel

Neviete či sa to bude vysielať niekde v TV ?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Negúľaj tu očami, napr. STV 3 bežne vysiela argentínsku ligu....

Reagovat
smazaný uživatel

Jde spíš o to, že jsem to dva řádky nad tebou vypsal a ty nejsi schopný se tam podívat.

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry nestihol som prejsť komenty, potreboval som to rýchlo....moja chyba....

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně, jestli se nikdo z té čtveřice Neymar, Pato, Ganso, Robinho nezraní, tak to bude squirting jako prase..

Reagovat
off-olda

mě úplně běhá mráz po zádech...

Reagovat
Ragazzo d'oro

Reagovat
smazaný uživatel

Tak, sme svedkami snahy (verme, že úspešnej) zrekonštruovať mocenské postavenie futbalového Uruguaye do podoby z rokov 1950 resp. 1980! Ale to môže dlho trvať, a skôr uverím, že URU vyhrá MS 2014 než šampionát v Argentíne.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
DelPiero137

Vacsina muzstiev ma skvely utok a hraju utocny futbal. Vyzera to na pekny futbal. Uz sa tesim, budem sa snazit pozerat co najviac zapasov.

Reagovat
JacoBee

Souhlas ale bojím se toho aby is neřekli mají dobrý útok budeme víc bránit a to když se řeknou dva týmy bude to vypadat jak kapr liga :D

Reagovat
DelPiero137

Tiez ma to napadlo

Mozno u muzstiev ktore tam maju repre do 23 rokov to bude uvolnenejsie...

Reagovat
smazaný uživatel

Chile!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

VAMOS CHILE MIERDA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
Radin

OT:zapl sem si Spartu a na to se nedá dívat,raděj se vrátím k ženskému mistrovství

Reagovat
smazaný uživatel

To není možný... Dyť to je kyperskej tým, kterej by měli spláchnout 5:0, když naše vypadnutí s nima byla ostuda...

Reagovat
smazaný uživatel

Vítej!!! COPA AMÉRICA je tu.

Pravděpodobný vítěz vzejde ze čtveřice Argentina, Brazílie, Uruguay a Chile. Černým koněm turnaje může být Kolumbie. Od dalších se toho již nečeká, ale překvapení se může jistě zrodit, i když je to už méně pravděpodobné. Hosté z Mexika a Kostariky jsou díky oslabením v nominaci asi pouze do počtu. Každopádně jsou jejich výkony velkou neznámou, tak se nechme překvapit.

Začíná tradiční jihoamerické mistrovství, které se díky fans odehraje opět v šílené atmosféře, poněvadž fotbal je v celé Jižní Americe nejen velkou vášní, ale v podstatě i náboženstvím!!!

Osobně přeju bleděmodrým. URUGUAY!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

To je fakt kouzelný, jak ty vždycky v diskuzích vedeš svou vlastní redakci a rozjíždíš takovej EuroFotbal II.

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, no .....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ragazzo d'oro

Reagovat
smazaný uživatel

....je tu sice pár týdnu,ale rád ho čtu

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť už tady má komenty po článkem z roku 2008.

Reagovat
smazaný uživatel

aha no....já sem chodím každej den,takže musel být dlouho neaktivní.Třeba to sám osvětlí

Reagovat
smazaný uživatel

Tak, tak, byla pauza ....

Reagovat
smazaný uživatel

sem si to myslel Sám sem chodím tak 3-4 roky a výrazněji sem tě zaznamenal až těch zmiňovanejch pár týdnu

Reagovat
smazaný uživatel

Nepřispíval jsem, ale navštěvoval jsem to tu pořád.

Reagovat
Radin

já o tobě vím,máš vztah ke Skotskému nebo Irskému fotbalu ne?:-) Podle nicku bych hádal Rangers :-D.Ale vím,že si tu psal,asi minulý rok nebo tak někdy :)

Reagovat
smazaný uživatel

Nejen Irsko a Skotsko, ale taky Wales či Severní Irsko a co se týče Anglie, tak klubový fotbal. Ale ve vztahu Rangers versus Celtic jsem neutrální.

Reagovat
smazaný uživatel

Irsko a Wales jako narodaky?

Reagovat
smazaný uživatel

Jak národní týmy, tak kluby.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Asi tu o tom bude rozsáhlejší reportáž, ale vcelku zajímavej zápas :) První gól - Bolívie padl po špatně ubráněném rohu. Banega u pravé tyče sklepl takové nic moc nahození střelu či co to mělo být do vlastní brány, kde to vyklouzlo Romerovi.

Ale druhej gól Argentiny byl nádhernej!!! Burdisso krásně sklepnul tělem na Kuna, který snipersky z první nedal brankáři Bolívie šanci

Celkově mi ale přišlo, že hrála Argentina příšerně, čemuž odpovídal výsledek a Kun příště jednoznačně do základu

Reagovat
smazaný uživatel

Místo Tevéze.. A do zálohy na desítku někoho kreativnějšího než Cambiassa, klidně třeba Messiho, mohlo by mu to sednout.

Reagovat
smazaný uživatel

Chile to vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

přesně Chile!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele