Základem přípravy je hotel, hřiště a přátelská utkání, míní Jan Lokaj

03.08.2023, 11:56
Rozhovory

V Česku nejvyšší soutěž už běží, ale TOP evropské ligy na rozjezd teprve čekají. Velkokluby aktuálně absolvují letní turné nejen v Evropě, ale i po Spojených státech nebo Asii. Jaká je organizace přípravných kempů a soustředění velkých týmů? Jaké jsou trendy v přípravě na nový ročník v jednotlivých zemích? Jaké požadavky měly během kempů například Felix Magath nebo Gheorghe Hagi? A co zvláštního vyžadují italské kluby? To vše v novém vydání Livesport Daily prozradil sportovní manažer Jan Lokaj, který se pořádání kempů českých i zahraničních klubů věnuje.

Sportovní manažer Jan Lokaj má zkušenosti ze Skotska, Anglie nebo Rakouska a nyní působí ve společnosti HEFC.team, kterou sám založil. Za roky zkušeností zaplnila jeho portfolio například spolupráce s národním týmem Belgie, skotskými Rangers, anglickým Fulhamem, juniorským výběrem Manchesteru City a řadou českých klubů, kterým organizuje předsezonní kempy a soustředění.

"Jednotlivé specifické požadavky se liší tým od týmu, ale základ je hotel, tréninkové hřiště a přátelská utkání, ta jsou asi nejdůležitější. Týmům, které nás osloví, tak zajišťujeme kompletní balíček. V poslední době se ty opravdu velké světové týmy snaží o to, aby na soustředění vydělaly, nebo minimálně utratily co nejméně, proto volí často formu komerčních turné nebo zápasů po Americe a tak dále," říká.

V aktuální epizodě podcastu Livesport Daily jsme také řešili:

Jak změnil fungování klubů v přípravě a celý byznys covid?

Jak často řeší průšvihy svých klientů na hotelu?

Proč nejezdí evropské kluby na soustředění do Česka?

Kompletní díl podcastu Livesport Daily najdete také na Apple Podcasts a Google Podcasts.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
PBLead

Naprostý souhlas. Zvolila-li by česká repre před lety lepší hotel s profesionální recepcí, tak novináři nikdy nenafotí, jak si vodí kurvy na pokoj.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele