Záložník Rodri se stal nejlepším hráčem mistrovství Evropy

15.07., 09:04
Aktuality
Rodri (© AFP)

Španělský záložník Rodri byl vyhlášen nejlepším hráčem fotbalového mistrovství Evropy v Německu. Ocenění pro nejlepšího mladého hráče získal jeho spoluhráč Lamine Yamal, který v sobotu oslavil teprve 17. narozeniny.

Osmadvacetiletý Rodri odehrál šest ze sedmi zápasů na turnaji, vstřelil jeden gól a úspěšnost přihrávek měl téměř 93 procent. V dnešním vítězném finále proti Anglii (2:1) kvůli zranění vystřídal už po prvním poločase.

"Individuální ocenění je příjemné, ale hlavní je tým. Tohle je pravděpodobně můj největší den kariéry," citovala zahraniční média Rodriho. "Zapsali jsme se do historie, na turnaji jsme porazili čtyři bývalé světové šampiony (Itálii, Německo, Francii a Anglii). Prošli jsme přes nejtěžší los a to mluví o psychické síle tohoto týmu," dodal defenzivněji laděný středopolař Manchesteru City.

Yamal na šampionátu přepsal několik rekordů, stal se například nejmladším debutantem, střelcem i vítězem turnaje. Útočník Barcelony zaznamenal na Euru branku a čtyři asistence.

Obě hlavní individuální ocenění vybíral tým 12 technických pozorovatelů UEFA. Mezi ně patřili převážně věhlasní současní či bývalí trenéři - například Fabio Capello, Rafael Benítez, Frank de Boer či David Moyes, který ještě v minulé sezoně vedl české reprezentanty Tomáše Součka s Vladimírem Coufalem v anglickém West Hamu.

Nejlepším hráčem dnešního finále byl zvolen jiný Španěl Nico Williams, který na Olympijském stadionu v Berlíně otevřel skóre. Spolu s výše zmíněnými spoluhráči pomohl své zemi k rekordnímu čtvrtému triumfu na evropském šampionátu, čímž se odpoutala od Německa.

Autor: ČTK

Komentáře (20)

Přidat komentář
Malresi

Absolútne zaslúžene, fantastický hráč.

Reagovat
sensei25

Ani lepsie DM momentalne po ihriskach nebeha.Neskutocny prehlad,vyborna technika,kondicne fantasticky pripraveny a co je najdoleztiejsie,ze jeho vykony su konzistnente celu sezonu.

Reagovat
oli9

Reagovat
SunFells

*Holding midf

Reagovat
krisa

+ je velká výhoda, že má ty tuny kompra na rozhodčí, takže nedostává karty jako běžný smrtelník

hráč ale samozřejmě úžasný

Reagovat
mistr129

*lepší hráč

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Pablos

Fotbal skomírá vždy když to bude vyhrát nejnemožnější post ve fotbale... tenhle aspoň má trošku techniku, tak ještě jakžtakž ...ale i tak

Reagovat
ian.rush

Jak se hned zase v každém článku snaží procpat tam Součkův a Coufalův West Ham tvl.

Tohle je strašná žurnalistika dnešní doby

Reagovat
Seydou Doumbia

stačilo jak včera Suček řekl že angličané jsou nám podobní že podobná mentalita nebo co

Reagovat
O.Giroud

Akože začať hrať až keď dostaneš gól?

Reagovat
Seydou Doumbia

Z toho jak to říkal mi spíš přišlo že mysli povahové vlastnosti než herní.

Reagovat
O.Giroud

A teraz záleží či myslel hráčov alebo fanúšikov

Reagovat
Seydou Doumbia

mluvil o rýži a bowenovi

Reagovat
O.Giroud

On alebo Kroos by mali získať Zlatú Loptu, ale nerobím si nádeje tá cena už nie je čo bývala.

Reagovat
mistr129

Ta cena je právě to co bývala vždy, dostaneš ji za to že vyhraješ LM/mezinárodní turnaj a dáš na něm hodně gólů/asistencí

Kdyby to bylo za kvality, tak ji od roku 2008 do 2019 dostává Messi nonstop a naopak v roce 2021 by ji nevyhrál.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Me2win

Zlatej míč se mu asi nevyhne

Reagovat
Kinky7

Messi . To PR je obrovsky

Reagovat
Me2win

Nemá za co vyhrát, Copa letos stačit nebude i kvůli individ. výkonům.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele