Záznam rozhovoru mezi rozhodčími dokládá, že pro gól Barcelony nenašli důkazy

23.04., 17:41
Aktuality
Joan Laporta (© AFP)

Španělská fotbalová federace (RFEF) zveřejnila záznam rozhovoru mezi rozhodčími při sporné situaci z nedělního El Clásica a sudí nenašli důkazy, že střela Lamina Yamala měla být uznána jako gól. Katalánci cítí velkou křivdu a zveřejnění komunikace požadoval prezident Barcelony Joan Laporta. Vyplývá z ní, že muži u videa nenašli na žádném ze záběrů důkaz, že by gólman Realu Madrid Andrij Lunin zastavil míč až za brankovou čárou.

Bitva gigantů nejspíš definitivně rozhodla o mistrovském titulu. Vedoucí Real po velkém obratu v závěru porazil druhou Barcelonu 3:2 a šest kol před koncem na ni má v čele ligové tabulky náskok již jedenáct bodů. Katalánci jsou však přesvědčeni, že utkání mohlo dopadnout jinak, pokud by rozhodčí jinak posoudili sporný moment z 28. minuty, kdy mladík Yamal za stavu 1:1 po rohu patičkou prodloužil míč a Lunin zasáhl na poslední chvíli.

Sociální sítě obletěly momentky zastaveného televizního záznamu, z nichž se zdá, že balon přešel brankovou čáru. Proto se o klíčovém okamžiku začalo mluvit jako o gólu, který svět neviděl. Laporta dokonce pohrozil, že pokud při kontrole situace došlo k chybě, klub podnikne všechny dostupné kroky ke zvrácení situace včetně právních a bude požadovat opakování zápasu.

V La Lize rozhodčí nemají na ruce hodinky, které by je díky moderní technologii upozornily, že míč přešel brankovou čáru. Hlavní sudí César Soto Grado se musel spolehnout na muže u videa. "Chceme být transparentní. Proto stejně jako po finále Španělského poháru přibližujeme rozhovory, jež se v týmu rozhodčích udály během zápasu," uvedla fotbalová federace na svém účtu na síti X.

Zvukový záznam potvrdil, že obsluha v místnosti videorozhodčího neměla k dispozici záběry, které by jednoznačně prokázaly, že míč čáru přešel. "Hledáme důkazy, ale tento záběr z kamery není použitelný. Ani ten druhý, ani třetí," informovali rozhodčího na ploše. "Nemusíte spěchat, jde o důležité rozhodnutí. Nespěchejte, podívejte se na všechny záběry," naléhal Soto Grado. "Césare, budeme pokračovat rohovým kopem. Nemáme důkazy, že míč přešel přes brankovou čáru. Následuje rohový kop," zněl konečný verdikt.

Barcelona se sice ve druhém poločase podruhé během utkání dostala do vedení, "Bílý balet" přesto ještě stačil rozhodnout klíčovou bitvu ve svůj prospěch.

Autor: ČTK

Komentáře (18)

Přidat komentář
Csaplárova past

O titulu bylo rozhodnuto davno pred El Classicem

Reagovat
Mass

Objekt kterej je ve vzduchu a je branej z úhlu, vypadá dál než je.

Reagovat
castelL

Nemať GOAL line technológiu v roku 2024 je úlet samo o sebe.

Reagovat
Kucka

To mají snad ve všech ostatních top5 ligách

Reagovat
sensei25

Uz je po zapase.Skoda sa k tomu vracat.Treba pogratulovat Realu k titulu a to je vsetko.

Reagovat
sokar

Reagovat
Breze

ale Xavi vravel..

Reagovat
Al Capone

Však to bylo snad jasný, od toho tam VAR je. Kdyby ten gól uznal tak by zas platil.

Reagovat
Raul=Real

Dúfam že od novej sezóny už s Goal line...

Reagovat
Bakary3

No, jaký překvapení.

Co si od toho jako ty kaspari slibovali?

Reagovat
Moshe Dajan

Soto Grado naléhal, aby si dali načas, ale VAR hned kontroval rohem, toho se myslím může dobrý právník chytit, nesoulad je zřejmý

Reagovat
janinho

JUDr. X.Hernandez urcite

Reagovat
Aldist

Vysoká škola v Plzni

Reagovat
Mishko

wtf? veď to riešili cez 100 sekúnd

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Feind

nic, jen delali ramena

takove to, kdzy v praci delas, ze neco delas

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
DelPiero137

Tato saga je velmi zabavna

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele