Zdravotní patálie neberou konce, Pastore za několik měsíců zřejmě uzavře kariéru

29.01., 21:32
Aktuality
Javier Pastore (© AFP)

U konce je s velkou pravděpodobností aktivní kariéra fotbalisty, který se v roce 2011 stal tehdy nejdražším nákupem v historii francouzské ligy. Kopačky na hřebík by za několik měsíců měl pověsit Javier Pastore.

34letý argentinský záložník podával vynikající výkony v Palermu a PSG za něho před dvanácti a půl lety zaplatilo 42 milionů eur. Pastore v hlavním městě Francie strávil sedm sezon a pravidelně ho pronásledovala zranění, která lemovala i jeho angažmá v AS Řím, Elche a Qatar SC.

Aktuálně je Jihoameričan už sedm měsíců bez angažmá a zajištění nového mu znemožňuje bolavá kyčel. Středopolař s 29 starty za argentinskou reprezentaci musí na operaci a návrat na trávníky nevidí příliš reálně.

"Čeká mě operace kyčle. A upřímně, na zákrok půjdu především kvůli tomu, abych si zařídil lepší život a neustále necítil bolest," sdělil.

"Bolest cítím každý den, a to i během běžného života. Není to příjemné a musí to přestat. Měl bych přijít o zbytek letošní sezony, v létě se pak rozmyslím podle toho, jak se budu cítit. Každopádně by to byl zázrak, kdybych se ještě vrátil na trávníky, ani hlava už není nastavena na fotbal," přiznal.

Autor: Tomáš Pavlík / lequipe.fr

Komentáře (18)

Přidat komentář
Csaplárova past

V 2011 jeden z nejdrazsich hracu planety? Vzdyt za 40mio se predtupovalo uz v roce 2005 a vyjimecne i mnohem drive

Reagovat
AlvaroLorata

Je fakt že zrovna tuším 2011 šel Torres do Chelsea, částku teď z hlavy nevím, ale přes 50M to určitě bylo...

Reagovat
Csaplárova past

A co takové Galacticos v Realu? Figo, Zidane, brazilec Ronaldo, Beckham, Anelka ještě v minulém tisíceletí. Vždyť Zidane šel na přelomu tisíceletí snad za 80mio.

Vybavím si v roce 2005 Drogbu a Essiena za 40mio. Ševčenko v roce 2007. Nezapoměň na Ferdinanda, který šel už v roce 2003 do United za 46mio.

Buffon v roce 2002 byl přes neuvěřitelných 50mio

Reagovat
Kejza

Reagovat
kilobyte

V roce 2011 byl asi druhý nejdražší. Celkově byl v top 20. Je to dost nešťastně napsané.

Dalo se napsat, že v roce 2011 byl druhý nejdražší, nebo v sezoně 11/12 nejdražší a nebo že se v té době dostal do top 20 nejdražších přestupů.

Reagovat
Kucka

Už to opravili na tehdy nejdražší v L1, ne?

Reagovat
Kily

jj

Reagovat
Csaplárova past

Druhý nejdražší rozhodně ne

Reagovat
kilobyte

Kdo tam byl ještě dražší kromě Torrese?

Reagovat
Csaplárova past

viz. treti prispevek

Reagovat
kilobyte

Aha, tak tady došlo k nepochopení. Já to myslel tak, že v tom roce byl druhý nejdražší. Ne, že byl 2. nejdražší do roku 2011.

Reagovat
ACSeRw!n

za Palermo na Sparte diktoval

Reagovat
Seydou Doumbia

ani nevím že proti sobě hráli

Reagovat
ACSeRw!n

celej zapas kraloval a peknou strelou orazitkoval brevno

Reagovat
Seydou Doumbia

snad vás aleson porazili

Reagovat
Nieuwendyk

No právě že ne

Reagovat
Seydou Doumbia

šit

Reagovat
Nieuwendyk

Právě že ne, bylo to 3:2 a hrál i Pody. Bony dával gól

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele