Zenit nechce riskovat Dannyho zdraví

23.10.2009, 12:08
Aktuality
Záložník Zenitu Petrohrad pro portugalské vydání MaisFutebol řekl, že své zranění vyléčil dříve, než se oficiálně předpokládalo a že by chtěl trénovat i hrát, to mu ovšem zakazují podmínky v jeho kontraktu.

"V kontraktu mám poznámku, která se váže na povinnosti s pojistkou, o které jsem nevěděl. Podle domluvy, můžu začít trénovat až 1. prosince. Tato poznámka mi brání, abych mohl trénovat s týmem. Vedení to nechce, protože kdybych se opět zranil, klub nedostane pojistné. Neříkám, že jsem zdravý na sto procent, ale blížím se k tomu. Bude mi to trvat asi ještě tři týdny, než budu úplně fit," řekl Danny.

"V Premier Lize zbývá pět zápasů. Já bych mohl odehrát tři nebo čtyři zápasy, ale myslím si, že se to nestane. Nejspíš budu hrát v jiné lize. Sezona se v Rusku blíží ke konci a já nemůžu hrát kvůli konfliktu s pojišťovnou. Musím si promluvit s vedením. Myslím, že se vcítí do mojí situace. Zatím jsem se s nikým o hostování nebavil, nejprve si musím vše vyjasnit se Zenitem, protože chci jet na mistrovství světa," prohlásil dále Danny v interview pro MaisFutebol.

Tuto situaci komentoval tiskový mluvčí Zenitu Alexej Petrov.

"Je známo, že doba pro vyléčení přetržených křížových kolenních vazů je minimálně 6 měsíců. To vám může potvrdit kterýkoliv sportovní doktor. Také nesmíme zapomínat, že se Danny zranil na tréninku. S ohledem na naše severní klimatické podmínky, které teď budou s každým dnem horší a horší, riskovat zdraví našeho hráče, byť jenom dovolit mu individuální přípravu na hříšti, vedení pokládá za špatné rozhodnutí. Je tu velké riziko, že se hráč zraní znovu. V takovém případě by jeho rekonvalescence trvala ne šest měsíců, ale devět."

"Co se týče smlouvy s pojišťovnou, Zenit v tomto případě neproplácí pouze služby, které jsou spojeny se službami lékařských ústavů, ve kterých se prováděly operace a rehabilitace. Při tom všem klub podotýká, že má s Dannym dlouhodobý kontrakt a spoléhá se na svého hráče po jeho úplném uzdravení. Zenit samozřejmě přeje Dannymu, aby hrál na mistrovství světa, pokud se tam Portugalsko dostane a Danny, kompletně uzdravený, dostane pozvánku do národního mužstva," prohlásil Petrov.

Danny se zranil na tréninku koncem května. Oficiálně by jeho rekonvalescence měla skončit koncem listopadu.

Autor: Alexandr Mironov / sport-express.ru

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Já se nedivím, přijít o důležitého hráče znova, na devět měsíců,platit mu doktory, plat a nic z toho, to by bylo k vzteku...

Reagovat
smazaný uživatel

to jo no............já myslím, že Danny na MS pojede, tedy pokud se tam Portugalsko dostane.

Reagovat
smazaný uživatel

Četl jsem něco o zimním hostování do Barcelony. Otázkou je, nakolik je to důvěryhodné...

Reagovat
milan78

smsl by to dávalo ve všech směrech

Reagovat
herbage

Nový redaktor?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne.

Reagovat
herbage

A kdo to je? ikerec, ty ani kerzakov to nejste, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Arbiter

Reagovat
herbage

Aha, ani nevim, že píše

Reagovat
smazaný uživatel

To já taky ne.. Ale je tam nahoře napsanej

Reagovat
herbage

Kde?

Reagovat
smazaný uživatel

Alexander Mironov.. Když se podíváš na tu naší fantuuefu, tak ho tam poznáš..

Reagovat
herbage

Aha. To jméno jsme viděl, ale že je to arbiter jsem netušil

Reagovat
Arbiter

jo, jsem to já, dlouho jsem nic nenapsal, tak asi proto o mě nic nevíš

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele