Zkušený útočník Owen se upsal Stoke City

04.09.2012, 19:31
Aktuality
Stoke City čtyři dny po skončení letního přestupového období hlásí příchod sedmé a s největší pravděpodobností i poslední posily. Anglický klub se dohodl na roční smlouvě s Michaelem Owenem, který byl od odchodu z Manchesteru United volným hráčem...

Dvaatřicetiletý útočník na Old Trafford strávil poslední tři roky, v dresu Red Devils toho ale i kvůli neustálým zdravotním problémům příliš neodehrál. Totéž platilo o i jeho čtyřletém angažmá v Newcastlu, předtím Owen rok hrál v Realu Madrid.

Nejvíce se Owen proslavil v letech 1997 až 2004 v mateřském Liverpoolu, s nímž vyhrál Pohár UEFA, dvakrát se v jeho dresu stal nejlepším střelcem Premier League a v roce 2001 také získal Zlatý míč.

Rodák z Chesteru, který měl v anglickém národním týmu bilanci čtyřiceti branek v devětaosmdesáti zápasech, sice před pár týdny uvažoval také o konci kariéry, nakonec se ale stal sedmou posilou Potters. Před ním na Britannia Stadium dorazili Jamie Ness, Geoff Cameron, Michael Kightly, Maurice Edu, Charlie Adam a Steven N’Zonzi.

Autor: Petr Vaněček / stokecity.com

Komentáře (428)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele