Znojmo chce zažádat o téměř stomilionovou dotaci na stadion

17.03.2014, 22:04
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (106)

Přidat komentář
TheAdy

Když si to ukopou na hřišti, tak sakra at v té první lize zůstanou, To je strašnej bordel, a akorát toho někdo zneužije aby zachránil to svoje. At spadne i moje Brno když bude predposlední, ja na prvni ligu budu chodit stale, díky znojmu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bruchy

Kolik lidí by asi tak chodilo na GL přímo ve Znojmu?

Reagovat
ryzskej

Určitě víc, než teď v Brnu..

Reagovat
F.Torres

mín už to snad ani nejde..

Reagovat
smazaný uživatel

2000-2500 v průměru. Víc asi ne, pokud by se nehrálo delší dobu dobrej fotbal a lidi se nenaučili víc chodit.

Reagovat
taws

Tak doufám že má ministr rozum a pošle je do háje..

Reagovat
luismiksak

sice mi je Znojmo svým projevem v lize velmi sympatický, ale tohle je trochu moc... By se k tomu mělo postavit město, klub, místní sponzoři a jinak páčko do 3. ligy. Je to tvrdý,ale bohužel ...

Reagovat
smazaný uživatel

odkud jsi?

Reagovat
smazaný uživatel

co to tady meleš, ty ubožáku, Znojmo získá dotace a zůstane v lize

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně nějaká nadějná zpráva

Reagovat
FC Porto FC

Snad to výjde

Reagovat
Talker

Rádi bychom získali dotaci 90 procent Dát sto mega z veřejných peněz na soukromý klub?

Reagovat
Neuro

spíš "dát sto mega z veřejných peněz na fotbal?"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
luismiksak

Reagovat
r.mrazik

Je to divoky no...ale ono se to deje po cele republice...statni dotace pro sport jsoi normalni

(A kdyz to prezenu,tak i pro soukroma divadla a pro prznice ceskyho filmu a pro mnoho a mnoho dalsich veci )

Reagovat
smazaný uživatel

Je to těžké v dnešní době,bez peněz státu,města,regionu,evropských dotací se dnes ve sportu nepostaví nic,jak píšeš,dává se do divadel,nic proti nim,ale mě divadlo nezajímá,ani trošku,mě zajímá fotbal,takže když nějaký milovník opery bude pičovat,že se dávají prachy do fotbalu tak by si měl uvědomit,že v naší zemi by fotbal bez veřejných financí nepřežil,stejně jako to divadlo.A není to tak dávno,co tady vzbudilo bouři nevole hlasování v Ostravě a Baník byl několik minut po smrti,kvůli 100 mega,jasně,že to nebylo asi úplně čisté,ale jestli to byl podvod,tak to byl podvod,který někomu pomohl a tím si u mě Kajnar vyžehlil ten stadion,který už měl dávno stát ve Svinově.Taky bych chtěl aby se Baník zachránil na hřištI.

Reagovat
db18

Reagovat
vanGomm

Přesně tak každý ať si na sebe vydělává sám je přece kapitalismus tj.tržní hospodářství.A pokud chtějí stavět stadion ať udělají npř. sbírku od občanů.Pokud jim na to budou ochotni přispět.Nebo to můžou udělat třeba formou víček od flašek podobně jako se to děje když někdo potřebuje nákladnou operaci.To samé platí u divadel.Vy města no města daňový poplatníci pěkně nás dotuje a my si budeme hrát.Je zajímavé,že kapitalismus si tyto skupiny přály nejvíc,ale žít by chtěly jak za socialismu.Fabrika,nebo soukromník,když si na sebe nevydělá,tak se musí taky poroučet.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky to tak úplně není,kolikrát firma léta vydělává,pak přijde nějaké krize a firma,místo toho aby si řekla,fajn,za 20let jsme vydělali 10 miliard,teď jsme 2 miliardy v mínusu tak část zisků z let minulých použijeme na pokrytí ztráty,ale to nééé,radši řekneme státe,dej nám dotace,dej nám úlevy na daních nebo propustíme zaměstnance,ty zaměstnance,kteří nám léta vydělávali peníze....Tohle je reálný kapitalismus...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale samozřejmě drobný živnostník se může jít klouzat,tomu nikdo nic nedá.Možná dostane nějakou dotaci od obce na nějaké malé vesnici aby nezavřel jedinou hospodu nebo potraviny,když mu podnik prodělává,ve městě se s tebou nikdo nebaví.

Reagovat
vanGomm

Proč by to mělo být u sportovců a herců jinak?Dostat peníze od sponzorů budiž dávají jim to ze svého.I když.....,ale proč je má ještě navíc dotovat město tedy vlastně daňový poplatníci?Takový život by se líbil každému.My si budem provozovat svou profesi no vlastně svůj koníček a vy nám to všechno pěkně financujte.Měli by i oni konečně poznat to tržní hospodářství a to se vším všudy.Ten dvojí metr mě tedy vadí.Bohužel s tím nikdo nic neudělá.Malé náznaky sice jsou,ale obávám se,že to u těch náznáků i zůstane.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím přesně jak je to v zahraničí u kultury,ano fotbal si většinou musí na sebe vydělat sám,většinou,ne vždy a všude!Ale bez státní podpory by v kultuře nemohlo fungovat nic,rozpadly by se divadelní,operní,muzejní budovy a všichni umělci by mohli jít na ÚP,tak samo není v možnostech fotbalových klubů aby za stovky milliónů korun rekonstruovaly své stadiony,takže by se hrálo na hřištích jaké vídáme v nižších soutěžích,na provoz by si měly kluby vydělat,to ano,ikdyž nějaké dotace na mládež se dají tolerovat ne?Taky se těžko někam doberem,když se měří jiným metrem,v Chomutově postaví novou halu pro ELH a dokonce i fotbalový stadion za který by se nemusel stydět prvoligový,natož druholigový klub,nemyslím si,že by Chomutov byl nějakým českým Monakem,přesto tam ty stadiony mají.Je to nekonečná diskuze a jak jsem psal,když může stát sanovat ztráty obřích firem,jen protože vydírají propuštěním zaměstnanců,tak se zase musím smát.

Reagovat
smazaný uživatel

A kdyby si měly stavět své zimáky hokejové kluby samy,tak se ještě dnes hraje na stadionech pod širým nebem...

Reagovat
vanGomm

Ale já když si budu chtít postavit barák,tak na něj buď za a) musím peníze mít b)nebo si na to ušetřit,c)nebo si půjčit.Takže ať to platí i pro ně.Tohle mě nezajímá!A co se týká těch herců,tak jen ať na ten UP jdou.Ať poznají kapitalismus se vším všudy.Já kultury nepotřebuji k životu a kdo jo,tak ať jim ze svého posílá peníze.Proti tomu nic nenamítám.Když se mohly rozpadnout budovy fabrik,tak ať se rozpatnou i tyhle budovy.Veřejné peníze přece nemůžou jít na soukromé subjekty.To si pak může kde kdo založit nějaký spolek a danový poplatníci pěkně nám to cálujte.Nebo si pronajmu kempl a léto proprší tak se starej státe!Pardon daňový poplatníku.

Reagovat
frankiefcb

Ty jsi hodně omezený.

Reagovat
vanGomm

Tak mě prosím vysvětli v čem se pletu.Rád si doplním vzdělání.Člověk se učí celý život.

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že to vyjde a stadion se podaří zrekonstruovat. I kdyby se to nestihlo včas, úplně k ničemu to přesto nebude (nevím, jestli mě nešálí paměť, ale psalo se tuším že ten staďák potřeboval výjimku i na 2. ligu?). Navíc by se o případný návrat bojovalo s příjemnějšími vyhlídkami (i když je jasné že FNL je nevyzpytatelná a imho dost vyrovnaná). Držím palce.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako já vím že to bud znít zaujatě, ale dát takovou dotaci z veřejných peněz na soukroumý klub? Bazaly at do toho nikdo netahá,tady město totiž získalo majetek. Co získá stát z této dotace?

Reagovat
smazaný uživatel

tak třeba by to bylo jako dotováno projekt EU

Reagovat
smazaný uživatel

Hovno. A stejně tento klub taky nikoho nezajímá.

Reagovat
smazaný uživatel

ty taky nikoho nezajímáš a nic se neděje

Reagovat
taws

nechápu jak na Baník každej nadával za to že prodal svoje pozemky městu a město za to řádně zaplatilo...a tady nikomu nevadí že stát vylije 100 milionu pro klub, kde stejně není jistota, že tam bude chodit dostatečnej počet lidí nebo že se dlouhodoběji udrží v GL..

Reagovat
smazaný uživatel

Za prvý u Baníku taky není jistota, že bude hrát GL, za druhý: nikomu nevadí? nevidim tady moc podporujících komentářů a to nesmíš zapomenout, že se žádnejch 100 milionů nezaplatilo, jedná se teprve o žádost o dotaci, kterou by schválil jen blázen, takže tu nepiš nic ve smyslu, že už Znojmo ty peníze má

Reagovat
Vasil

Stadion je evidentně městskej a takový velký investice evidentně město a kraj spolufinancují. Je dost možný že město vlastní i část klubu, nedivil bych se. Zas do toho ty soukromníky tolik netahejte. A veřejný love se cpou do sportu všude. Já su pro, aby každý město velký jako Znojmo (30tis+) mělo vyhovující stadion kolem 5tis. Akorát je otázka jestli ty love nejsou někde opravdu potřeba, JM kraj není zrovna nejbohatší tipuju.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže když se prodávali Bazaly tak tu bylo plno keců, že je to soukromá firma a že není důvod jí pomáhat a ted se vysolej sto mega za opravu stadionu, ne jeho koupi..........Ač sám bych ty peníze do těhle věcí klidně dával, když se muže utrácet za jiné pičoviny, todle aspon pomůže sportu, ale vadí mi jak je to prezentované - Tady je to v klidu a v Ostravě to je zločin.

Reagovat
Vasil

Tak tam šlo aji o to, že to cvakalo celý město. Netuším kde se pohybuje ostravskej rozpočet, ale vysolit 100 mega jednorázově na něco co není potřeba, je risk. Jasný, je to investice co se v budoucnu asi vpohodě vrátí, ale momentálně ty love šly utratit asi líp. Tím spíš že se minulých pár let nasypalo tolik do stadionů ve Vítkách.

Reagovat
smazaný uživatel

Nic nebude ! Baník skončí 15. a díky Znojmu zůstane v 1.lize. Znojmo do 2.ligy ! Už se na Znojmo těším ve Frýdku

Reagovat
smazaný uživatel

V klidu, v sobotu spláchnem Spartu 3:0 a jedeme směr desáté místo!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Znojmo ve 2. lize je nejméně pravděpodobný scénář. Pokud se zachrání v lize a nebudou mít stadion a nedostanou výjimku, tak půjdou až do 3. ligy.

Reagovat
smazaný uživatel

No budiž .

Reagovat
smazaný uživatel

co to tady meleš, spadnete a zavřete huby

Reagovat
smazaný uživatel

ty vole dneska přihlášený. To se tu teda serou č.ráci !

Reagovat
smazaný uživatel

Doufam, že pak přispěje náš stát i na rekonstrukci Letný, už by to potřebovala

Klidně by stačilo, kdyby pokryl jen 60%.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Euphael

Maximálně příspěvek na deratizátora. Šváby třeba vyhubit a ne podporovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
adalbertus

Reagovat
Losinho

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Vasil

Míra to nějak zařídí, to bych se nebál

Reagovat
smazaný uživatel

dost bylo vašeho pražského centralismu, udělejte si tam svoji ligu

Reagovat
smazaný uživatel

užíváme ..

Reagovat
smazaný uživatel

Výborně, Baník nám konečně spadne

Reagovat
milan78

tohle je jednoznačně další z tunelů.., nevím kolik to mělo stát původně, ale že někam naženou slováky, úkáčka a pak si řeknou o 5 násobek, že to postaví do termínu.., pro koho ? copak znojmu je k něčemu stadion za 100 mega ? at se raději přihlásí do rakouské ligy (neztratí se tam)

Reagovat
smazaný uživatel

Je vidět, že socialismus se z myšlení lidí jen tak nevykoření.

Proč by proboha měli občané republiky platit investici do majetku nějakého soukromýho subjektu, který pak bude majetek využívat k podnikání? Co to je ku-va za kravinu?

Znojmu jsem strašně fandil, aby se jim postup do ligy dostali a věřil jsem jim, že ten staďák postaví, ale od tý doby se ukázalo, jak velcí pitomci a lůzři tam na tý radnici sedí. Nejen, že nejspíš od začátku lhali, ale teď si i dovolují žádat občany ČR, aby jim za jejich lži a neschopnost zaplatili. Neuvěřitelná troufalost. Neuvěřitelná ...

Dlouho jsem se po ránu takhle nenaštval. Jako fakt dík za super ráno.

A teď koukám, že je v tom namontovaný i ten neschopa Hašek. No, to je čím dál lepší ...

Reagovat
3M

A když město Plzeň ze svých peněz opravilo za 300M Štruncáky, to tu bylo chvály. A proč Plzeň vyhodila 300M, jen aby si soukromý subjekt Viktorka mohla mastit kapsu na vstupném a na oplátku městu platí směšný pronájem

Reagovat
smazaný uživatel

1. Žádné veřejné peníze by neměly končit v soukromém subjektu, takže i tohle byla sviňárna.

2. Ale pokud město podporuje klub ve městě, tak to má logiku alespoň v tom, že klub dělá reklamu plus láká do města výletníky, kteří naopak sebou přináší peníze, které ve městě utratí. Navíc na tom stadionu určitě budou trénovat mladíci a děti z města, takže to je další plus. Takže určitá podpora od města ke klubu je logická a obhajitelná.

Nicméně podpora státu do nějakého klubu obhájitelná není. To je naprosto nesystémový krok a dokonce i precedent - ostatní kluby by se mohly začít (oprávněně) ozývat, proč Znojmo dostalo a oni si museli opravit stadion z vlastních peněz. Ještě zmíním, že nejen že je to nesystémový krok, který vysává veřejné rozpočty, ale i to nabourává sportovní stránku věci - kluby, které musely cpát peníze do stadionu pak musejí soutěžit v jedné lize s klubem, kterému stadion opravil stát, a tím pádem ten klub měl daleko větší peníze na investice do kádru ...

Reagovat
3M

Napsal jsi to naprosto přesně. Proto tvrdím už tři roky, že kdyby si Viktorka musela za 300M opravit stadion sama, hraje maximálně druhou ligu, jelikož by jí nezbylo na kádr.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže znova,když se podporuje kultura tak je to o.k.,když fotbal tak špatně?Kdyby měli herci,filharmonici atd. dostávat jen to co si reálně vydělají,tak můžou hrát leda tak na ulicích a žebrat do čepice....A

Reagovat
smazaný uživatel

A jestli fandíš Barceloně tak bych pak mlčel úplně....To samé se týká Realu Madrid(ikdyž ten mi je o dost sympatičtější)

Reagovat
smazaný uživatel

To s tou Barcelonou je myšleno jak proboha?

Co se týká Realu Madrid, tak ten dostal od města pozimky v hodnotě 620 mega euro, takže tam to samozřejmě chápu.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebudu se tady s tebou hádat,nemám takový přehled o ekonomické situaci kolem Barcelony,ale nemyslím si,že by to tam dělali nějak jinak než v tom Realu,ale nebudu ti tady předkládat argumenty,které budu hodinu někde lovit na netu,je mi to jedno,když jim to tam nevadí...

Reagovat
smazaný uživatel

No mně šlo o to, žes mi to tady tak vmetl, tak jsi myslel, že i něco víš.

Reagovat
smazaný uživatel

Vím,ale nejsem fanda Barcelony,takže bych musel na netu hledat fakta a to se mi nechce,ale jak říkám,je to tam s tím neprůhledným financováním podobné jako u toho Realu a jestli mi chceš tvrdit opak,tak už vůbec nemá cenu něčím argumentovat,protože ani fakta by tě nepřesvědčily.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem se hádat nechtěl,vím zhruba jak se věci mají,ale teď mě zajímá spíš téma kolem českého fotbalu a stadionu ve Znojmě než se zabývat podvody ve španělském fotbale,chlapče mi říkat nemusíš,možná bych mohl být tvým otcem,mohl,ale nechtěl

Reagovat
smazaný uživatel

Taky bych za tátu nechtěl někoho, kdo neumí číst. Jinak technicky to možné je, teprve mi táhne na třicet. Takže ještě jednou a pomalu si zkus přečíst, co jsem napsal a kde jsi udělal chybu (malá nápověda, slovo "chlapče" má v sobě "č").

A já neříkám, že se hádáš, ani co víš, nebo ne. Jen že na rozdíl od tebe nezaútočil z ničeho a dokonce i napsal nějaký argument . Tak nějak profesně to umím ocenit.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ty ses mi vysmál,že mě vyargumentoval,což tak není,protože jsem se s ním odmítl na to téma bavit,protože mě nezajímá a bylo by to na delší diskusi,která by stejně nikam nevedla,on je ,,fanoušek" Barcy,mě je Barcelona u prdele,mám radši Real,ale taky si kvůli němu žíly netrhám a jestli si někdo myslí,že Real to dělá nějak a že Barca je čistá,tak je naivka,ale už dost k Barceloně.Uznávám svoji chybu,nevím,asi už mám zákal,viděl jsem tam prostě chlapče A v 1 třídě jsem tě nezplodil,jedině,že by ti táhlo na 30 a byl jsi těsně po 20... Kdybych se měl ještě vyjádřit ke stadionům u nás,je dobře,že to šlo nahoru,na Slovensku taková pravidla chybí a taky to tam vypadá...Ale na hovno je podle nějaké umělé osvětlení,radši povolím klubu hrát po obědě a doma,než večer v Brně.

Reagovat
smazaný uživatel

Sport se podporovat samozřejmě má, ale systémově. Takže - pokud město podporuje vybudování akademií a sportovišť, tak jen houšť a co největší kapky. Docela dokážu pochopit i to, když město přispívá klubu na chod stadionu. Ale zase - musí to mít své hranice. Dokonce s přimhouření obou očí dokážu i skousnout to, když město pomůže klubu s rekonstrukcí stadionu. Každopádně tohle bych dělal spíš pomocí nějakých bezúročných půjček nebo ještě líp - formou garancí.

Ale to jsou všechno městské peníze - teda občané města (a teď se nebavme o rozpočtovém určení daní a jeho spravedlnost) si rozhodnou, že místo spravených silnic a chodníků budou mít spravený stadion. Ale co naprosto nedokážu pochopit, je požadavek na opravení stadionu soukromého subjektu ze státních peněz. To znamená, že občan Ostravy platí ze svých daní stadion ve Znojmě, čímž podporuje znojemský klub v boji o záchranu proti svému Baníku, jehož šálu nosí na krku. Je to opravdu to, co chceme?

Reagovat
smazaný uživatel

Vadí ti požadavek na opravení stadionu soukromého subjektu,ale to je jen papírově,mě je u prdele kdo vlastní Bazaly,stejně jako Plzeňákovi je fuk,kdo vlastní Štruncovy sady,jestli je to soukromá osoba,firma,město nebo stát...Hlavní je,že mají kam chodit na fotbal.Tak ať ten klub,který chce podporu města ten stadion na město převede....Jenže tam je další kámen úrazu,města nechcou,protože pak by měli za ten objekt zodpovědnost a museli by tam rvát ty prachy automaticky,takže zase,je mi jedno kdo vlastní divadlo,stadion nebo park,je to pro lidi,až bude(jako,že nikdy nebude)návštěvnost na našich stadionech taková jako v Německu,Anglii a ceny vstupenek a celková ekonomická situace stejná jako tam(rovněž utopie)tak potom o.k.,ale tady to tak nejde a jestli to tak chceme tak se stane nejen fotbal,ale i sport celkově jen odvětvím amatérským a herci budou ochotničit zadarmo jen pro radost.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to vlastně je s Bazaly, netušíš? Na další sezónu dostane Baník další výjimku, ale dál nevím...

Reagovat
smazaný uživatel

Vůbec netuším,četl jsem,že jo,ale to jsem nejspíš četl tady,takže nevím jak moc tomu mám věřit.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže ty se na to díváš právě tím omezeným pohledem fanouška, který chodí na staďák. Ano, ten z týhle celý věci bude těžit. To nepochybně. Ale co ti, kteří vám tuhle srandu zaplatí? Co ti, které fotbal ani za mák nezajímá? Proč si mají vyvrátit kolo na ohromné díře, co mají před barákem, které se neopraví jen proto, protože se peníze nacpaly do sedaček na stadionu (které si dřív nebo později vytrháte nebo zapálíte ...)? Jak ten k tomu přijde?

Tohle je o prioritách a peníze jsou třeba investovat (nebo utrácet) tak, aby z nich měla užitek co největší skupina lidí. Ty máš prioritu fotbal, takže ti je putna ta díra před domem. Tenhle člověk (a další tisíce lidí, které tam jezdí) mají prioritu spravit tyhle díry.

Navíc je tu stále to, že by město (stát) měl cpát prachy do cizího. Ty píšeš, že města nemají o stadiony zájem. A proč asi? Protože jsou s tím větší náklady, než výnosy. Proč by mělo město vlastnit něco, co používá soukromý subjekt ke svému podnikání?

A co se týká toho přirovnání k Německu a Anglii o návštěvách a cenách lístků - to je zase o těch prioritách - drtivá většina lidí na staďák nechodí, takže nevidím jediný důvod, proč dávat peníze z daní těch, kteří na stadec nechodí, na zájem někoho, kdo na něj zajde zaječet a zařvat.

To je jak kdyby firma zabývající se výrobou papírových draků chtěla od státu, aby jí opravil provozovnu, protože na to nemá. A to s argumentem, že ve Skotsku a Americe se prodává daleko více papírových draků, než u nás, takže ta firma neprosperuje. Taky bys byl proto, aby se té firmě opravila provozovna za 100 mega jen proto, aby si 1 % lidí u nás mohlo koupit papírovýho draka za pár drobných?

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě,že máš částečně pravdu,ale srovnávám s kulturou,kam se cpe a je fuk jestli divadlo patří městu nebo je soukromé.Pak taky samozřejmě kdyby vše šlo tak poctivě jak by mělo,tak jasně,chodníky bla bla,ale že si tam nechá frajer postavit příjezdovou cestu ke své vile,ikdyž ji používá jen on,támhle se provede 3 krát předražená rekonstrukce náměstí a po dokončení zjistí,že je to na hovno,tak to zase předělají a ve finále to stojí 5 krát víc než to mělo stát a tak bych mohl pokračovat donekonečna,i ve sportu,nebyly to HC Vítkovice,které investovaly peníze do stadionu,kde hrají ELH,ale město a několik rekonstrukcí té haly stálo tolik,že by se za ty peníze daly postavit jak fungl nový stadion pro hokej,tak by zbylo i na nový stadion fotbalový...Chybí školky,opravy chodníků a na druhé straně se rekonstruují třeba parčíky,kde slušný občan nevejde ani ve dne,natož v noci,lavičky pro feťáky a ožralce,s fontánkou aby se měli kde umýt...Ikdyž se pořád brečí,že peníze nejsou,tak si myslím,že jich je dost,kdyby se spíš rozumně investovaly a nekončily v kapsách podvodníků,nebyly prostavěny neúčelně tak bude i na stadion ve Znojmě,i na rekonstrukci Bazalů,Ďolíčku,všeho,svádět na fotbal promrhávání stovek miliard...?

Reagovat
smazaný uživatel

V tomhle máš samozřejmě velkou pravdu, že se peníze vyhazují často z okna. Ale to přece není důvod (neměl by být), abychom schvalovali něco, co víme, že není systémová věc, jen proto, že jinde se plýtvá. Tohle je přesně myšlení, které je třeba v lidech zarazit, jinak se nikam moc nepohneme a budeme se chovat tak, že budeme soutěžit, kdo si z medvěda urve víc.

Reagovat
smazaný uživatel

No jenomže to je začarovaný kruh,budeme se chovat rozumně a budeme z toho mít hovno nebo prostě urveme něco dřív než to urve nějaký šmejd pro sebe nebo pro svoje zájmy.Ikdyž ani jedna varianta není správná,co je morálně horší?Jak už jsem psal,to co se stalo v Ostravě při hlasování odkupu Bazalů asi nebylo správné,ale bez toho by můj klub už neexistoval,takže jsem šťastný za to,jak to dopadlo.100 milionů je 100 milionů,ale mě víc serou předražené Pandury,dálnice,křišťálově čistí premiéři atd.,atd.,je naivní si myslet,že to vymizí,krade se na každé obci,která má pár desítek obyvatel,všude,smutné,ale pravdivé,hodně posrali komunisti za 40 let,ale snad ještě víc porevoluční politici a na ně napojení oligarchové.Čuměli jsme kdysi na seriál Chobotnice odehrávající se na Sicílii a dnešní Česká republika funguje stejně a nezmění se to.

Reagovat
smazaný uživatel

majitelem stadionu ve Znojmě, který není jen fotbalový je město a klub platí za služby

Reagovat
smazaný uživatel

Znojmu bych tu ligu přál, podle mně je to příjemné osvěžení a zasloužili by si ji... jen ať vypadnou poslední dva a rozhodne sportovní hledisko.

Reagovat
smazaný uživatel

K téme štadióny, na hattricku vyšiel článok o tom, že sa má do niekoľkých dní rozhodnúť o kandidatúre ČR na MS2020 (http://fotbal.hattrick.cz/bude-praha-kandidovat-poradatelstvi-euro-2020-rozhodnout-se-ma-uz-26-brezna/), aj tam pod článkom som sa to pýtal, ale tu asi skôr dostanem odpoveď alebo rozbehnem debatku:

Ten nový štadión by sa staval na mieste Veľkého Strahovského štadióna alebo na mieste Štadióna Evžena Rošického ? Alebo je tam ešte niekde miesto pre ďalší štadión? Strahova by bola škoda,neskutočná stavba,ktorá dýcha obrovskou históriou....

Reagovat
smazaný uživatel

*ME2020 samozrejme....

Reagovat
smazaný uživatel

Místo by bylo po demolici stadionu Evžena Rošického,taktéž by bylo spoustu místa na nový stadion přímo na ploše spartakiádního stadionu,kde má teď ale Sparta tréninkové centrum za asi 250 mega,takže zase demolice a ikdyž lokalita Strahova je zajímavá,tak nikdy tam fanoušci rádi nechodili,já bych tam postavil spíš městečko pro studenty,samozřejmě,že velká část Strahova už dlouho slouží jako koleje,takové studentská čvrť s parkem,kavárnama,malýma obchůdkama by byla lepší než stadion,ČR stadion pro 50,60 tisíc lidí nepotřebuje,bohužel,ale je to tak.Kolikrát do roka přijde na fotbal v ČR více než 15 000 lidí?

Reagovat
smazaný uživatel

Hej už mi aj na hattricku jeden užívateľ odpísal: " že by to bolo na mieste štadióna E.Rošického, keďže Veľký Strahovský štadión je aktuálne pamiatkovo chránený (tribúny) "...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Posledni Kovboj

obri nechutna betonova pixle, kde naposled hral tusim Strizkov a pri zapase slysis i kdyz nekdo na kolejich rve z okna, strasna skoda by to byla, jen co je pravda

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som pri štadióne bol raz, takže to vnímam trochu z iného hľadiska, nechutná mi ta stavba určite nepríde...to už je na tom aké má človek cítenie k daným hodnotám...

Reagovat
smazaný uživatel

To musíš mít dobrý sluch když nejbližší koleje jsou asi 500 metrů přes les,taky si pleteš stadiony,na spartakiádním stadioně,který je památkově chráněn nikdy Střížkov,Žižkov,Slavia,Sparta,Bohemians,ani reprezentace nehráli,ale všechny týmy hrály na stadionu Evžena Rošického,který je sice atletický,neoblíbený,ale akustika tam není nejhorší a jsou u nás horší stadiony.

Reagovat
db18

Velký Strahov se snad bourat nebude...

Reagovat
db18

Docela velká dotace... to už by se město mělo aspoň snažit stát se spolumajitelem stadionu (vzhledem k tomu, že to je pojaté jako dotace od města na stadion, tak předpokládám, že je stadion v držení klubu)

Reagovat
smazaný uživatel

m ajitelem stadionu je město

Reagovat
smazaný uživatel

No tak o.k.,ale není to jedno?Jak jsem psal,není důležité kdo je majitelem stadionu,naopak když město je majitelem tak je to pro něj větší finanční zátěž...Máš pravdu s tou Letnou,samozřejmě,že Sparta několikrát investovala do stadionu nemalé peníze,ale má velkou výhodu,že ho má,protože ten stadion je dobrý i na dnešní poměry.

Reagovat
smazaný uživatel

to je dobrý,,,,má velkou výhodu, že ho má... a za co myslíš, že byl postaven předtím? ze sbírky jak Národní divodlo ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně,tak to je zbytečné rozebírat za co se co postavilo za komančů,všechno se postavilo za státní,protože vše bylo státní...Faktem je,že kdyby se tady dalo do fotbalových stadionů tolik jako do hokejových tak jsme vysmátí a to nepočítám slavnou arénu ve Vysočanech,za ty prachy by byly stadiony pro celou GL.

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem blbec,myslel jsem,že ten stadion z roku 73 je Letná,ta je ale o pár let starší,no ale faktem je,že i v případě Teplic je ten stadion velkou výhodou,stadiony jako Letná nebo Stínadla šly dobře rekonstruovat,s Bazalama jde těžko něco dělat.

Reagovat
db18

...tak to docela nechápu, že klub žádá jen o 90%

Reagovat
smazaný uživatel

a za co si myslíte, že byla stavěna většina stadionů? Možná s vyjímkou Slávie? ....................9. května 1973 nový stadión slavnostně otevřen. Stavba stadiónu byla poněkud uspěchaná, jelikož musel být z politických důvodů otevřen v den výročí osvobození Sovětskou armádou. I přes tuto překážku se stal jedním z nejmodernějších fotbalových stadiónů ve světě a byl právem chloubou československého fotbalu. malá hádanka! O jaký stadion jde? Určitě stavěn ze soukromých zdrojů

Reagovat
smazaný uživatel

Stínadla

Reagovat
smazaný uživatel

rozdíl mezi Znojmem a Baníkem je velký. Baník peníze ppoužil na uhradu dluhú, včetně výplat hráčů. Znojmo nikomu nic nedluží a stadion není fotbalový, ale všesportovní tj, např. i atletický a he městský. Nebyl rekonstruován od roku 1970

Reagovat
frankiefcb

Je rozdíl v tom, že u Baníku to nebyla dotace.

Reagovat
smazaný uživatel

Z některých názorů je mi tady na blití. Nejvíc nepřejí stadion ti, co jsou ohroženi sestupem a bojí se, že by mohli spadnout, hlavně baníkovci mají strach, že?

Reagovat
smazaný uživatel

Já sám za sebe říkám,že bych chtěl aby se Baník zachránil na hřišti,taky chci aby v případě,že se Znojmo zachrání v lize,v lize zůstalo,když bude mít stadion samozřejmě.V případě,že bychom se zachránili na úkor Znojma tak nebudu brečet a demonstrovat za sestup Baníku,ale doufám,že to dopadne dobře na hřišti a to si zapište,že dopadne!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

SRÁT NA NĚ

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele