Zranění Vlčka nevypadá dobře. Potřebujeme tým sehrávat, vysvětlil Trpišovský nasazení reprezentantů

21.07., 21:55
Aktuality
Jindřich Trpišovský (© AFP)

Ani deset reprezentantů z nedávného evropského šampionátu nepomohlo slávistickému kouči Jindřichu Trpišovskému k tomu, aby 300. prvoligové utkání na trenérské lavičce oslavil vítězstvím. Pražané v úvodu sezony remizovali na stadionu Slovácka bez branek, byť nasadili do hry to nejlepší, co měli k dispozici. Trpišovský postavil většinu reprezentantů navzdory jejich pozdnímu zapojení do přípravy proto, že se tým potřebuje sehrát před kvalifikací Ligy mistrů. Řekl to na tiskové konferenci.

Zatímco Sparta v pátečním úvodním duelu ligové sezony do základní sestavy většinu reprezentantů nepostavila, Trpišovský hned od začátku nasadil šestici Tomáš Holeš, Tomáš Vlček, David Douděra, Matěj Jurásek, Lukáš Provod a Mojmír Chytil. Další čtyři účastníci Eura pak naskočili během zápasu - David Zima, Tomáš Chorý, Ivan Schranz a Petr Ševčík.

Trpišovský označil výběr základní sestavy za velkou alchymii. "Diskuse probíhaly celý týden, převažovala tam spousta názorů. Čekali jsme na čtvrteční trénink, na němž jsme si při velké hře ověřili, jak na tom jednotliví hráči jsou. Probírali jsme to hodně individuálně, jak se kdo cítil. A pak jsme se takto rozhodli," řekl Trpišovský.

Velkou roli podle něj hrála skutečnost, že Slavii čeká v srpnu kvalifikace Ligy mistrů. "Potřebujeme tým sehrávat a mít hráče na hřišti. Kdo se jak cítil, tak hrál. Proto nastoupili někteří od začátku a někteří naskočili až během utkání," vysvětlil Trpišovský.

Vedle bodové ztráty ho mrzelo i zranění obránce Vlčka, který kvůli problémům s kolenem nedohrál ani poločas. "To je pro mě největší kaňka, z prvního pohledu to není dobré. V pondělí ráno jde na rezonanci, tak uvidíme, ale nevypadá to dobře," řekl Trpišovský.

Na marodce je i další levonohý hráč Ondřej Zmrzlý. "Jeho zranění je taky komplikace. Ondra absolvoval celou přípravu, hrál v ní dobře. U něj to vypadá tak na pět šest týdnů, než se vrátí do tréninku. Po dnešku máme i další šrámy, ale ne snad tak vážné. Hrajeme zase až v sobotu, tak je čas. Nalevo může hrát Diouf nebo Wallem. Hráčů v kádru je dost, nějak to vyřešíme," uvedl Trpišovský.

Na Slovácku ho potěšili dva debutanti v dresu Slavie, brankář Antonín Kinský a defenzivní záložník Filip Prebsl. "Byl to pro ně první ostrý start v našem týmu a to není nikdy lehké. Jejich výkon je jedním z mála plusů tohoto duelu. Kinský působil hodně jistě, Prebsl splnil přesně to, co jsme po něm chtěli. Měl za úkol starat se o Havlíka, což se mu povedlo. Nepotřebuje čas na velké zaškolování, zvládl to hned," dodal Trpišovský.

Autor: ČTK

Komentáře (51)

Přidat komentář
Losinho

To 3-4-3 v našem podání je neuvěřitelná sračka. To bych snad radši hrál 4-4-2 s Chorým a Chytilem tvl.

Reagovat
Mr.Mike

Taky nechapu proc se k tomu furt vracej kdyz to proste hrat neumej..

Na kridlo mate Juraska..ted prijde i Olayinka..to je idealka na nejaky..4 2 3 1 nebo 4 3 3

Reagovat
Me2win

Trpišovský má hlavu už někde na Marsu, ten do toho bude bušit dokud to prostě nevyjde, tam už bych velký změny systému nečekal, očividně nic jinýho už v zásobě nemá a na ty styly z dřívějška si myslí, že nemá hráče? Nevím...

Reagovat
Losinho

Přitom jsou hráči na libovolnou variantu 4-3-3 úplně v pohodě. Dokonce i to 3-5-2 dává větší smysl, pokud by chtěl stůj co stůj využít dvě věže nahoře (a pojebat Juráska/dát ho na halva).

Reagovat
Nuno čomes

4ka vzadu je pro Vás jednoznačná. Zabíjíte jednoho hráče dopředu zbytečně třemi stopery.

Reagovat
Me2win

Nojo, odešli mu všechny ty jeho koně vepředu a jako by se z toho sesypal... Hrajeme atletickou srajdu, všichni umí všechny pozice, nikdo nikde nevyčnívá, hlavně se podřídit taktice a nezkoušet něco překvapivýho... Smutný co se z toho týmu stalo. Zakončení z dálky, finální přihrávka, prostě nic.

Reagovat
Losinho

Reagovat
kilobyte

A příště dá úplně jinou sestavu, protože budou potřebovat rotovat.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
ratusek

Reagovat
Jackmaker1989

Chlapi, jak je mozne ze mistr zacina v 2.predkole LM a vicemistr v 3.? Chapem majstrovsku a nemajstrovsku cast ale aj tak mi to pride divne.

Reagovat
schuby

protože od letoška nezávisí na národním koeficientu ale koeficientu klubu a slavia má lepší než sparta

Reagovat
Bex5

tak tak

Reagovat
Jackmaker1989

A to je vyhoda vlastne aka? Ze ide do tej jednoduchsej mistrovskej vetvy?

Lebo tuto zmenu som nezachytil ale pride mi to teda dobra blbost.

Tusim jeden cas podobne ako z 3.predkola lm sa islo do skupiny EL ale druha cast este musela ist do 4.predkola EL

Reagovat
mistr129

Sparta je v mistrovské větvi, ale vlivem horšího koeficientu je tuším od 3. předkola nenasazená a tím pádem dostane papírově těžší soupeře, než Slavia. Ta je sice v teoreticky těžší nemistrovské části, ale je tam minimálně ve 3. předkole nasazená. Navíc když Slavia z nemistrovské vypadne ve 3. předkole, jde rovnou do EL jak píšeš.

Reagovat
Jackmaker1989

Dve otazky:

Keby bola sparta vicemistr tak je v 2. Alebo 3.?

Vsetci co su v nemistrovskej 3.predkole idu potom priamo do el alebo iba nasadeni?

Reagovat
mistr129

Na druhou otázku je odpověď přímo do EL.

Sparta by se podle mě neposunula, Slavia tam šla díky uvolněnému místu v 3. předkole a tomu, že měla nejvyšší koeficient z těch ve 2. předkole.

Reagovat
Jackmaker1989

Ok takze inak by boli v druhom predkole ako ostatni ak to chapem spravne.

Reagovat
mistr129

Reagovat
C-M@ster

Je Trpišovský za zenitem?

Reagovat
meno

Ne

Reagovat
Axelrose

Je, už rok , dva.

Dle mého neumí reagovat na situaci. Jede s tím, že má výborný kádr a vyhraje prostřídáním, tj. že vystřídá 4 nadstandartní hráče za další čtyři nadstandartní hráče a to už soupeř nezvládne ubránit. Akorát včera překvapil, že střídal už v 60 minutě, loni to ještě dělal od 70 minuty. Jenže to už pořádně nefungovalo ani loni a hlavně s tím určitě neuspěje proti Spartě, Plzni.

Na druhou stranu, výkonem mě nepřesvědčila ani Sparta s Pardubicemi, akorát ta dokázala to, co nám moc nejde a v čem jsou dle mého názoru prostě lepší . Vyhrávat i zápasy, kdy se mužstvu herně nedaří, třeba nějakou šmudlou v poslední minutě.

Potom nechápu proč se zrovna tihle hráči potřebují sehrávat? Vždyť spolu hráli loni celý rok?

(Tomáš Holeš, Tomáš Vlček, David Douděra, Matěj Jurásek, Lukáš Provod a Mojmír Chytil. (Vždyť spolu hráli loni celý rok?

Plus tahle věta, je jak vystřižená z nějaké politické debaty

"Diskuse probíhaly celý týden, převažovala tam spousta názorů."

I když lze říct, že nám Jindra alespoň, co znamená termín diskuse.

Reagovat
Luka3enko

Já si třeba myslím, že jde dost i o to jak se liga proměnila. Dřív stačilo Slavii všechny umlátit svoji fyzickou připraveností a uběhat to a uskákat to, ale za poslední 3-4 roky se liga v tomto aspektu hrozně posunula a už se častokrát Slavii nestane, že by soupeř úplně fyzicky odpadl v 80. minutě a ona tyhle nerozhodné zápasy vyhrála.

Jako ta síla Slavie je šílená, ta lavička je na druhý ligový kádr co by hrál o poháry. Včera bylo fakt vedro, tak se hraje dost blbě, ale já z té Slavie (snad krom Bořila) necítil tu vůli, ten drive že to prostě urvou za každou cenu.

Ty argumentace s těma reprezentantama atd. mi přijde hloupé, jediný Chorý tam není dlouho a musí se sehrát. Slavia stejně věděla dopředu, kdy končí Euro a musela dopředu počítat, že na první kolo třeba nebudou (co kdyby se náhodou postoupilo někam dál), proto nechápu, že se nezaměřili v přípravě na to, že by hráli úplně bez nich v prvním kole.

Reagovat
Me2win

Trpiš chtěl, aby se sehráli na předkola.

Reagovat
Axelrose

Ale vždyť to mužstvo je spolu, kromě Chorého, Presbla a Vorlickeho a Kinského už rok.

Kdyby třeba řekl "rozehráli", ale sehráli . To se jako budou sehrávat tři sezóny?

Reagovat
Me2win

Rozehráli, sehráli... Asi obojí bych řekl.

Reagovat
Vinci

Asi trosku jo, ale nikoho lepšího stejně neseženou

Reagovat
Losinho

Nutně ne, ale potřebuje pauzu, získat odstup a začít někde "od nuly".

Reagovat
doshcz

neni ale mel se posunout dal

Reagovat
Nadržený šimpanz

Vaše bída, naše radost. Pro vás je smrt to, že Trpišovskej s Tvrdíkem nad sebou nemaj bič, můžou si dělat co chtějí, navíc teď rozhazujou jak zběsilý. Loni už to byla polosmrt a letos to bude moc špatný

Reagovat
Nuno čomes

To, jak to nemají korigované, je masakr. Nepamatuju takové rozhazování. Kádr šílený, místo aby to mělo nějakou osu a hráči věděli na čem jsou, tak můžeš 2 zápasy hrát a pak klidně další 4 nenastoupit. Šílenost.

Ale jen dobře.

Reagovat
ratusek

Škoda, že mají tak lehký los (kromě Liberce). Mohla být sranda hned během uvodu ligy

Reagovat
Witcher

Mohli by to zalepit yafg z Indie

Reagovat
Martin2626

ME určitě negativně promluvilo do načasování formy - týmového výkonu.....Sparta se protrápila k vítezství, Šulc v Plzni taky nebyl moc vidět....z pozice klubového trenéra, žádný z nich repre srazy nemiluje. Slavia neměla šanci se v přípravě sehrát. Sparta taky ne i v Plzni kde hra na Šulcovi stojí můžou být rádi, že na úvod nastoupili proti druholigovýmu týmu. Nedělal bych z toho tragédii, určitě se to bude zlepšovat.

Reagovat
Luka3enko

Jako já si nemyslím, že by se Sparta zase až tak trápila, kdyby to skončilo 5:1 (což klidně mohlo) tak by nikdo neřekl ani popel. Za mě to, že se neměla šanci Slavia sehrát není moc argument, protože to věděli, jak to bude a tým mají nejširší z celé ligy a mohli se na to připravit. Proč nehráli hráči co hráli v přípravě, jakože chápu že ta kvalita je jinde ale třeba Chytil byl po 15 minutých úplně vycucaný.

Reagovat
wyqinac

tvl, kdyby nekdo dal z 2.3 xG 5 golu, tak bych rekl popel i dvakrat

Reagovat
kilobyte

Krasniqi tam šel 2x v tandemu na brankáře. Tam stačilo jen přihrát a bylo by to 4:1.

Reagovat
Luka3enko

jn pak tam byla ještě ta Rynešova první střela kdy netrefil bránu z dobré pozice, Birmova ztečovaná střela na tyčku, solidní pozice olatunjiho při hlavičce a ke konci tam měl Kuchta střelu z otočky, která mi na stadionu přišla nebezpečná, ale v sestřihu jsem ji neviděl.

Reagovat
meno

Chytil takhle vypadá vždycky.

A Slavia pokračuje v zavedený klasice, že proti ní i Knobloch vypadá jako dobrrej gólman. Heča chytil 2 góly.

Reagovat
Svandik68

Srovnávat chudáka Heču s Knoblochem, to si nezaslouží.

Reagovat
meno

No já si pamatuju to Hečovo zamrznutí, to ani Knobloch v CV nemá

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Greny

Slavia prý kupuje do Karviné utocnika bude tak na něj mít předkupní pravo

Reagovat
vestinustarychdubu

Takhle uz sel ted v lete nekdo do Teplic ne? Jako tohle uz je na hlavu, to uz muzou rovnou vlastnit pulgubligy a jen to pronajimat jinde

Reagovat
$dolar$

Svatek

Reagovat
jsemdement

Snad bude trvat ještě dlouho, než z klobouku vytáhne jméno Jurečky a půjde na plac .

Reagovat
ondrasch77

Třeba nechtěli, aby se zranil..., údajně má namířeno do Trabzonsporu.

Reagovat
PL28

Tvrdík ho zničil

Reagovat
Nuno čomes

Jinak teda JT na tiskovce říkal, že druhý den po tiskovce prodlouží Kinského. A zatím nic.

Reagovat
Melda

"převažovala tam spousta názorů" co tím básník chtěl říct. Nad čím ta spousta názorů převažovala?

Reagovat
Mass

Nad nedostatkem názorů. Prostě každý měl názor a to převažovalo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele