základní část, 3. kolo
21.08.2010 20:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

AFC Ajax - Roda JC 3:0

Ajax opět nepřipustil nějaké zbytečné zaváhání a bez problémů vybojoval další povinné tři body. Tentokrát si je připsal v domácím střetnutí proti Rodě, které nadělil tři branky.

Svou letošní premiéru si právě v tomto klání odbyl hvězdný útočník Luis Suárez. Ten vytvořil velmi úderné duo s nově příchozím Mounirem El Hamadaouim a společně se postarali o všechny branky utkání.

Od začátku bylo jasné, kdo bude na hřišti pánem. Amsterdamští borci velmi brzy získali očividnou převahu, kterou si drželi po celou dobu utkání. Již po pár minutách mohli vstřelit gól. Ofenzivní záložník De Jong svým centrem našel El Hamdaouiho, jeho střelu ale dokázali zblokovat obránci, takže gólman Tyton byl bez práce.

Krátce na to zahrozil také Luis Suárez, jeho střela ovšem postrádala přesnost. Ránu Jana Vertonghena pro změnu omylem tečoval Demy De Zeeuw a odvrátil ji do zámezí. První šance Rody přišla až do půlhodině hry. Vormer pálil z voleje z hranice pokutového území vysoko nad.

Ajax se dočkal branky v 34. minutě. Suárezův centr nepříliš dobře odvrátil v pokutovém území Addo a nabídnul El Hamdaouimu gól téměř na zlatém podnose. Ten toho pochopitelně využil.

Ghanský zadák v dresu Rody dnes skutečně neměl svůj den. Sedm minut po přestávce totiž ve středu hřiště předvedl nepřesnou hlavičku, míče se zmocnili domácí a po rychlém útoku zdvojnásobili své vedení. Na Suárezovu střelu k tyči Tyton vůbec nereagoval.

Ani po tomto momentu ale pochopitelně nepřestal Ajax hrát a nadále zaměstnával obranu Rody svými ofenzivními výpady. Další gól zaznamenal v 72. minutě. Enohův centr omylem sklepl hlavou Kah přímo k nohám Suáreze, jenž poslal okamžitě před bránu prudkou přihrávkou, kterou El Hamdaoui bez problémů doklepl do prázdné svatyně. I když už další branky Ajax nepřidal, se svým vystoupením mohl být určitě spokojený.

Autor: Tomáš Honajzer / football365.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
afc ajax

3:0

Reagovat
niflheim

Reagovat
afc ajax

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele