základní část, 3. kolo
21.08.2010 19:45 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

FC Groningen - BV De Graafschap 2:1

Groningen na své půdě přivítal De Graafschap, který se rozhodně chtěl vzpamatovat z minulého debaklu 6:0 od PSV. Utkání však začal nešťastně, a tak se domácí na konci klání mohli radovat z tří bodů za vítězství 2:1.

Utkání pro hostující celek nezačalo dvakrát dobře. Běžela 16. minuta a do pokutového území hostů se probojoval Matavz, ten byl však zastaven nečistě bránícím Saeijsem, který za svůj zákrok uviděl velmi rychle červenou kartu. Rozhodčí tak oslabil De Graafschap a domácím udělil výhodu pokutového kopu. K tomu se postavil Granqvist a tvrdou ranou poslal domácí do vedení.

Neuběhlo mnoho a domácí mohli slavit podruhé. Tim Sparv se výborně uvolnil na levém kraji a přesným centrem našel osamoceného Enevoldsena, který však nehlavičkoval přesně.

Na řadu přišla však 32. minuta a s ní opakovaný pokus stejné spolupráce. Tentokrát však Sparvův centr byl mnohem povedenější, a tak se zakončující Enevoldsen mohl radovat ze vstřelené branky a vedení svého celku 2:0.

Hra poté upadla. Oba celky hrály spíše na jistotu a nepoouštěly se do žádných akcí. Groningen si bránil své vedení a hostující De Graafschap se jen těžko zmohl na nějakou odpověď. Do druhého poločasu se prakticky nic nezměnilo.

Druhé dějství však začal lépe oslabený De Graafschap. Ten jako by sebral zbytky sil a vrhl je do útoku. Souvislý tlak nakonec přinesl i své ovoce. De Ridder parádním pasem uvolnil Poepona, který hravým způsobem překonal vybíhajícího brankáře domácích a snížil ze svého pohledu na konečných 1:2.

Utkání však mohlo skončit i remízou, dlouhý výkop hostujícího brankáře prodloužil za svá záda Peter Jungschlager. Míč se dostal ke střelci Poeponovi, který měl na kopačce vyrovnání. V klíčovém okamžiku však přišel zkrat a jeho střela mířila mimo. Utkání tak skončilo těsným vítězství Groningenu 2:1.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele