základní část, 3. kolo
22.08.2010 16:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - AZ Alkmaar 3:1

Fotbalisté PSV dokázali zvítězit i ve svém třetím zápase v řadě za sebou a pozitivní zprávou je, že se probouzejí i spící hvězdy. Kromě tradičního Oly Toivonena se po zranění začíná dostávat do formy Ibrahim Afellay, který prozatím pouze střídá, ústřední postavou nedělního duelu byl švédský kanonýr Marcus Berg. Ten se dokázal trefit těsně před přestávkou a když hosté dokázali krátce po začátku druhé půle srovnat, srazil je na kolena okamžitým direktem.

Přitom Alkmaar byl domácímu výběru více než důstojným soupeřem a sahal i přes oslabení před touto sezónou pro cenný bod. Velký náboj mělo klání pro forvarda PSV Jermaina Lense. Lens totiž působil minulý rok právě v Alkmaaru a stal se jeho nejlepším střelcem. Nyní se sice v Eredivisi prozatím trápí, ale i jeho výkony jsou zápas od zápas lepší. Alkmaar tak nemá po třech duelech na kontě ani jedno vítězství, na začátku sezóny to však ještě není tak strašné.

Eindhoven si tak zvedl sebevědomí před odvetou 4. předkola Evropské ligy, kde podlehl na ruské půdě domácímu Sibiru 0:1. Hned do první akce se probojoval aktivní Švéd Berg. Akci založil Toivonen a přihrál do volného prostoru hrdinovy zápasu, jeho pokus však dokázal brankář Joey Didulica s problémy zkrotit. Hosté poprvé zahrozili po krásném uvolnění Maartena Maartense od Dirka Marcellise. Nicméně výslednou střelu zlikvidoval Isaksson.

A švédský gólman Andreas Isaksson v dalším průběhu o práci nouzi neměl. Skvělý pokus totiž vyslal pozdější autor jediné hostující trefy Erik Falkenburg, Isaksson ale dokázal ránu z horního rohu vyrazit. V závěru poločasu zafungovala na druhé straně severská spolupráce. Aktivní Toivonen vybídl k průniku Berga a ten pohotovou střelou přehodil brankáře Didulicu. Alkmaar však zbraně nesložil a po pauze udeřil.

Pouhé čtyři minuty po začátku druhého dějství nacentroval na vzdálenější tyč Johann Berg Gudmonsson a nabíhající Falkenburg nedal hlavou Isakssonovi žádnou šanci. Jenže PSV spasil Berg o pouhé tři minuty později. Lens totiž poslal zpátky přihrávku na bližší tyč a Berg se mýlit nemohl. Hosté se snažili se stavem ještě něco udělat, avšak v samém závěru otevřeli okénko v obraně a střelou do prázdné klece mohl na konečných 3:1 upravit Afellay.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Losinho

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Losinho

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele