základní část, 5. kolo
16.09.2012 14:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Utrecht - PSV Eindhoven 1:0

Nizozemsko zažilo ohromné překvapení! Utrecht v domácím prostředí předvedl dokonalý výkon a dokonce v devíti lidech dokázal porazit favorizované PSV nejtěsnějším možným poměrem 1:0.

Utkání začalo podle předpokladů v jasné režii hostujícího celku. První větší šance se však rýsovala až v 17. minutě, avšak Matavž, který se hnal do dobré šance, nedokázal dobře přihrát a jeho přihrávku zneškodnil jeden z bránících hráčů. Hra se poté srovnala a první poločas mnoho fotbalové krásy nenabídl.

Druhé dějství začalo opatrně a zdálo se, že toto utkání zhatí všechna očekávání. Na řadu ovšem přišla 69. minuta a v ní velká nepříjemnost pro Utrecht. Anouar Kali viděl druhou žlutou kartu a po následující červené musel předčasně do sprch. PSV tak získalo výhodu přesilové hry a všichni očekávali, že to pro domácí celek bude mít katastrofální následky.

PSV však překvapivě jen pomalu stupňovalo svou aktivitu a tak se aktivity ujal Utrecht. Běžela 72. minuta a volný přímý kop pro domácí. Centrovaný míč, který vyslal Oar lehce v pokutovém území přizvedl Bulthuis a domácí celek šel senzačně i v deseti do vedení.

Eindhoven věděl, že musí zabrat. Hned v 73. minutě se do šance dostal Lens. Jeho hlavička však skončila těsně vedle tyče domácí branky. Čas utíkal a hostující celek získával pomalu herní převahu. Do karet mu navíc ještě začala hrát červená karta, kterou viděl za faul domácí Alexander Gerndt. Necelých deset minut do konce však PSV nestačilo ani na srovnání, a tak Utrecht senzačně zvítězil těsně 1:0.

Autor: Petr Zajíc

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:6

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
Stiksxx

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele