základní část, 5. kolo
16.09.2012 12:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Heracles Almelo - NAC Breda 2:1

Perfektní závěr předvedli fotbalisté Heraclesu a díky tomu si připsali první výhru. Almelo se díky tomu posunulo na prozatím do středu tabulky a své fanoušky rozhodně potěšilo. To Breda bude určitě zklamaná. Deset minut před koncem ještě vedla, nakonec si ale neodváží ani bod. Kvůli tomu zůstane na šestnácté pozici v zóně sestupu a v dalším průběhu ročníku se bude muset výrazně zlepšit.

Boj o záchranu je nyní asi hlavním cílem a to určitě nebyl předsezónní cíl NAC. Domácí začali v samém úvodu o něco lépe, do větší možnosti se už v 7. minutě dostal Castillon. Ten ale z deseti metrů zakroutil míč těsně mimo tři tyče. Nicméně na druhé straně přišel po necelé čtvrthodině trest v podobě vedoucí branky, kterou hosté vsítili z ničeho nic. Po dlouhém centru do vápna sklepl Hadouir míč na Alexe Schalka a ten z deseti metrů propálil vše před sebou.

Po půlhodině hry mohl srovnat Overtoom, avšak po krásné kombinaci tváří v tvář proti Ten Rouwelaarovi neuspěl. Ihned na to pálil nebezpečně Pedro, i jemu však chybělo štěstí a jeho rána minula o pár decimetrů levou tyčku. Ke konci poločasu Heracles stále zvyšoval tlak a mohl srovnat. Jenže pokus z velké dálky od Quansaha šel těsně nad branku NAC. Nicméně Breda se mohla uklidnit gólem do šatny.

Úplně osamocený Hadouir si mohl vybrat místo, kam dá druhý gól hostů, jenže napálil jen gólmana Remka Pasveera. Po změně stran byl blízko brance aktivní Overtoom, jeho dobrý pokus letěl pár centimetrů nad břevno. Stejný hráč trefil dvacet minut před koncem břevno, poté jeho centr nebezpečně proletěl vápnem a nakonec se v 82. minutě radoval z vyrovnávací trefy.

Po centru na zadní tyč se Overtoom nejlépe zorientoval a dal kýženou trefu, kterou si Almelo opravdu zasloužilo. Poté se zdálo, že se bude utkání jen dohrávat, avšak ve čtvrté nastavené minutě dokázali domácí zužitkovat svůj tlak. Probudil se střelec Everton, který po dlouhém centru z deseti metrů vypálil tvrdě a přesně - 2:1.

Autor: Viktor Sandev / heracles.nl

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele