1/16 finále - 1. zápasy
18.02.2009 20:45 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

NEC Nijmegen - Hamburger SV 0:3

Ne jeden, ale hned tři kroky udělal německý Hamburk k postupu do další fáze Poháru UEFA. Bezradný Nijmegen nenadělal svému soupeři žádné starosti, a tak se zdá být celkem jasné, kdo bude po odvetě tím šťastnějším, a to několik dní před jejím odehráním.

Úvod zápasu nepřinášel žádné pozdvižení, pozvolna se však dopředu tlačil hostující Hamburk. Ve třinácté minutě se do šance dostal díky své dravosti Olič, střelu z malého vápna však dokázal zblokovat padající obránce. Neustálé obléhání nizozemské branky k žádným gólovým šancím nevedlo. Až ve dvacáté minutě se dostal osamocený Jarolím k hlavičce z penalty, ale mířil trestuhodně nad břevno. Na druhé straně zkoušel štěstí Ntibazonkiza, který temenem hlavy usměrňoval míč ke vzdálenější tyči. Trochowski však bezpečně hlídal balon letící těsně mimo.

Pak Koenders zahrál před vápnem rukou a k přímému kopu se postavil Trochowski. Dobrou práci odčinil ve zdi kapitán Jarolím a brankáře ještě zmátl nabíhající Petrič, který však míč netečoval a nechal ho v klidu doplachtit za překvapeného brankáře. Uběhly čtyři minuty a přišla druhá gólová akce hostů. Nijmegenu se nepodařilo vymanit se z tlaku, když Jarolím vrátil pohotovou hlavičkou míč do vápna k Petričovi. Ten prudkou přihrávkou přes celé malé vápno našel volného Silvu, který trochu krkolomným kopem dopravil balon za záda bezmocného Babose.

Dojem z nástupu do druhé půle byl rozpačitý. Zdálo se totiž, že o dvě branky vede domácí tým. V 51. minutě zpoza vápna napřáhl Olič, přízemní střelou však mířil metr vedle pravé tyče. Po dvou minutách se zase po rohu ocitl míč na brankové čáře nikým neatakován, a tak na poslední chvíli zachraňoval odkopem El-Akchaoui. Nepříznivý vývoj utkání nadělal nepokoje v hledišti. Malé předměty létající z hlediště zasáhly nejspíše i Davida Jarolíma. Nucená přestávka pak přišla, když se objevila krvavá rána na hlavě hlavního rozhodčího Ceferina. Podráždit nervy už tak nevrlým fanouškům mohl o pár chvil později Jansen, ale s jeho přízemní střelou z blízka si poradil Babos.

Co se nepodařilo německému bekoovi, vyšlo ostrostřelci Oličovi. Nizozemská ofsajdová past sklapla naprázdno a chorvatský kanonýr pak chladnokrevně poslal míč kolem brankáře s pomocí tyče do sítě. Nijmegen se sice občas ke střelám dostával, přesto brankář Rost mohl litovat, že do Nizozemska vůbec jezdil. Každá střela totiž mířila dostatečně daleko od jeho branky. Utkání v Německu tak bude nejspíše pouze povinnou dohrávkou, slávistický soupeř ze skupiny totiž bude mít citelný náskok a domácí fanoušky v zádech.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip.: 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tip: 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele