hlavní fáze, 2. kolo
03.10.2024 18:45 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Fabrice Ondoa a Baris Alper Yilmaz (© GINTS IVUSKANS / AFP)

Fotbalisté Galatasaraye propadli v Lotyšsku. Fantastickou remízu zařídil gruzínský mladík Odisharia

Lotyšský celek RFS zaznamenal fantastický úspěch pro celý tamní fotbal, když obral o body tureckého giganta Galatasaray. Hosté přitom vedli 2:0 a měli nakročeno k pohodlnému zisku dalších třech bodů, jenže domácí ještě do poločasu snížili a ve druhé půli zásluhou Lashy Odishariy srovnali na konečných 2:2.

Lotyšská Riga po úvodním debaklu na půdě FCSB hostila Galatasaray, který ve svém úvodním vystoupení přehrál PAOK Soluň. V domácím týmu se na lavičce objevil také český legionář Petr Mareš. Utkání mělo jasného favorita, kterým byl bezpochyby turecký gigant. Ten se také do soupeře pustil od prvních minut a krátce po úvodní desetiminutovce poprvé udeřil. Belgičan Dries Mertens se dostal za domácí obranu a otevřel gólový účet utkání.

Galatasaray svého soupeře tlačil a ve 23. minutě mohl navýšit své vedení, pokus hlavou Maura Icardiho však vytáhl dobrým zákrokem gólman Fabrice Ondoa. O čtvrt hodiny později už ale Ondoa lovil míč ze sítě podruhé, když si prudkou přihrávku od Davinsona Sáncheze zpracoval na hranici vápna Yunus Akgün a zvýšil na 0:2. Tento stav vydržel pouhé dvě minuty. Když už se zdálo, že Galatasaray v poklidu dokráčí k dalším bodům, našel si domácí záložník Janis Ikanunieks dlouhý míč a nadvakrát překonal hostujícího Günaye Güvence, čímž zkorigoval na poločasových 1:2.

Po změně stran navíc domácí celek z první vážnější šance dokonce srovnal. Odisharia se ve vápně dostal ke skákavému míči a nekompromisně ho poslal do levé šibenice Güvencovy brány. Gruzínský reprezentant do 21 let tak zařídil překvapivý stav 2:2.

Nepříznivé podmínky v Rize tak odpovídaly rozpačité náladě v táboře Turků. Ti tak navzdory očekáváním zapisují do tabulky pouhý bod, který by je v konečném zúčtování mohl mrzet. Naopak příznivcům lotyšského fotbalu se tato remíza zajisté vryje na delší dobu do paměti.

Autor: Livesport.cz / Amos Murphy

Komentáře (5)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:5

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat
Lewandowski

0:3

Reagovat
Mates_Matesović

Reagovat
fsada

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele