Neokoukané předměty ve výloze české ligy

Pod prvními jarními paprsky se odehrávalo takřka celé úvodní kolo jarní části Gambrinus ligy. V něm se představila také celá řada dlouho očekávaných posil. Jak si vedly?

Brabec: Spartě chci pomoci k titulu a pohárům

V minulých dvou sezonách jako kapitán pražské Slavie třímal pohár pro mistra ligy a pro fanoušky sešívaných byl modlou. Teď si bude obránce Erich Brabec přát, aby jej nad hlavu pozvedl zase. Ale letos už v barvách odvěkého rivala Sparty, do níž včera přestoupil.

Brabec se definitivně dohodl na příchodu do Sparty

Fotbalisty pražské Sparty posílil obránce Erich Brabec. Někdejší kapitán rivalské Slavie, který loňský podzim strávil v tureckých klubech Ankaraspor a Ankaragücü, dnes na Letné podepsal smlouvu na dva a půl roku. Na tiskové konferenci to řekl personální ředitel klubu Jakub Otava.

Sparta nechtěla jenom Brabce, lákala rovněž Skácela

Vedle Ericha Brabce, který se zřejmě dnes či nejpozději v pátek domluví na smlouvě se Spartou, mohla na jaře oblékat letenský dres další nedávná opora hlavního rivala. Trenér Jozef Chovanec dnes novinářům řekl, že Sparta jednala o příchodu Rudolfa Skácela, který nastupoval za Slavii na podzim.

Sparta vyjednává o přestupu Brabce, výjimku od FIFA dostane

Sparta začala oficiálně vyjednávat o přestupu stopera Ericha Brabce z Ankary. Bývalý slávistický kapitán dostane podle neoficiálních informací od FIFA výjimku a bude moci nastoupit za třetí klub v sezoně. Fotbalista dostal svolení vyjednávat o přestupu i od tureckého zaměstnavatele.

Baroš se zranil a Galatasaray prohrál derby s Fenerbahce

Pouze dvě minuty odehrál český fotbalový reprezentant Milan Baroš v dnešním istanbulském derby turecké ligy mezi Fenerbahce a Galatasarayem. Pak musel kvůli zranění vystřídat, rozsah jeho zdravotních problémů zatím není znám. Galatarasay bez své hvězdy zápas nezvládl a prohrál 1:3.

Brabcův Ankaraspor opouští tureckou ligu

Turecký Ankaraspor, jehož dres od léta obléká i český obránce Erich Brabec, zřejmě definitivně opouští nejvyšší soutěž a od příští sezony naskočí do druhé ligy. Soud v Ankaře totiž zamítl jeho odvolání proti vyloučení z ligy kvůli propojení s klubem Ankaragücü.

Brabcův Ankaraspor přeřadili v Turecku do druhé ligy

Turecký Ankaraspor, za nějž od červnového vyhazovu ze Slavie hraje český obránce Erich Brabec, byl administrativně přeřazen do druhé ligy. Vedení tureckého fotbalu potrestalo klub za nedovolené vazby na další tým z hlavního města Ankaragücü.

Brabec věří, že zapomene v Ankarasporu na zklamání ze Slavie

Ani dva týdny po nečekaném odchodu z pražské Slavie z jejího bývalého kapitána Ericha Brabce nevyprchal pocit lítosti, ale teď už dvaatřicetiletý fotbalový obránce vzhlíží k novému angažmá v Ankarasporu. V Turecku chce co nejrychleji zapomenout na podivné loučení se sešívaným dresem a rád by pomohl k vzestupu ambiciózního týmu.

Brabec po vyhazovu ze Slavie zamířil do Ankarasporu

Obránce Erich Brabec po nedávném překvapivém konci v pražské Slavii, kde se už nehodil do plánů trenéra Karla Jarolíma, našel nového zaměstnavatele a od nové sezony posílí turecký Ankaraspor. Brabec již jedno v Turecku působil, před čtyřmi lety hrál za Kayserispor.

Kapitán Slavie Brabec v mistrovském týmu skončil

Slavii Praha opouští její kapitán Erich Brabec. Vedení týmu se s ním ve středu večer dohodlo na ukončení spolupráce. Podle oficiálního vyjádření na klubových stránkách chce Slavia do příští sezony připravit novou koncepci týmu, do které prý Brabec nezapadá.

Brabec se o titul nestrachuje

Ani po dnešním klopýtnutí v Brně a prohře 0:1 v Brně nepodléhá obránce fotbalistů Slavie Praha Erich Brabec panice. Nic na tom nemění skutečnost, že má největší pronásledovatel Sparta v pondělní dohrávce s Baníkem Ostrava možnost snížit náskok Slavie na rozdíl pouhých pěti bodů.

Hrdina slávistů Janda byl rád, že sešívaní uhájili domácí tvrz

Necelá půlhodina strávená na hřišti v dnešním pražském derby stačila záložníkovi Slavie Petru Jandovi k tomu, aby se stal klíčovou postavou sešívaných. Ofenzivní záložník Slavie totiž osm minut před koncem utnul blížící se oslavy sparťanů, kteří měli blízko k ceněnému triumfu v Edenu.

Kapitán Brabec bude jarní premiéru Slavie sledovat jen z hlediště

Slavia zahájí v pondělí cestu za obhajobou mistrovského titulu proti Viktorii Plzeň bez svého kapitána Ericha Brabce. Hráč, který oslaví v úterý 32. narozeniny, bude nuceně odpočívat kvůli čtyřem žlutým kartám.

Brabec prodloužil smlouvu ve Slavii až do června 2012

Až do konce června roku 2012 prodloužil kapitán Erich Brabec smlouvu se Slavií Praha. Fotbalista stvrdil nový kontrakt podpisem na kondičním soustředění mužstva v Krkonoších. Klub to dnes uvedl na svých internetových stránkách.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele