Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina A, 6. kolo
03.11.2022 16:30 CET
0 : 3
(0:3)

Reportáž

Antonín Barák (© AFP)

Fiorentina i díky parádnímu výkonu Baráka hladce vyhrála v Lotyšsku, ve skupině A však přesto končí druhá

Italská Fiorentina sice zvítězila v základní skupině Konferenční ligy počtvrté za sebou, ale po špatném začátku nakonec končí druhá se ziskem třinácti bodů. V šesti zápasech vybojovala stejný počet bodů jako Istanbul Başakşehir, jenomže kvůli horší bilanci vzájemných zápasů skončila druhá a čeká ji tak "jen" únorové play-off o osmifinále. Lotyšský výběr končí beznadějně poslední se dvěma body a kýžené výhry se tedy nedočkal.

AFC ve druhé polovině skupiny A mohutně dotahovalo náskok tureckého rivala, ovšem nakonec za ním o kousek zaostalo. Do tohoto čtvrtečního duelu vstoupilo naprosto skvěle a hned po necelých sedmi odehraných minutách vedlo zásluhou českého krajánka Antonína Baráka. Sedmadvacetiletý reprezentační záložník hlavičkoval od levého rohu brankového území po zpětném pasu Riccarda Saponara a i přes zákrok brankáře Šteinborse přeci jen rozvlnil síť.

V domácím dresu se dostal na trávník již ve 3. minutě jiný český zástupce Petr Mareš a krátce před poločasovou přestávkou mohl být u překvapivé vyrovnávací branky, nicméně po jeho centru lízl hlavičkující Ilič jen horní okraj břevna. Italský favorit rozhodl o svém úspěchu dvěma trefami v samém závěru prvního poločasu. Nejprve pojistil jeho náskok brazilský forvard Arthur Cabral, jenž se po rohovém kopu a fantastické patičce Baráka zjevil sám před Šteinborsem a míč se štěstím usměrnil mezi jeho nohy.

Fiorentina definitivně rozhodla o svém úspěchu v nastaveném čase. Tentokráte z dobrých dvaadvaceti metrů napřáhl Saponara a jeho úchvatný projektil zapadl přímo do protější šibenice, strážce lotyšského týmu se stačil pouze ohlédnout. Hosté se ve druhém poločase nikam netlačili a hodně zvolnili. Rigas toho mohlo využít, ovšem když v 72. minutě famózně zasáhl Terracciano proti prudké hlavičce Lipuščeka a za dalších osm minut neplatila úspěšná dorážka Vlalukina kvůli ofsajdu, tak se výsledek nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com, soccerway.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
EverlastD

1:4

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
Elmas

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

B jako BARÁK

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele