Konferenční liga UEFA - Konferenční liga - zprávy

Další články

UEFA povolila Mladé Boleslavi hrát Konferenční ligu na vlastním stadionu

Mladoboleslavští odehrají domácí zápasy v Konferenční lize na vlastním stadionu v Lokotrans Aréně. Od evropské unie UEFA obdrželi Středočeši výjimku, takže nebudou muset využít již domluvený azyl v Hradci Králové.

Druhá operace a další dlouhá pauza, Isco musí odložit návrat

Záložník Betisu Isco v polovině května utrpěl frakturu holeně a na marodce nakonec stráví více než polovinu z letošního kalendářního roku. Zranění se nehojilo podle představ, vyskytly se komplikace a španělského reprezentanta čeká druhá operace.

Mladá Boleslav požádala o výjimku, Konferenční ligu chce hrát doma

Mladá Boleslav se nevzdává naděje, že by domácí zápasy hlavní fáze Konferenční ligy hrála v domácí Lokotrans Aréně. Vedení na klubovém webu oznámilo, že požádalo UEFA o výjimku a s nadějí čeká na pozitivní odpověď.

Slávisté vstoupí do Evropské ligy v Razgradu, Plzeň ve Frankfurtu

Slávisté vstoupí do hlavní fáze Evropské ligy 25. září zápasem v Razgradu proti Ludogorci. Plzeň se na úvod základní části představí rovněž venku, a to ve Frankfurtu. V nejatraktivnějším utkání Západočeši 12. prosince přivítají slavný Manchester United.

Los Konferenční ligy: Mladá Boleslav se v Hradci Králové utká s Betisem, čeká ji i Molde

Fotbalisté Mladé Boleslavi v hlavní fázi Konferenční ligy přivítají Betis Sevilla, polské šampiony z Bialystoku s českým obráncem Michalem Sáčkem a Lugano, za které hraje záložník Roman Macek. Venku je čeká Molde, portugalský tým Vitória Guimaraes a Noah z Arménie. Rozhodl o tom páteční los v Monaku. Úvodní kolo je na programu 3. října, závěrečné 19. prosince. Rozpis zápasů zveřejní UEFA v sobotu.

Evropské koeficienty po předkolech

Po historicky nejlepší sezóně přišlo historicky nejlepší předkolo. S rekordními čtyřmi týmy v hlavní fázi, nově pojmenované jako "ligové", míří Česko za další účastí v Top 10. Po extrémně dlouhých 19 letech si užije Ligu mistrů Sparta. Na zajímavý formát se těší také Slavia a Plzeň v Evropské lize, Mladá Boleslav bude českou ligu reprezentovat v Konferenční lize.

Slavia, Plzeň a Mladá Boleslav poznají soupeře v Evropské a Konferenční lize

Po čtvrtečním losování Ligy mistrů se Spartou dnes poznají soupeře v Evropské a Konferenční lize také další české kluby. Odpolední los v Monaku přiřadí Slavii a Plzni v Evropské lize po osmi soupeřích, Mladá Boleslav pak bude mít v Konferenční lize šest protivníků.

Brännström poděkoval i bývalému trenérovi. Pro celý klub je to velký úspěch, radoval se

Kouč hráčů Mladé Boleslavi Andreas Brännström po úspěšně premiéře na lavičce a postupu do Konferenční ligy ocenil práci svého předchůdce Davida Holoubka. Řekl to v klubové nahrávce pro média po dnešní výhře 3:0 v Paksi v odvetě 4. předkola. Podle osmačtyřicetiletého Švéda si jeho noví svěřenci skvěle poradili s neobvyklou výměnou trenéra v průběhu dvojzápasu.

Mladá Boleslav bude hrát Konferenční ligu v azylu, fanoušci musejí do Hradce Králové

Hráči Mladé Boleslavi budou hrát domácí utkání ligové fáze Konferenční ligy v Hradci Králové. Mladoboleslavská Lokotrans Arena nesplňuje podmínky UEFA. ČTK to potvrdil mluvčí středočeského klubu Jiří Koros.

Boleslav si po 17 letech zahraje v hlavní fázi pohárů. Češi v nich budou mít čtyři týmy

Mladá Boleslav zvládla pod novým trenérem Andreasem Brännströmem odvetu 4. předkola Konferenční ligy na hřišti úřadujících maďarských vicemistrů FC Paksi, kde vyhrála 3:0, což ji po domácí remíze 2:2 poslalo po 17 letech do hlavní fáze evropského poháru. Středočeši, kteří prošli do ligové části soutěže přes tři soupeře, tak v základní fázích evropských pohárů doplní Spartu, Slavii a Plzeň

Je to neobvyklá situace, musíme být opatrní, řekl před debutem Brännström

Trenér Andreas Brännström si uvědomuje, že ho nečeká snadný debut na lavičce Mladé Boleslavi. Osmačtyřicetiletý Švéd teprve v sobotu nahradil na lavičce Davida Holoubka a angažmá zahájí odvetou závěrečného 4. předkola Konferenční ligy na hřišti Paksu.

Mladá Boleslav krok od skupiny pohárů. Zvládne nový trenér Brännström ostrou premiéru v Paksi?

Mladou Boleslav čeká ve čtvrtek v Paksi rozhodující zápas o postup do Konferenční ligy. Do odvety 4. předkola na hřišti úřadujících maďarských vicemistrů jde po úvodní remíze 2:2 v neobvyklé situaci. Účast v hlavní fázi evropského poháru po 17 letech se pokusí vybojovat s novým trenérem Andreasem Brännströmem, který v sobotu nahradil Davida Holoubka.

Ve hře jsou miliony a Spartu dělí 90 minut od půl miliardy. O kolik hrají ostatní české kluby?

Čtveřice českých klubů stojí před truhlicí přetékající miliony korun. Teprve v příštích dnech se rozhodne, k jaké její části dostanou klíček. Sparta i Slavia sní o tom, že to může být ten pro účastníky hlavní fáze Ligy mistrů, Plzeň si stále myslí na velmi lukrativní Evropskou ligu a Mladá Boleslav doufá v Konferenční ligu.

Měl jsem to vyřešit s větším klidem, litoval Kušej neproměněné šance

Vasil Kušej si po remíze 2:2 s Paksem vyčítal neproměněnou šanci z prvního poločasu, po které mohli Středočeši donutit maďarského soupeře dřív otevřít hru. Uvedl to na tiskové konferenci.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele