8. kolo
25.10.2009 17:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Villarreal CF - Málaga CF 2:1

Předlouhých osm kol čekala villarrealská družina na první ligové vítězství v letošním ročníku španělské nejvyšší soutěže a dnes přišel možná klíčový obrat k lepšímu. Na El Madrigal dorazila andaluská Málaga, které se letos nedaří a svými výkony napovídá, že jí nebude v konečné kalkulaci patřit lichotivá pozice. Tři body se zdráhaly zůstat v domácích rukou, vyjednavač Capdevila si však věděl rady a strhl je na stranu Villarrealu.

Může to být setsakramensky důležité vítězství. Valverdeho svěřenci se plahočí v podřadných vodách a šoupají o nepříjemné dno ligové tabulky, což nebylo v posledních letech zvykem. Tříbodový zisk by mohl Žlutou ponorku řádně nakopnout do citlivých míst, což by zrovna nemuselo znamenat chvilkové znecitlivění, ale dlouhodobé zlepšení výsledků. Jestli tři body pomohou k lepším zítřkům, se ukáže v následujících týdnech.

Málaga řeší opačné problémy, letos se potýká se špatně pracujícím týmem, jenž neustále ztrácí body, ačkoli není zrovna nejhorší. Loňská mašina se zadrhla a jako by vyprchala z andaluských hráčů i pohoda a klid. Po dnešním duelu spadla Málaga až na samé dno ligové tabulky.

Zápas začal tlakem domácího mužstva, jenž mimo jiné přinesl řádku zajímavých střeleckých pokusů. Na nepřesné koncovce a spolehlivě chytajícím Múnuovi si vylámali zuby Nilmar a Joseba Llorente. Nakonec se domácí diváci dočkali a mohli si sborově zakřičet "Gól!". Ačkoli chtěl právě Joseba Llorente nejspíše střílet, míč se stočil na kopačky nabíhajícího Nilmara, který neměl potíže vsítit branku.

Málaga sice vstřelila branku, ale nebyla pro evidentní ofsajd uznána. Domácí i tak byli nadále nebezpeční, ale v závěru prvního poločasu se dopustili velké chyby, když Javi Venta prohrál na malém vápně souboj s Albertem Luquem, který svou hlavičku umístil mimo dosah Diega Lopéze. To vše se událo v nastaveném čase prvního dějství.

Po obrátce se Villarreal okamžitě tlačil za brankou. O vítězství rozhodl skvělou technickou střelou Joan Capdevila, který obstřelil ne zrovna nejlépe stojící zeď hostí a poslal svůj tým do vedení. V dalším průběhu druhého poločasu měl další šanci dobře hrající Joseba Llorente, ale i tentokrát branku díky Munuovi nedal. Hosté nebyli nebezpeční, Diego Lopéz nemusel řešit žádné kritické situace. I proto nakonec duel skončil vítězstvím domácího Villarrealu, který se rázem posunul z poslední příčky, kterou přenechal právě svému dnešnímu soupeři. I tak je pozice tohoto ambiciózního klubu neuspokojivá.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Plychta 2-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele