6. kolo
22.09.2024 16:15 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Oslavy hráčů Athleticu. (© AFP)

Athletic Club doma porazil Vigo 3:1, trenér Valverde ovládl proti Celtě už 18. utkání

Jako specialista na Celtu Vigo se ukazuje kouč Athleticu Ernesto Valverde, který proti tomuto soupeři vyhrál již 18. zápas v kariéře. V neděli jeho svěřenci na San Mamés v LaLize triumfovali 3:1.

Domácí celek začal velmi dobře, když se již v první minutě dostal do zakončení Gorka Guruzeta, ale jeho střela šla nad. O tři minuty později už se skóre měnilo a opět v tom měl prsty Guruzeta, když byl po rohovém kopu ve správný čas na správném místě a poslal míč do sítě. V polovině prvního poločasu Celta vyrovnala. Iago Aspas byl ve vápně nedovoleně atakován Julenem Agirrezabalou a sám faulovaný pokutový kop proměnil. Šest z jeho 11 tref proti Athleticu padlo právě na San Mamés.

Hosté v tu chvíli byli jako politi živou vodou. Marcos Alonso, který již ve třetí minutě vystřídal zraněného Óscara Minguezu, zkoušel překonat Agirrezabalu, ale neuspěl. Radost neměl ani Aspas, jehož trefa nebyla uznána kvůli ofsajdu. Naopak se prosadili domácí poté, co Guruzeta po parádní přihrávce Álexe Berenguera hlavou překonal Vicenta Guaitu.

O přestávce musel trenér domácích udělat změnu v brance, když zraněného Agirrezabalu nahradil Álex Padilla. Ale byli to hráči Athleticu, kteří se dál tlačili do zakončení. Berenguer se prodral ke střele a donutil Guaitu k zákroku. Šance měli i Oihan Sancet a Jonathan Bamba, ale ani jeden z nich neuspěl. O definitivní podobu výsledku se tak hlavou postaral střídající Álvaro Djaló, pro něhož šlo o první zásah v dresu Athletiku.

Athletic díky této výhře opět vylepšil svou výbornou domácí bilanci, když na San Mamés od začátku minulého ročníku padl pouze dvakrát. Naopak pro Celtu to byla již třetí prohra v aktuální sezoně (3-0-3).

Autor: Livesport.cz / Adam Clancy

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele