10. kolo
19.10.2024 14:00 CET
4 : 1
(3:0)

Reportáž

Iñaki Williams (© AFP)

Athletic převálcoval Králův Espaňol. Pod čtyřgólovým přídělem se dvěma trefami podepsal Iňaki Williams

Athletic dal Espaňolu lekci z produktivity, když dokázal ve vzájemném utkání v rámci 10. kola LaLigy skórovat téměř z každé příležitosti a vyhrát 4:1. Hlavními postavami zápasu se stali dvougólový Iňaki Williams a Alex Berenguer, který jednu branku dal a na obě Williamsovi přihrál. Alex Král odehrál za hosty celý zápas.

Athleticu reprezentační přestávka prospěla a do zápasu vlétl s nebývalou energií. Hned v 6. minutě usměrnil roh Nica Williamse kolenem do sítě Dani Vivian. Hosté přijeli navázat na vítězství z předešlého kola nad Mallorcou, rychle inkasovaný gól jim ovšem sebral vítr z plachet.

Když se hosté konečně začínali nadechovat, zasadilo jim tvrdé dva direkty duo Iňaki Williams-Alex Berenguer. Nejprve Berenguer krásným pasem našel před téměř odkrytou bránou Williamse, a ten zvýšil na 2:0. O dvě minuty později si s oběma borci kombinaci vyzkoušel i Iňakiho bratr Nico. Ten obehrál jednoho z beků Espaňolu a vybídl nabíhajícího Berenguera, který míč ještě kousek potáhl po své straně a poté ho předložil Iňakimu Williamsovi do bezprostřední blízkosti, ze které už se takový střelec jen těžko mýlí.

Deset minut po úvodu druhého dějství se znovu o slovo přihlásil Berenguer, když přízemní střelou počtvrté překonal bezmocného brankáře Joana Garcíu. V této fázi bylo jedinou otázkou, kdo získá ocenění pro hráče zápasu, jelikož kandidátů bylo více. Ať už jeden z bratrů Williamsových nebo právě Berenguer. V samotném závěru výsledek ještě zmírnil Álvaro Tejero, i tak se těžká porážka hostům kousala jen velmi těžce.

Autor: Livesport.cz / Fabio Duarte

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele