3. kolo
28.08.2024 19:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Estadio San Mamés (© AFP)

Beñatova hlavička prodloužila trápení klubové legendy na lavičce Valencie

Hráčská legenda Valencie Rubén Baraja je po 10 letech a 263 soutěžních startech ve své druhé kompletní sezoně v roli hlavního trenéra pod tlakem. Jeho tým totiž podlehl po brance Beñata Pradose Athleticu na jeho hřišti 0:1 a po třech zápasech nadále čeká na bod.

Den poté, co se stal prvním nákupem Arneho Slota v Liverpoolu, se gruzínský gólman Giorgi Mamardašvili vrátil do Valencie na roční hostování. Neměl tak příliš času si užít oslavu svého nového angažmá a během první půle prožil několik horkých chvilek. Jako první pouze přihlížel pokusu Iñakiho Williamse do břevna, následně se úspěšně postavil proti hlavičce Oihana Sanceta a nakonec zamezil v cestě do sítě střele z bezprostřední blízkosti, kterou znovu vypustil Williams.

V prvním poločase, v němž se Valencii nepodařilo vystřelit na branku, se hrálo na jednu stranu. Nakonec se tlak projevil a v závěru překonal dvoumetrového Mamardašviliho hlavičkou Prados. Nezvyklý střelec si z hloubi pole naběhl na centr Óscara de Marcose a dobře načasovaným zakončením trefil spodní roh brány.

Baraja po poněkud nevýrazném přestupovém období mohl jen snít o hráči kvalit Nica Williamse, kterého by mohl poslat do hry. Přesně to však Ernesto Valverde po hodině hry udělal a chvíli po jeho nástupu se na hranici pokutového území ocitl mladý křídelník v dobré šanci, jenže vysoko přestřelil.

Přestože Valencia měla po přestávce více ze hry, nedokázala pořádně prověřit Julena Agirrezabalu, který nejspíš zažil jen mnoho snazších zápasů. Domácí pokračovali ve své skvělé formě na Estadio San Mamés, kde jsou nyní neporaženi v 18 zápasech během 12 měsíců, a navíc se vyšplhali do horní poloviny rodící se tabulky LaLigy.

Autor: Livesport.cz / Tom Thornton

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele