3. kolo
28.08.2024 21:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Stadion Atlética Madrid (© AFP)

Espanyol si po remíze s Atlétikem připsal první bod mezi španělskou elitou

Ve španělské metropoli uhrálo trápící se Atlético Madrid s houževnatým Espanyolem bezbrankovou remízu, díky níž si hosté připsali první bod od postupu zpět do nejvyšší soutěže.

V červenobílé části hlavního města rostl optimismus a pocit, že by tým Diega Simeoneho mohl v této sezoně bojovat o titul. Atléti, kteří v minulém kole pokořili loňské překvapení z Girony 3:0, čišeli optimismem i tentokrát. Jako první zahrozily dvě letní posily, Julián Álvarez s Alexanderem Sørlothem ovšem nebyli úspěšní. Pohotovou ránu prvního jmenovaného vytěsnil Joan García a norský útočník namířil svou hlavičku mimo.

Espanyol se marně snažil držet hosty na uzdě a Álvarez po rohovém kopu Rodriga Riquelmeho div že neskóroval. Riquelme si hru na levém křídle viditelně užíval a za chvíli vybídl k další šanci Sørlotha, ten byl však opět nepřesný. Hosté měli jen málo příležitostí, ale málem to byli oni, kdo otevřel skóre. Alex Král přihrál Álvarovi Tejerovi, který našel Javiho Puada, ale jeho rána zblízka skončila nad.

Los Periquitos začali druhou půli sebevědomě a brzy po změně stran měli šanci, když Álvaro Aguado vystřelil z úhlu poté, co ho vybídl Alejo Véliz. O chvíli později však byli blíže k prolomení bezgólového stavu Colchoneros. Riquelme po velmi nepřehledné pasáži hry dostal míč za brankovou čáru, ale podle videorozhodčího všemu předcházel ofsajd. Těsně po hodině se do hry dostal Walid Cheddira, který se téměř okamžitě málem prosadil, když se prokličkoval do pokutového území a jeho následnou střelu musel krotit Jan Oblak.

Riquelme byl blízko rozhodnutí poté, co si naběhl na šikovnou přihrávku Antoina Griezmanna, ale jeho pokus šel vedle vzdálenější tyče a v poslední minutě mu nebyl uznán gól pro ofsajd. Nakonec se o kořist podělili v zápase, ve kterém bude Simeone přemýšlet o dvou ztracených bodech proti týmu, který jim byl zejména po většinu prvního poločasu vydán na milost a nemilost. Pro hosty šlo o poměrně přijatelný výsledek, ale jejich čekání na první ligový gól od postupu se nadále prodlužuje.

Autor: Livesport.cz / James Hilsum

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele