11. kolo
27.10.2024 14:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Fanoušci z Leganésu (© DENIS DOYLE / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP)

Leganés jasně přejelo Celtu a opustilo sestupové příčky. Na výhru čekalo devět utkání

Hráči Leganés se v 11. kole La Ligy po jasném vítězství 3:0 nad Celtou Vigo dočkali první výhry po devíti zápasech a odpoutali se ze sestupových příček. Los Celestes naopak vyhráli jen dva z posledních devíti zápasů a po slibném úvodu sezony se propadají tabulkou.

Domácí do zápasu vstupovali s nejnižším počtem vstřelených gólů v lize, což nezměnila ani úvodní čtvrthodina utkání, kdy nezaznamenali ani jednu střelu, zatímco Marko Dmitrovič si lehce poradil se střelami Ilaixe Moriby a Iaga Aspase, kteří se po trestu vrátili do základní sestavy Celty.

Aspas, nejlepší střelec Los Celetes v této sezoně, v závěru prvního poločasu promarnil další dvě šance, když jeho tým nadále dominoval. Nejprve kroutil střelu do horního růžku branky, ta však mířila nad. O pět minut později Jonathan Bamba obešel Dmitroviče a pokusil se nahrát Aspasovi, brankář se ale včas vrátil a útočníkův pokus zneškodnil.

Po přestávce měl první skutečnou příležitost Hugo Sotelo z Celty, který vyslal střelu z 25 metrů těsně vedle tyče. Krátce před uplynutím hodiny hry ale už Leganés udeřilo. Po rychlém brejku se do šance dostal Diego García, který míč usměrnil za Vicente Guaitu, a vstřelil tak první domácí gól Leganés po třech bezgólových zápasech.

Druhá branka přišla 12 minut před koncem, když Celta ztratila míč na vlastní polovině, což umožnilo Miguelu de la Fuentemu vniknout do pokutového území a najít Darka Brašanace, který míč poslal do sítě a navýšil náskok domácích. O pouhé čtyři minuty později bylo po zápase, když se míč po přihrávce Juana Cruze dostal do pokutového území Celty a Sergio González prostřelil Dmitroviče.

Autor: Livesport.cz / Anthony Tomas

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele