4. kolo
31.08.2024 21:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Dani Rodriguez (© AFP)

Mallorca si připsala první výhru. Slovák Greif na předměstí Madridu vychytal nulu

Mallorca si připsala první vítězství v novém ročníku La Ligy, když ve čtvrtém kole porazila CD Leganés 1:0. Čistým kontem se na tříbodovém zisku týmu z populární prázdninové destinace podílel slovenský gólman Dominik Greif.

RCD Mallorca v předchozích 17 venkovních zápasech La Ligy okusila vítězství jen jednou a na předměstí Madridu jela s tím, že to chce změnit. Už po čtyřech minutách málem vedla, když hlavička Takumy Asana mířící na branku orazítkovala břevno. Nově postoupivší Leganés ale také nebylo bez šancí. V úvodní čtvrthodině byl nejblíže Diego García, který ale hlavičkoval přímo do Greifa, který byl opět v brance hostů.

Po půlhodině hry už to vypadalo, že půjde Mallorca do vedení. Juan Soriano však pomohl svému týmu a u své bližší tyče zneškodnil pokus Vedata Muriqiho z bezprostřední blízkosti. Přesto se hosté ve 43. minutě dočkali gólu, na němž měl velký podíl právě kosovský reprezentant, který vrátil míč do malého vápna a Dani Rodríguez ho uklidil do branky.

Borja Jiménez, na kterého dosavadní výkony jeho týmu zjevně neudělaly dojem, na nic nečekal a během prvních 12 minut druhého poločasu provedl všechna střídání. Žádná z těchto změn však neměla vliv na poněkud nevýrazný poločas, v němž ani jeden z brankářů nebyl donucen k výraznému zákroku.

Výsledek tak znamená, že si Mallorca připisuje první výhru v letošním ročníku. Pro Leganés je to naopak první letošní prohra, ale nováčci La Ligy mohou být se svým startem i tak poměrně spokojení.

Autor: Livesport.cz / Chris Heath

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele