11. kolo
27.10.2024 16:15 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Mauro Arambarri (© Florencia Tan Jun / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP)

Valencia svou mizérii na půdě Getafe opět neukončila, o výhru přišla v závěru po gólu z penalty

Dlouhé pětizápasové ligové čekání na vítězství na hřišti Getafe chtěla v neděli v 11. kole La Ligy ukončit Valencia, ale její sen v samotném závěru odmítl z pokutového kopu Mauro Arambarri. Netopýři si tak z Madridu odvezli bod za remízu 1:1. Jiří Letáček zůstal jen na lavičce.

Oba týmy šly do tohoto kola s tragickou ofenzivou, když shodně v 10 úvodních utkáních daly jen sedm branek. A záhy byl jasný důvod. V útoku to totiž skřípalo na obou stranách. Domácí si vytvořili několik náznaků, ale když přišlo na samotné zakončení, byli marní. Záložník Mauro Arambarri, který v posledních šesti zápasech skóroval třikrát, zamířil z bezprostřední blízkosti po centru těsně nad břevno a hlavičku Álvara Rodrígueze zneskočnil Giorgi Mamardašvili.

Devět minut před koncem první půle udeřili hosté. Po rohovém kopu se k hlavičce dostal nehlídaný Enzo Barrenechea a první střelou Valencie otevřel skóre. Teprve podruhé v této sezoně se hráči Valencie trefili mimo vlastní půdu. Pro Getafe to navíc znamenalo, že inkasovalo v této sezoně La Ligy jako první již v sedmi utkáních, což je druhá nejhorší bilance po Las Palmas.

Trenér Getafe José Bordalás udělal do druhého poločasu tři změny, když na plac poslal trio Christiantus Uche, Allan Nyom a Peter González. Domácí se snažili dostat zpět do zápasu, ale i kvůli mizérii v útoku se jim to nedařilo. Nejblíže vyrovnání byl opět Arambarri, ale tentokrát jeho prudkou střelu z hranice penalty zastavila branková konstrukce.

Rostoucí tlak domácích nakonec ovoce přece jen přinesl. V samotném závěru první půle zahrál Maximiliano Caufrie ve vlastní šestnáctce rukou a sudí ukázal na penaltu. K její exekuci se postavil Arambarri a nezaváhal. Oba týmy si tak rozdělily po bodu. Getafe se posunulo na 15. příčku, zatímco Valencia zůstala poslední.

Autor: Livesport.cz / Tom Pritchard

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele