7. kolo
17.09.2024 19:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Mallorcy (© AFP)

Mallorca prolomila nelichotivou sérii, Prats zařídil porážku Sociedadu

Mallorca protáhla svou neporazitelnost v úterních duelech LaLigy, když v sedmém kole porazila 1:0 Real Sociedad. Ukončila tak devítizápasovou sérii bez vítězství ze vzájemných duelů. Jediný gól utkání vstřelil z penalty Abdón Prats.

Kouč Mallorky Jagoba Arrasate cítil, že jeho tým nebyl spravedlivě odměněn za své úsilí při víkendové porážce s Villarrealem, a tak doufal, že si doma jeho svěřenci tentokrát odnesou to, co si možná dříve zasloužili. Jejich snaha o to však málem začala katastrofálně, když se během úvodních deseti minut dostali domácí do úzkých. Ander Barrenetxea se hnal za obranu Los Piratas, ale Leo Román svůj tým zachránil, když předvídal lob svého soka a míč do brány nepustil.

Pro domácí se zdálo být nemožné vytvořit si jakoukoliv šanci. Přesto se dočkali povzbuzení v podobě penalty, když Barrenetxea zahrál rukou uvnitř pokutového území. Prats převzal odpovědnost a nemýlil se, poslal Álexe Remira špatným směrem a dostal ostrovany do překvapivého vedení.

Trenér Sociedadu Imanol Alguacil se rozhodl nechat v tomto střetnutí odpočívat Takefusu Kuba, který měl před sebou nabitý program včetně začátku Evropské ligy. Přesto byl nucen po přestávce nasazením japonského reprezentanta oživit hru. Tato změna však nijak zvlášť nezměnila průběh hry - místo toho se Mallorca snažila navázat na svou převahu. Málem to bylo už o dvě branky, když po přihrávce Sergiho Dardera přesně hlavičkoval Cyle Larin, ale praporek asistenta rozhodčího jeho oslavy přerušil.

Sociedad mířil za třetím duelem bez vstřelené branky v LaLize za sebou a jeho největší šance přišla, když se Luka Sučič netrefil z hranice pokutového území. Mallorca se nakonec poměrně bez problémů dočkala svého druhého vítězství v sezoně, což pro Alguacila znamenalo další drtivou ránu. Pomalý start jeho týmu do ročníku přinesl diskuzi o jeho pozici, neboť La Real vyhrál pouze jeden z úvodních šesti ligových zápasů a v tabulce se nachází na 16. místě.

Autor: Livesport.cz / Jon Radcliffe

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele