11. kolo
27.10.2024 18:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Betisu. (© CRISTINA QUICLER / AFP)

Atlético se na půdě Betisu popravilo vlastním gólem, pak už zvonila jen branková konstrukce

Brzký vlastní gól Atlétika stačil Realu Betis k vítězství 1:0 v tomto důležitém utkání a k posunu na páté místo v tabulce, o jednu příčku za svého nedělního soupeře. Pro hosty šlo navíc o první letošní ligovou porážku.

Navzdory problémům Atlétika ve venkovních utkáních v Lize mistrů, na domácí scéně to byla jiná káva. Madridský celek totiž před tímto duelem držel osmizápasovou sérii bez prohry na cizích trávnících. Již po čtyřech minutách však prodloužení této šňůry dostalo těžkou ránu. Nízký centr Abdeho Ezzalzouliho se odrazil od Axela Witsela do Josého Maríi Giméneze, jenž si ho usměrnil do vlastní sítě. V 15. minutě měli hosté štěstí, že prohrávali jen o gól poté, co Johnny Cardoso vyslal do šance Ezzalzouliho. Ten se řítil sám na branku, ale jeho střela orazítkovala pouze břevno branky Jana Oblaka.

Další šanci měl Ezzalzouli ve 27. minutě, kdy ho krásnou přihrávkou vybídl ke skórování Vitor Roque, ale i tentokrát se jeho razantní rána odrazila od brankové konstrukce. Do několika šancí se dostal i Roque, ale vedení borců ze Sevilly nezdvojnásobil. Domácí brankář Rui Silva měl v první půli práci jen jednou, ale střela Antoina Griezmanna z větší dálky mu nenadělala žádné starosti.

Diego Simeone udělal o poločase dvě změny a doufal, že jeho svěřenci předvedou lepší výkon. A skutečně druhou půli začali hosté lépe, ovšem Griezmann ani Julián Álvarez na Silvu nevyzráli. Betis dokázal brzy vyrovnat tempo hry a krátce po hodině hry v jeho prospěch odpískal sudí Gil Manzano penaltu. Pablo Fornals se snažil dostat k odraženému míči po své střele do břevna, přičemž ho atakoval Javi Galán. Tento verdikt se však nezamlouval sudím u videa, kteří si rozhodčího zavolali k obrazovce. Po přezkoumání opakovaných záběrů pak Manzano pokutový kop zrušil.

Zhruba 10 minut před koncem se domácím na Estadio Benito Villamarín zatajil dech, když Alexander Sörloth posunul míč na Ángela Correu, jehož nepovedená rána orazítkovala tyč a o tři minuty později Correa trefil i druhou tyč. Svěřenci Manuela Pellegriniho v závěru vedení udrželi a vylepšili svou domácí formu na jedinou prohru z posledních osmi zápasů, zatímco Los Colchoneros utrpěli první venkovní ligovou porážku od 21. dubna.

Autor: Livesport.cz / Anthony Tomas

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele