4. kolo
01.09.2024 21:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Kylian Mbappé poprvé skóroval v LaLize. (© AFP)

Dvougólový Mbappé otevřel střelecký účet v LaLize díky bravurní asistenci Valverdeho

Real Madrid ve čtvrtém kole LaLigy porazil Betis na Santiago Bernabéu 2:0. Čekání na premiérový ligový zásah utnul Kylian Mbappé díky nádherné přihrávce Federica Valverdeho, jenž ladným posunutím míče mezi obránci vyslal hvězdného forvarda tváří v tvář brankáři. Francouz následně pojistil vítězství z penalty. Bílý balet však dosud ve španělské nejvyšší soutěži střídal remízy s výhrami, na stoprocentní Barcelonu tak ztrácí již čtyři body.

Betis, který přijel do španělského hlavního města poté, co si ve čtvrtek zajistil účast v ligové fázi Konferenční ligy, měl první šanci po centru letní posily Romaina Perrauda, když nebezpečně hlavičkoval mladík Abde Ezzalzouli. Domácí odpověděli prostřednictvím Édera Militãa, který si vyskočil na rohový kop Rodryga, ale Rui Silva jeho pokus vyrazil a Perraud mu stačil zabránit v dorážce.

Přestože měli Los Blancos většinu času míč ve své moci, neměli zápas plně pod kontrolou. První větší šance Bílého baletu však málem přinesla ovoce když se rychlonohý Francouz Mbappé málem dostal k centrovanému míči od Daniho Carvajala. Bohužel pro něj však Youssouf Sabaly skvěle zasáhl a nepustil ho k míči.

Oba týmy se po přestávce vrátily beze změn v sestavách, ale krátce před hodinou hry Manuel Pellegrini přivedl Johnnyho Cardosa a debutanta Vitora Roqueho, který do klubu přišel na hostování z Barcelony. Vitor Roque se prakticky okamžitě dostal do šance, ale Thibaut Courtois byl na jeho střelu připraven.

V 67. minutě Federico Valverde nádherným pasem uvolnil Mbappého, který míč nekompromisně poslal do sítě a na Bernabéu propuklo šílenství. Vinícius na Mbappého hned vzápětí málem navázal, ale jeho příležitost skončila pouze na tyči. O několik sekund později byl však sražen hostujícím brankářem Silvou a rozhodčí nařídil penaltu. Té se chopil střelec Mbappé a přidal svou druhou branku v utkání.

Real Madrid sice začal sezónu výkonnostně pod svým obvyklým standardem, ale reprezentační pauzu i tak stráví na druhém místě, i když čtyři body za vedoucí Barcelonou. Naopak Betis se nachází těsně nad sestupovým pásmem a bude muset po pauze zabrat.

Autor: Livesport.cz / Alex Bowmer

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele