9. kolo
05.10.2024 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Federico Valverde (© BURAK AKBULUT / ANADOLU / Anadolu via AFP)

V souboji tabulkových sousedů uspěl Real. "Žlutou ponorku" potopil Valverde

Real Madrid prodloužil svou neporazitelnost ve španělské nejvyšší soutěži na 29 zápasů, když v rámci devátého kola LaLigy na Santiago Bernabéu porazil Villarreal 2:0. "Bílému baletu" pomohly k vítězství branky Federica Valverdeho a Vinícia Júniora, na jehož zásah asistoval právě záložník z Uruguaye. Bílý balet tak v tabulce dohnal Barcelonu, ta má však zápas k dobru.

Série Realu bez porážky ve všech soutěžích trvající 36 zápasů skončila ve středu proti LOSC Lille v Lize mistrů, což znamenalo, že Carlo Ancelotti chtěl v domácím utkání proti Villarrealu okamžitě zareagovat. "Žlutá ponorka" však začala sezonu velmi dobře a do tohoto střetnutí vstoupila s pouhým bodem ztráty na Los Blancos po osmi odehraných zápasech. Bylo tedy jasné, že to nebude žádná procházka růžovým sadem.

Přesto domácím trvalo jen necelou čtvrthodinu, než se jim podařilo prolomit nerozhodný stav zásluhou Federica Valverdeho. Jeho dalekonosný pokus přizvedl jeden z bránících hráčů tak, že Diego Conde mohl jen těžko zareagovat. Villarreal se o pár minut později málem postaral o dokonalou odpověď prostřednictvím Nicolase Pépého, který hlavičkou orazítkoval břevno.

Hosté se postupem času dostávali do hry a dobře se vyrovnávali s madridským presinkem, ale kromě další střely Pépého, kterou snadno zastavil Andrij Lunin, před přestávkou jen zřídkakdy skutečně zahrozili vyrovnáním. Na druhé straně Jude Bellingham zakroutil svůj pokus těsně vedle tyče, a pokračoval tak ve svém čekání na první klubový gól v této sezoně.

Začátek druhé půle se nesl v duchu intenzivní hry na obou stranách, ale bez výraznějšího zakončení, přičemž nejblíže gólu byl Álex Baena, který trefil boční síť. Rozhodující moment zápasu nakonec přišel v polovině druhého poločasu zásluhou údajného čekatele na Zlatý míč Vinícia Júniora. Brazilec, který podtrhl svůj status pravděpodobně nejlepšího hráče planety, se prosadil prudkou ranou z hranice pokutového území a nedal Condemu žádnou šanci.

Zápas skončil výsledkem 2:0 pro "Bílý balet" a Ancelottiho tým se před nedělním střetnutím Barcelony s Deportivem Alavés dočasně bodově vyrovnal právě vedoucímu rivalovi. Jedinou skvrnou bylo znepokojivé zranění Daniho Carvajala v závěru utkání, teprve se ukáže, jak dlouho nebude k dispozici, ačkoli Španělovy slzy naznačovaly, že šlo o vážný problém. Villarreal mezitím utrpěl první venkovní prohru v LaLize v této sezoně. Po většinu zápasu byl Realu rovnocenným soupeřem, ale kvůli nedostatku důrazu byl vždy na druhé koleji.

Autor: Livesport.cz / Fabio Duarte

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele