5. kolo
14.09.2024 21:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Vinícius Júnior zajistil výhru Realu Madrid. (© AFP)

Real Sociedad trefoval tyčky, Real Madrid proměňoval penalty

Real Madrid vyhrál ve šlágru pátého kola LaLigy na hřišti Realu Sociedad 2:0 a sezonou dál kráčí bez porážky. Přitom to byl tým ze San Sebastianu, kdo tahal za delší kus provazu, třikrát však trefil brankovou konstrukci, a tak přišla ve druhé půli chvíle úřadujícího mistra španělské ligy, který zásluhou Viníciuse Júniora a Kyliana Mbappého proměnil pokutové kopy.

Hned v úvodních minutách domácí tým na Real Madrid vletěl, střelu Sergia Gómeze z přímého kopu však vyrazil Thibaut Courtois. V 15. minutě poprvé zahrozil Mbappé, jeho pokus levačkou však vykopl brankář Álex Remiro. Byl to však Real Sociedad, kdo měl v první půli navrch, Luka Sučić ale z 20 metrů trefil tyč, od níž se míč odrazil zpět do hřiště. V závěru první půle pak Courtoise zachránilo břevno po střele Sheralda Beckera.

Jak první půle skončila, tak začala druhá. Hned po 30 sekundách si narazil míč Sučić s Takefusou Kubem a jeho střela opět skončila na tyči. Krátce před uplynutím hodiny hry pak přišel pro Sociedad trest za neproměňování šancí, když střelu Ardy Gülera zablokoval rukou v pokutovém území Gómez. Penalty se chopil Vinícius, a přestože Remiro jeho pokus vystihl, na míč těsně nedosáhl.

Vzápětí Jon Aramburu v pokutovém území srazil Viníciuse, tentokrát se k míči postavil Mbappé, který poslal Remira na druhou stranu a zvýšil na 2:0. Real Madrid tak prodloužil sérii neporazitelnosti v lize na úctyhodných 18 zápasů.

"Bílý balet" s 11 body ztrácí z druhého místa už jen jediný na vedoucí Barcelonu, která však má zápas k dobru. Real Sociedad, který prohrál i třetí domácí zápas sezony, je se čtyřmi body až šestnáctý. Příští týden odehrají Baskové duel na hřišti Mallorky, Real Madrid se střetne s Espanyolem.

Autor: Livesport.cz / Chris Wilson

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele