11. kolo
26.10.2024 18:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Las Palmas. (© David Ramos / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP)

Krejčí se těší herní vytíženosti, Girona ale nestačila na Las Palmas

Girona překvapivě prohrála v 11. kole LaLigy 0:1 na hřišti Las Palmas. Katalánci si v týdnu poradili v Lize mistrů se Slovanem Bratislava, o to větší šok byla druhá výhra v řadě pro domácí, kteří tak opustili sestupové pásmo. Ladislav Krejčí odehrál již po šesté v řadě celé utkání ve španělské nejvyšší soutěži.

Girona se v šesté minutě zdánlivě ujala vedení, jenže rozhodčí viděl faul Bojana Miovského a radost hostů zase utichla. Další akci hostujícího celku zakončoval v pokutovém území střelou Arnau Martínez, Jasper Cillessen ale změnu skóre nepřipustil.

Těsně před přestávkou se však domácí dostali nečekaně do vedení poté, co se Vitiho přihrávka odrazila šťastně od hlavy Fábia Silvy k zadní tyči, kde čekal Álex Muňoz, který krásnou ranou levačkou zamířil do levého dolního rohu branky.

Náskok mohl zdvojnásobit zhruba po hodině hry Alberto Moleiro, když šikovně obešel dva obránce, Paulo Gazzaniga v bráně však udržel naděje Girony na bodový zisk skvělým zákrokem. Moleiro v 74. minutě zahrozil znovu, ale opět si vylámal zuby na fantastickém Gazzanigovi.

Katalánci sice drželi v závěru míč na svých kopačkách, žádnou vážnější příležitost si ovšem nevytvořili a zůstávají dál jen stínem Girony z minulého ročníku. Naopak Las Palmas po druhé výhře poprvé v sezoně opouští sestupové vody a vyhouplo se na 17. příčku.

Autor: Livesport.cz / Rory Baird

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele