3. kolo
29.08.2024 21:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Kylian Mbappé v souboji s Mikou Mármolem (© AFP)

Realu Madrid se na hřištích soupeřů zatím nedaří. Z Las Palmas veze pouze bod

Real Madrid musel proti odvážnému Las Palmas zachraňovat alespoň remízu. Domácí si bod po výsledku 1:1 s mistrem La Ligy plně zasloužili, zvlášť poté, co se dostali do vedení zásluhou Alberta Moleira.

Oli McBurnie, který od svého letního přestupu do La Ligy ještě nevstřelil žádný ligový gól, začínal být pod tlakem, ale během pěti minut se ukázal jako kreativní síla Las Palmas. Skot se otočil a našel Moleira, který posunul míč kolem Auréliena Tchouaméniho a poslal ho do spodního rohu branky. Hosté nechtěli přijít o svou téměř rok trvající neporazitelnost, zoufale se vrhli dopředu a byli blízko ke skórování, když volný přímý kop Federica Valverdeho instinktivně zastavil Jasper Cillessen.

Přesto Los Amarillos zůstali odvážní a i oni měli svůj podíl na útočných akcích. V obraně zaujal zejména Marvin Park, kterého Los Blancos považovali za nadbytečného poté, co se mu nepodařilo prosadit do prvního týmu. Další fantastický zákrok bývalého barcelonského brankáře Cillessena proti Rüdigerovi ukončil poločas, ve kterém se Kylian Mbappé a spol. nedokázali prosadit v útočné třetině hřiště.

Carlo Ancelotti poslal do útoku Rodryga a na Cillessenovu branku začaly létat střely. Nizozemský brankář si poradil s pokusy Rodryga i Mbappého, ale byl bezmocný proti Viníciovi, který po ruce Álexe Suáreze chladnokrevně proměnil pokutový kop. Tváří v tvář situaci známé z poslední návštěvy Los Blancos na Gran Canarii - kdy Vinícius podobně načasovaným vyrovnáním zařídil výhru Realu Madrid - se Las Palmas nechtělo vzdát a Miku Mármola vychytal Thibaut Courtois.

Na straně hostů se objevily nejisté pokusy, zatímco Las Palmas nebyl uznán gól pro ofsajd, když se trefil Javi Muñoz. Oběma týmům vypršel čas, ale první bod proti Realu Madrid od roku 2017 bude pro Luise Carrióna povzbuzením, protože se snaží přerušit sedmnáctizápasovou ligovou sérii bez vítězství a odvrátit svůj tým od sestupového nebezpečí. Hosté mezitím prodloužili svou vlastní sérii neporazitelnosti na 35 zápasů, ačkoli se budou muset zlepšit ve všech oblastech hřiště, pokud chtějí podruhé za sebou stanout na vrcholu La Ligy.

Autor: Livesport.cz / Max Davis

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

1:3 RM win pls

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele