10. kolo
21.10.2024 21:00 CET
2 : 3
(1:1)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Oslavy hráčů Las Palmas. (© David Ramos / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP)

Pepelu hrdinou i hříšníkem. Atraktivní střetnutí Las Palmas s Valencií nabídlo pět branek

Las Palmas zvítězilo v 10. kole LaLigy na půdě Valencie 3:2. Velký podíl na atraktivitě utkání měl kapitán domácích Pepelu. Nejdříve z penalty otevřel skóre, v 69. minutě ale musel pro nedisciplinovanost předčasně pod sprchy. Oslabené Netopýry skolil vítěznou trefou 21letý Alberto Moleiro, díky němuž hosté poprvé v sezoně vyhráli.

Střetnutí tápajících celků ze sestupových pozic mohl brzkým gólem načnout trestuhodně neobsazený Sergi Canós, v nadějné přiležitosti ale zakončil vysoko nad. Ve 14. minutě už domácí fanoušky rozradostnil kapitán Pepelu, jenž se sebejistě prosadil z pokutového kopu. Potrestal tak tahání za dres, které ve vápně předvedl José Campaňa.

Pepelu byl blízko zdvojnásobení vedení Valencie, jeho prudkou ránu ale Jasper Cillessen tečoval nad břevno. Cillessen byl znovu povolán do akce, když se blížila 30. minuta hry, kdy zabránil útoku Thierryho Correiy. V prvním dějství padlo hned osm žlutých karet. Před odchodem do kabin byl Álex Muňoz ve správný čas na správném místě a skóroval poté, co Giorgi Mamardašvili vyrazil střelu Adnana Januzaje pouze k němu.

Krátce po výměně stran Las Palmas málem otočilo skóre, když Mamardašvili akrobaticky vytlačil Muňozův odvážný pokus. V 53. minutě se již povedlo skórovat vypůjčenému útočníkovi Wolves Fábiovi Silvovi, který skvěle zužitkoval povedené přihrávky Campaňy.

V 69. minutě se situace pro domácí ještě zhoršila. Střelec Pepelu dostal červenou kartu, čímž ukončil šance Los Che na bodový zisk. Pět minut před koncem základní hrací doby se trefil Moleiro.

César Tárrega sice v závěru utěšil fanoušky Valencie kontaktní brankou, ale ani to nestačilo k zvratu. Na manažera Los Che Rubéna Baraja nadále stoupá tlak poté, co z posledních 17 zápasů v nejvyšší soutěži vybojoval pouze jedinou výhru.

Autor: Livesport.cz / Chris Heath

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele