6. kolo
22.09.2024 18:30 CET
1 : 5
(1:2)

Reportáž

Raphinha se dvakrát zapsal mezi střelce. (© AFP)

Suverénní ligová jízda Barcelony pokračuje. Žlutá ponorka schytala pětigólový příděl

Barcelona vyhrála v šestém kole LaLigy na půdě Villarrealu bez větších potíží 5:1, a odčinila tak čtvrteční neúspěch z půdy Monaka. Na triumfu měl největší podíl dvougólový Robert Lewandowski, který však ve druhé půli odmítl možnost z pokutového kopu zkompletovat hattrick. Katalánce však selhání polského kanonýra mrzet nemuselo, neboť i po závěrečném hvizdu zůstali v domácí lize stoprocentní.

Oba týmy prokázaly ze začátku zápasu zájem o rychlý gól. Yeremy Pino jako první zahrozil, když po skvlělé práci s míčem vyslal hostující obraně varování, nicméně Marca-Andrého ter Stegena jeho pokus nad nevystrašil. Domácí pokračovali v aktivitě a Ter Stegen musel Barcu zachraňovat při snažení Nicolase Pépého. Na druhé straně se zase nepodařilo zlomit nerozhodný stav Laminu Yamalovi a také Pedrimu.

Ve 20. minutě se pak prosadil ten nejpovolanější, tedy Lewandowski, který z první neomylně zakončil průnikovou přihrávku Pabla Torreho. Diego Conde si následně skvěle poradil dalším nebezpečným pokusem polské hvězdy. Lewandowski se ale nenechal odradit a své štěstí zkusil znovu. Stalo se tak poté, co Conde vyrazil hlavičku Erica Garcíi přímo k Lewandowskému, jenž bez větších potíží zajistil Kataláncům dvoubrankový náskok. O pouhé tři minuty později Villarreal snížil ztrátu, když se Pépé prohnal za obranu a předložil míč Ayoze Pérezovi, jenž překonal Ter Stegena. Ten ještě před přestávkou zabránil Pépému ve vyrovnání, ale po následném rohu musel kvůli zranění odstoupit. Německého brankáře nahradil Iňaki Peňa.

V chaotickém úvodu druhého poločasu byl Pépému odvolán gól pro ofsajd. Villarreal pak inkasoval potřetí, když se Torreho střela z hranice pokutového území odrazila od Logana Costy a zamířila do dolního rohu brány. Krátce poté Eric Bailly fauloval ve vápně Yamala, jenže Lewandowski z penaltového puntíku trefil pouze tyč.

Raphinha pak svůj tým definitivně uklidnil, když se trefil za přispění teče Baillyho. O osm minut později Brazilec znovu udeřil po skvělé přihrávce Yamala, a dodal tak Barceloně hřejivou náplast po prohraném duelu Ligy mistrů v Monaku. Blaugranas bez větších potíží ovládli i šestý duel v letošní ligové sezoně, naopak Žlutá ponorka odešla jako poražený celek poprvé.

Autor: Livesport.cz / Danny Lewis

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele