základní skupiny - skupina B, 6. kolo
04.12.2012 20:45 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Rosického gól Arsenalu na Olympiakosu k bodům nepomohl

Návrat jako z partesu. Poločas v Řecku vyšel Rosickému parádně, vstřelil vedoucí branku a o přestávce uvolnil místo čerstvým spoluhráčům. Arsenal nicméně ve druhém dějství vedení ztratil a Olympiakos díky Maniatisovi a Mitroglouovi porazil Londýňany 2:1. I tak ale postupují Gunners, Pireus míří do Evropské ligy.

V prvním poločase byli lepším týmem domácím. Arsenal ve značně pozměněné jedenáctce otvíral řeckému soupeři okénka především vzadu, první šanci si Olympiakos vytvořil už po deseti minutách. Abdoun pronikl po pravé straně do šestnáctky a málem centrem připravil hostům velké starosti, nakonec však obrana stihl zahrát balon alespoň na roh.

Za dalších deset minut už musel Szczesny zasahovat, hlavičku Torossidise po rohovém kopu výborným zákrokem vyrazil. Chvíli nato Abdoun pro změnu pálil na bránu, jenže polský gólman byl opět připravený. A tak mohli udeřit hráči Arsenalu. Velkou porci práce před Rosického brankou udělal Gervinho. Afričan zamotal míč ve vápně, aby jej českému záložníkovi předal na hranici vápna a ten tak mohl z prvního doteku nádherně uklidit balon do sítě - 0:1.

První pětačtyřicetiminutovka tak dopadla lépe pro Wengerovy svěřence, avšak netrvalo dlouho a bylo vyrovnáno. Fejsova střela sice ještě rozvlnila jen boční síť, ale ve čtyřiašedesáté minutě už domácí mohli rozpoutat oslavy naplno. Po nepovedeném rohovém kopu do pokutového území přilétl centr ještě jednou, Ramsey nešťastně sklepl míč k Giannisovi Maniatisovi a ten mohl pohodlně skórovat - 1:1.

Už za šest minut měli domácí další obrovskou šanci, do centrovaného balonu od Machada se hlavou opřel Djebbour, jenže z velké blízkosti mířil těsně vedle. Tři minuty poté však obrat dosáhl dokonalosti. Perfektně to zvládl Kostat Mitroglou, který navíc nachytal Sczsesnyho lehce v nedbalkách. Střídající útočník si zpracoval míč před vápnem, zaseknutím si udělal prostor a technickou střelou na zadní tyč, kde polský gólman téměř stál, rozhodl o vítězství Olympiakosu - 2:1.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (390)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele