hlavní fáze, 3. kolo
22.10.2024 18:45 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Tijani Reijnders (© Gabriel BOUYS / AFP)

AC Milán se na třetí pokus dočkal výhry. Nedisciplinované Bruggy trestal Reijnders

Hráči AC Milán si ve svém třetím vystoupení v Lize mistrů připsali premiérový bodový zisk, když na svém stadionu porazili Bruggy 3:1. Zápas silně ovlivnil hostující Raphael Onyedika, jenž dostal ve 40. minutě červenou kartu. Belgičané však i přes početní nevýhodu dokázali dlouhou dobu držet nadějný výsledek, především pak díky Kyrianimu Sabbovi, který v 51. minutě srovnal. Tříbodový zisk Rossoneri tak musel zajistit až dvěma góly Tijjani Reijnders.

Nepříliš dobrá forma AC se projevila hned v úvodu, kdy se domácí ocitli pod tlakem Brugg. Mike Maignan byl nejednou nucen předvést své umění. Nejblíže k prolomení nerozhodného stavu měl pak v úvodu zápasu Joel Ordonez, který tvrdou ranou orazítkoval břevno. Po půlhodině hry pak Rossoneri převzali otěže hry, což se brzy projevilo i ve skóre, jelikož Christian Pulišič dokázal fantastickým způsobem zakroutit od rohového praporku míč přímo do brány.

O chvíli později udělil rozhodčí Felix Zwayer přímou červenou kartu Onyedikovi za ostrý zákrok na Reijnderse, a Bruggy tak měly před druhým poločasem o čem přemýšlet. Po pouhých šesti minutách od výkopu druhé půle se však Belgičanům podařilo vyrovnat, když Sabbe po dobře načasované přihrávce od Christose Tzolise uvnitř pokutového území uklidil míč do dolního rohu brány.

Tento vyrovnávací gól šokoval publikum na San Siru, nicméně hostující radost nevydržela dlouho. Svou roli v tom sehrál příchod nového muže Noaha Okafora. Švýcarský reprezentant po minutě pobytu na hřišti prošel po levém křídle a přihrál Reijndersovi, který z bezprostřední blízkosti zakončil přesně, a Rossoneri tak znovu získali vedení. Reijnders, jenž zjevně toužil odčinit červenou kartu z minulého víkendu proti Udinese, brzy zdvojnásobil vedení, když utaženou přízemní ranou přece jen uklidnil fanoušky italského velkoklubu.

Domácí tak si tak po závěrečném hvizdu mohli pořádně oddechnout, neboť si připsali první tři body do tabulky. Naopak jejich belgický soupeř nedokázal navázat na úspěšný výjezd do Rakouska, kde porazil Sturm Graz. Oba týmy mají tak po třech zápasech na svém kontě stejný počet tří bodů. Bruggy v příštím kole vyzvou na svém hřišti Aston Villu, naopak hráči AC Milán sehrají venkovní duel na půdě Realu Madrid.

Autor: Livesport.cz / Akhil Fisher

Komentáře (24)

Přidat komentář
Bastaron

2:0

Reagovat
Pharrell

2:1 AC win

Reagovat
Pharrell

2:1 AC win

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
Morgue

4:1

Reagovat
Pepesma

3:1

Reagovat
blaugrana

Tento zapas pomrda vela tiketov a preto som dal cistu 1

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
AC.Milan

Budíček!!!!

Reagovat
AngryPrd

Super zaciatok, hostia za 8 minut 3 golove sance

Reagovat
wwwx

Mimolet strikes again.

Reagovat
Ladas321

Je tu někdo z Prahy a někdo kdo pozná lokalitu Žižkov? Mám tam teď na ulici Bořivojova vyhlédnutý jeden byt a potřeboval bych zjistit jaké to tam je, hlavně jaký typ lidi tam žije.

Reagovat
TactXak

Typické ejsí

Reagovat
Firkraag

Proč má AC takhle zpíčený domácí dresy?

Reagovat
Pharrell

AC vyhrajte tento match pls . Ještě k tomu hrajete přesilovku proti oslabeným Bruggám omg wtf . Musíte tady vyhrát aby jste ještě zachovali šanci na postup do play off LM . Pls AC Milán win . 2:1 3:1 let´s go AC

Reagovat
AngryPrd

Smutne ale realne konstatujem, ze pozerat na tento AC tim je dost krute. To co ukazuju na ihrisku je ako primavera slavneho AC z casov minulych.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
AngryPrd

Fonseca za to ze dal dole Leaoa u mna palec hore jeho nahrada Okafor ihned asistencia na gol.

Reagovat
SunFells

Pěkně

Reagovat
SunFells

Oj, škoda. Ale ještě má čas.

Reagovat
AC.Milan

Stačilo vystřídat Rafu

Reagovat
AngryPrd

Stale to opakujem, treba ho predat kym sa da za slusne peniaze.

Reagovat
1899-1995

I tak, výkon pod psa. RLC je uplně mimo, ani moc nerozumím jeho roli a pozici, motal se někdo u pravého křídla? Vyrovnávací gól byl jak z učebnice, kolik takových už tuto sezónu dostali.

Aspoň že Puldovi tam letos padá vše, gól přímo z rohu jsem dlouho neviděl.

Reagovat
Seydou Doumbia

čik k ničemu celou sezonu?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele