hlavní fáze, 3. kolo
22.10.2024 18:45 CET
5 : 1
(2:1)

Reportáž

Breel Embolo v utkání s Crvenou Zvezdou střílí rozhodující branku (© Valery HACHE / AFP)

Monako pokračuje ve skvělé jízdě Ligou mistrů. Zvezdu srazilo k zemi pětibrankovou smrští

Hráči z Bělehradu utrpěli v ligové fázi Ligy mistrů třetí porážku v řadě, když podlehlo Monaku na Stade Louis II. vysoko 1:5. Monako tak prodloužilo sérii neporazitelnosti v této sezoně a stále čeká stále na přemožitele. Klíčovým hráčem utkání se stal japonský záložník Takumi Minamino, jenž se podílel na třech gólech, z nichž dva vstřelil on sám. Monako se v neúplné tabulce posunulu se sedmi body na první místo.

Monako okamžitě převzalo kontrolu nad zápasem a mohlo se brzy ujmout vedení. Na rohový kop Caia Henriqueho si v šestnáctce naběhl neobsazený Thilo Kehrer, ale míč mu z bezprostřední blízkosti odskočil od ramene. Rohové kopy nadále dělaly obraně Crvene zvezdy potíže, když se po dalším z nich dostal k hlavičce Breel Embolo, ale bránu minul. S rostoucím tlakem nakonec přišel ve 20. minutě gól, když Minamino překonal ofsajdovou past hostující obrany a v klidu zasunul míč k tyči.

Domácí po vedení polevili a srbský tým měl o pět minut později velkou šanci vyrovnat, když Kehrer faulem na Cherifa Ndiayeho zavinil penaltu. Senegalský útočník se sám ujal exekuce a k radosti hlasitých hostujících fanoušků pokutový kop proměnil. Když už se zdálo, že první poločas skončí remízou, Embolo se v nastaveném čase po šťastném odrazu od tyče otočil a z první prostřelil Marka Iliče.

Po přestávce přidali domácí na důrazu a znovu udeřili, když Wilfried Singo zamířil z 30 metrů přesně do horního rohu a zvýšil na 3:1. O chvíli později Embolo zvýšil už na 4:1, jeho gól však neuznal VAR. Dvacet minut před koncem ale sehrál Švýcar svou roli u gólu už skutečně, když připravil míč pro Minamina, který se trefil podruhé v zápase. Svěřenci Adiho Hüttera tím ale neskončili a tlačili se za dalšími góly, přičemž v poslední minutě nastaveného času přidali pátý, když se prosadil Maghnes Akliouche.

Monako tak získalo sedm bodů z úvodních tří zápasů a před zbytkem večera se posunulo do čela ligy. Crvena zvezda mezitím prohrála všechny tři zápasy a bude muset něco vytěžit z příštího utkání s Barcelonou, aby si udržela naději na postup.

Autor: Livesport.cz / Tom McNeil

Komentáře (3)

Přidat komentář
Bastaron

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

3:1

Reagovat
Pepesma

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele