hlavní fáze, 3. kolo
22.10.2024 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

John McGinn (© Dan Mullan / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP)

Nepokořená Aston Villa po výhře nad Bolognou vystoupala na vrchol tabulky

Aston Villa pokračovala ve svém perfektním startu do Ligy mistrů UEFA, když ve Villa Parku vyhrála 2:0. Stala se tak prvním debutantem v Lize mistrů od Leicesteru v sezóně 2016/17, který v úvodních třech zápasech neinkasoval. Anglický celek navíc neztratil jako jediný tým z třízápasových týmů ani bod a momentálně figuruje na prvním místě celé soutěže.

Domácí měli nejblíže k otevření skóre, když si Jhon Durán naběhl na rohový kop, Lukasz Skorupski byl ale po jeho hlavičce u míče včas a z pokutového území ho vytěsnil.

Bologna zoufale hledá loňskou magickou formuli, která by jí zajistila lepší výsledky, ale přestože se dlouhou část prvního poločasu musela bránit, směrem dopředu měla své momenty. Thijs Dallinga donutil Emiliana Martíneze k zákroku po výborné nahrávce Dana Ndoyeho. Leon Bailey poté na druhé straně svou přihrávkou daroval dobrou příležitost k zakončení Ianu Maatsenovi, ten se ale neprosadil.

Otevření skóre přišlo až za poněkud zvláštních okolností. John McGinn rozehrál přímýý kop z pravého křídla, jeho spíš centr však přeletěl všechny a zakroutil se až do brány.

Italové se nedokázali vzpamatovat z rány, kterou jim zasadil soupeř. Pouhých deset minut po úvodním gólu bylo po zápase, když Durán zdvojnásobil vedení Villians. Kolumbijský hráč chladnokrevně proměnil centr od Rogerse a dokončil tak akci, kterou odstartoval vynikajícím míčem Diego Carlos. Pro anglický celek to byl další výjimečný evropský večer, když při svém návratu do soutěže po 42 letech absence pokračují dál v působivých výkonech.

Autor: Livesport.cz / Andrew Pickering

Komentáře (4)

Přidat komentář
Bastaron

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
Pepesma

3:1

Reagovat
Ladas321

Je tu někdo z Prahy a někdo kdo pozná lokalitu Žižkov? Mám tam teď na ulici Bořivojova vyhlédnutý jeden byt a potřeboval bych zjistit jaké to tam je, hlavně jaký typ lidi tam žije.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele