hlavní fáze, 3. kolo
23.10.2024 21:00 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Edon Zhegrova (vlevo) a Jonathan David (© Profimedia)

Lille v kombinované sestavě pokořilo Atlético, dvěma góly se blýskl kat Realu

Parádní obrat se v Lize mistrů povedl Lille na trávníku Atlétika Madrid. Domácí celek vedl po úvodním dějství 1:0, ale po změně stran hosté, kteří hráli v obměněné sestavě, zabrali a i díky dvěma zásahům Jonathana Davida, jenž tak navázal na trefu ze souboje proti Realu Madrid, triumfovali 3:1.

S ohledem na víkendové Derby du Nord proti Lens se Bruno Génésio překvapivě rozhodl vynechat na Metropolitano v základní sestavě klíčové hráče, jako jsou Angel Gomes a Jonathan David. Bohužel se toto rozhodnutí zkušenému kouči vymstilo hned v úvodních deseti minutách, když Ousmane Touré ve svém prvním utkání na seniorské scéně zaváhal při rozehrávce, z čehož Julián Álvarez vytěžil úvodní branku zápasu.

To byl ideální způsob, jakým mohli domácí setřást chmurné vzpomínky na jejich nejtěžší porážku v historii Ligy mistrů proti Benfice z minulého kola. Přestože Lille ve zbylém průběhu úvodního dějství bylo madridskému celku důstojným soupeřem, do šaten šli spokojenější svěřenci kouče Diega Simeoneho. Ale mohli být mnohem veselejší, kdyby Alexander Sörloth proměnil alespoň jednu ze svých tří velkých šancí.

Atléti, kteří v předchozích sedmi zápasech neudrželi čisté konto, neměli za jednobrankového vedení zdaleka nic jistého, zvláště, když se po nervózním začátku druhé půle dostalo Lille zpět do hry. Po hodině hry se míč dostal k Edonu Zhegrovovi, jehož střela skončila za zády Jana Oblaka. To byl pro Atlético začátek konce a pro hosty naopak úvod dalšího pohádkového příběhu proti soupeřům z Madridu.

Rozhodující moment utkání přišel o několik minut později. Sudí Guida nejprve odpískal penaltu pro Lille, ale VAR si ho zavolal k monitoru. Po dlouhém zkoumání nakonec diskutabilní verdikt zůstal v platnosti a Jonathan David nabídnutou příležitostí nepohrdl. Kanadský útočník na sebe upozornil ještě jednou, když v samotném závěru využil zmatků ve vápně a uzavřel na 3:1 pro Dogy.

Autor: Livesport.cz / Fabio Duarte

Komentáře (12)

Přidat komentář
Bastaron

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

3:1

Reagovat
Pepesma

1:0

Reagovat
Indio

Reagovat
John Obi Mikel

Konečně se Lille dočká respektu. Už jsem to psal v létě, že to je nejhorší soupeř v osudí a spousta lidí mi vůbec nevěřilo.

Reagovat
Seydou Doumbia

To jsem nečetl, ale osobně bych ti taky nevěřil. Genesio je ale bůh, on na silne týmy umí. Francie vs Španělsko letos v LM 3:0 a to ani jeden duel nehralo PSG

Reagovat
Israha

On je dlouhodobě za očekáváním v lize, ale ty poháry mu jdou neuvěřitelně.

Reagovat
Seydou Doumbia

trenéři jako Genesio, Garcia nebo Tyšl by měli vést jen týmy v pohárech a na ligu mít druhého kouče, který to povede tam

Reagovat
Israha

Jo, no

Reagovat
Mateo16

Sørlothovi davam 1 rok potom ho Atletico bude chcieť ešte spenaziť

To je prestup

Reagovat
Messiáš

Ta penalta teda solidní zářez, Atletico si zaslouží kritiku, ale nebýt toho, tak určitě neprohráli

Reagovat
stepankana

Alvaréz i Sorloth jsou zatím děsný provar. Achjo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele