hlavní fáze, 1. kolo
19.09.2024 21:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Oslavující Antoine Griezmann (© AFP)

Lipsko díky Šeškovi brzy vedlo, souboj mládí a zkušeností nakonec ovládl Griezmann

Atlético vstoupilo do nového ročníku Ligy mistrů domácí výhrou 2:1 nad Lipskem. Utkání začalo lépe pro hosty, již ve čtvrté minutě je poslal do vedení Benjamin Šeško. Na 21letého Slovince zareagoval ve 28. minutě ostřílený Antoine Griezmann. Dlouho se zdálo, že kontrast mládí a zkušeností z prvního dějství rozhodne o dělbě bodů. V samém závěru se ale znovu ozval Francouz a přesným centrem na Josého Maríu Gimenéze rozradostnil fanoušky v Madridu.

Vzhledem k proslulé defenzivě Atlétika bylo překvapením, že Lipsko získalo brzký náskok. Protiútok zahájil a gólově završil Šeško, který původně připravil gólovou příležitost pro Loïse Opendu. Poté však zareagoval rychleji než Robin Le Normand na zákrok Jana Oblaka a zamířil přesně. Atléti se snažili okamžitě odpovědět, obrana hostů se ale držela zuby nehty.

Ángel Correa pak z rohového kopu hlavou trefil tyč, ale fanoušci Los Indios nemuseli dlouho smutnit. Vyrovnání přinesl Griezmann, který zůstal úplně sám ve středu vápna a zamířil pod břevno. Tímto zásahem se dostal nad skvělého Ference Puskáse jako dvacátý nejlepší střelec všech dob v této soutěži.

Hned po výměně stran toužil Francouz po dalším gólu, tentokrát ale přestřelil. Po této šanci se situace uklidnila, oba manažeři ale později provedli střídání ve snaze vdechnout svým útokům nový život. Bývalý hráč Lipska Alexander Sörloth následně hlavičkoval přímo do Pétera Gulácsiho, načež Yussuf Poulsen zakončoval hlavou těsně vedle. Hosté se poté soustředili na zodpovědné bránění, čímž pouze umožnili Atlétiku stupňovat tlak.

V 90. minutě přišel jeden z mnoha centrů domácích do pokutového území v podání Griezmanna a Giménez u vzdálenější tyče hlavičkoval přesně. Diego Simeone využil příležitosti a vyrazil po postranní čáře vášnivě oslavit vítězství, ale jeho tým čeká pořádný kus práce, než bude moci poprvé od roku 2017 pomýšlet na postup do závěrečných fází milionářské soutěže.

Autor: Livesport.cz / Max Davis

Komentáře (7)

Přidat komentář
Bastaron

2:1

Reagovat
Tromas

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
Majomit

Reagovat
$dolar$

Fakt curaci, takhle nepohlidat hlavu. Jasná remíza do pici.

Reagovat
Indio

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele