hlavní fáze, 1. kolo
17.09.2024 21:00 CET
9 : 2
(3:0)

Reportáž

Harry Kane (© AFP)

Kane zahájil cestu za vysněnou trofejí totálním rozebráním defenzivy Dinama Záhřeb

Bayern Mnichov zdemoloval v úvodním duelu Ligy mistrů na domácí půdě nedisciplinované Dinamo Záhřeb 9:2. Nejvýraznější příspěvek přidal hrotový útočník Harry Kane, jenž se v Allianz Areně trefil čtyřikrát, přičemž hned tři své zásahy zaznamenal ze značky pokutového kopu.

Mnichovský Bayern, který nastoupil do milionářské soutěže posedmnácté v řadě, se proti méně zkušenému soupeři okamžitě prosadil. Stačilo pouhých 16 minut, aby se po dobře vypracované akci přesným zakončením vyznamenal Serge Gnabry, pro ofsajd však byl jeho zásah zrušen. Ani to ale nezabránilo Kaneovi o pár chvil později proměnit pokutový kop.

Svěřenci Vincenta Kompanyho měli zápas plně pod kontrolou a zdvojnásobili své vedení neuvěřitelným způsobem, když Gnabryho přihrávka z hloubi pole našla Jamala Musialu, jenž se otočil a hrudí míč sklepl pro Raphaëla Guerreira, který se prosadil z hranice pokutového území. O pouhých pět minut později se zdálo, že soutěž je nad síly Dinama. Bayern přidal třetí gól před odchodem do šaten, když Michael Olise navázal na svůj první bundesligový zásah z víkendu a vstřelil svůj první gól v Lize mistrů, když sklepl pobídku od Joshuy Kimmicha.

Těžký pád v blízkosti středového kruhu nakonec donutil Manuela Neuera o přestávce odstoupit. Poté, co Dinamo v první půli předvedlo jen málo útočných akcí, vsítilo během tří minut hned dva góly a přivedlo fanoušky do varu, neboť duel dostal znovu zápletku. Přesnými střelci byli skluzující Bruno Petkovič a Takuya Ogiwara. Ten propasíroval míč mezi nohama náhradního brankáře Svena Ulreicha.

Poté, co se hosté vzpamatovali, začali opět hrát otevřený fotbal, za což byli nemilosrdně potrestáni. O pouhých 11 minut později totiž Bayern získal třígólový náskok zpět. Kane si málem připsal další hattrick, když se v rychlém sledu trefil dvakrát po sobě, ale druhý gól byl odvolán z důvodu ofsajdového postavení. Přesto se Kompanyho tým dočkal pátého gólu o pár vteřin později. Ivan Nevistič neúspěšně vyběhl z brankové čáry a umožnil Olisemu doklepnout míč do odkryté branky. Tyto zásahy ukončily naději na návrat Dinama do zápasu. Hosté krátce nato inkasovali dvakrát z penalty, když se v obou případech nemýlil Kane.

Náhradníci Leroy Sané a Leon Goretzka přidali další dva góly, a završili tak gólovou smršť na neuvěřitelných devět branek domácích. Co se týče Dinama, tak to se příští měsíc utká s Monakem, zatímco Bayern vycestuje na stadion Aston Villy.

Autor: Livesport.cz / Fabio Duarte

Komentáře (36)

Přidat komentář
Bastaron

3:1

Reagovat
John Obi Mikel

4:0

Reagovat
Elmas

3:1

Reagovat
Xaviercreus

Davies, nebo Guerreiro?

Reagovat
vladino10

Gerero

Reagovat
vladino10

Reagovat
Greny

Co to tam Kompany vymyslel s brankářem??? To se Neuer zranil nebo jako co to je??

Reagovat
jitrnica

během poločasu s souboji šel do hlavy a přepadl přes hráče na záda

Reagovat
Kiss Me Polka!

harry lafata

Reagovat
John Obi Mikel

Tvl takovou dardu nedostala ani Barcelona

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
Rudnevs

Bayern sa nejak nasral No tento rok majú Bundesligu asi zas jasnú

Reagovat
Werkrider

Ukľudníme sa

Reagovat
Rudnevs

Ja by som vam to prial znova, ale povedzme si uprimne, tento rok su Bavori asi jasni

Reagovat
Seydou Doumbia

od doby titulu vymrdaného lestru není nikdy nic jasné už

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Benfica

Reagovat
oli9

A nebo si taky všechny góly vystrili do listopadu

Reagovat
Kepy_FCB

Hanba ustaše

Reagovat
Kiss Me Polka!

lol, vystrelit pri brejku 3 na 1 ze 25 metru doprostred pozemi a dat pritom gol

Reagovat
wyqinac

Kane kapitan ve fante

Reagovat
DidusIneptus

Co ty Bayerňáci dělali, že dostali dva góly?

Reagovat
Jardman

Byli ještě v kabině

Reagovat
Sigma Olomouc

Kane ve Fantasy bohužel jsem ho nedal kapitána

Reagovat
Vinci

Góly z penalt bych teda ani nepočítal

Reagovat
avicii

Začínam sa báť o Slovan

Reagovat
vladino10

No ten bayern vyzeral, že vstupom do 2. polčasu vypol a začal šetriť. Akurát Záhreb dal 2 góly za minútu z dvoch striel, znížil na 2:3 a vtedy začal bayern hrať - a uz neprestal. Nedať tie dva góly tak to za mňa viac ako 5:0 neskoncj

Reagovat
Rudnevs

Taktika na Bayern - nedavajte im goly, aspon budete mat lepsie skore

Reagovat
vladino10

No ale vyzeralo to tak. Po tom druhom góle mali ešte jednu šancu a tam bayern dosť zapol, prišiel brutálny tlak

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Kinky7

To jim dává Kompany nažrat syrového masa? To jestli je potkáme v další fázi tak to bude něco jako 4:3 jako proti Reálu před 3 lety

Reagovat
mkrivak

Včera perfektně odehraný zápas, první poločas absolutní dominance, vše klapalo, tak 2 góly nám vzal offside, ale správné rozhodnutí rozhodčího, no druhý poločas, nástup velmi špatný, dostat dva góly, během pěti minut je absolutní nekoncentrovanost a je to velká škoda, protože proti silnějším týmům můžeme na to doplatit. Co se týká zbytek zápasu tak jasná dominance a když porovnáme styl fotbalu pod Kompanym a Tuchelem, tak je to nesrovnatelné, zatím si vede velmi dobře, ale čas ukáže jak na tom budeme.

Reagovat
dominios

rodiel je, ze hraci makaju (s vynimkou tej 5 minutovky a straty koncentracie) a proste busia do supera co to ide a je jedno ake je skore a aky je cas

druha vec je, ze obrana supera vcera ci minule Kielu absolutne ze nefungovala, bez toho aby som ich chcel zhadzovat, ale hraci Bayernu sa presadzovali az prilis jednoducho a tych golov (mimo offsidov) kludne mohlo padnut aj viac (aj ked pre zmenu 3 penalty za zapas je tiez inac dobra haluz); uvidime ake to bude proti superom co vedia branit a hlavne co vedia poriadne presovat, tato super ofenzivna taktika nemusi ziat uspech a nie vzdy sa musi podarit strelit viac golov nez dostaneme

Reagovat
vladino10

určite, proti silnejším tímom sa takto hrat nedá

Reagovat
Heresy

drama az do konce ..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele