hlavní fáze, 1. kolo
18.09.2024 18:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Vincenzo Italiano (© AFP)

Šachtar neproměnil penaltu, Boloňa tak získala historický bod v Lize mistrů

Fotbalisté Boloni uhráli v historické premiéře v základní fázi Ligy mistrů remízu 0:0 se Šachtarem Doněck. Ten mohl litovat především toho, že Heorhij Sudakov hned v úvodu zápasu neproměnil penaltu.

Po faulu Stefana Posche na brazilského útočníka Šachtaru Eguinalda rozhodčí už ve třetí minutě nařídil penaltu. Brankář Boloni Lukasz Skorupski však skokem k pravé tyči Sudakovovu střelu vyrazil. Šachtar, který přišel už v prvním poločase o zraněné Juchyma Konoplju a Danyla Sikana, spoléhal v dalším průběhu zápasu především na výborný výkon gólmana Dmytra Rižnyka. Ten si nejprve poradil se střelou Santiaga Castra, v úvodu druhé půle pak vyrazil i pokus Giovanniho Fabbiana z bezprostřední blízkosti.

Po hodině hry to byl znovu Castro, který byl blízko otevření skóre, trefil však jen boční síť. Boloňa na konci zápasu vystupňovala tlak, střídající Tommaso Pobega však bránu minul.

Nový kouč Boloni Vincenzo Italiano tak dál v novém působišti čeká na výhru v soutěžním zápase. Oba týmy budou moci o další body bojovat za dva týdny. Boloňu čeká těžký zápas na hřišti Liverpoolu, Šachtar v azylu v německém Gelsenkirchenu přivítá Atalantu Bergamo.

Autor: Livesport.cz / Tamhas Woods

Komentáře (5)

Přidat komentář
Bastaron

3:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat
Majomit

Reagovat
oli9

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele