hlavní fáze, 2. kolo
01.10.2024 21:00 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

Radost hráčů Barcelony (© Josep LAGO / AFP)

Barcelonští mladíci si nebrali proti Young Boys servítek a napravili úvodní zaváhání

Barcelona se rychle vrátila na vítěznou vlnu a poprvé v historii soutěže zvítězila v Lize mistrů nad Young Boys dominantním výsledkem 5:0. Švýcarský celek tak čeká na první venkovní vítězství v nejprestižnější evropské fotbalové soutěži od roku 1960.

Po víkendové šokující porážce s Osasunou Hansi Flick od svých svěřenců požadoval adekvátní reakci, kterou také dostal. Katalánský celek na začátku utkání dominoval a svou převahu zúročil během úvodních 10 minut. Po chvíli držení míče Lamine přihrál na pravou stranu Raphinhovi, načež si Brazilec na zadní tyči vybral Roberta Lewandowského, jenž míč uklidil do sítě.

Poté, co Young Boys přečkali úvodní bouři, se zdálo, že se po půlhodině hry dostali do hry, ale Barca jejich rostoucí tempo rychle zastavila a ještě před přestávkou se dostala do tříbrankového vedení. Nejprve se po Pedriho zblokované střele k odraženému míči dostal přesně zakončující Raphinha a poté španělský záložník zahrával volný přímý kop, po kterém se hlavou prosadil Iñigo Martínez.

Barca nejevila žádné známky slitování a po změně stran pokračovala tam, kde skončila, a přidala čtvrtý gól prostřednictvím Lewandowského, jenž dopravil na místo určení Martínezův prodloužený míč po rohovém kopu. Patrick Rahmen provedl dvojité střídání ve snaze zachránit pro YB trochu hrdosti a zdálo se, že změny v hostech zažehly jiskru života. Těsně po hodině hry měli v rychlém sledu dvě největší šance. Nejprve Joël Monteiro trefil silným pokusem brankovou konstrukci a poté Jaouen Hadjam zlikvidoval jeho pokus z brankové čáry.

Barça však brzy znovu získala kontrolu nad zápasem, což se částečně podařilo díky tomu, že se po více než pětiměsíční pauze vrátil Frenkie de Jong. Blaugranas, kteří se blížili k vítězství, přidali pátý gól v závěru utkání poté, co Mohamed Camara proměnil přihrávku Alejandra Baldeho - a završili tak pohodlný večer Katalánců, kteří si po překvapivé porážce s Monakem v prvním hracím dni uvědomovali, jak důležité je získat tři body před příštím zápasem s Bayernem Mnichov.

Autor: Livesport.cz / Sunil Midda

Komentáře (19)

Přidat komentář
Bastaron

4:1

Reagovat
Elmas

3:1

Reagovat
Pepik1212

Tady cokoliv jiného než výhra Barcelona by byl hnus!

Reagovat
John Obi Mikel

3:0

Reagovat
Lukáš Krejzar

7:0

Reagovat
whatever

Rad bych videl tuhle sestavu:

Pena

Kounde, Cubarsi, Inigo, Balde

Pedri, Casado

Yamal, Ansu, Raphinha

Lewa

Garcia suspended, Torre radeji ne. Ferran iplne v lese. Myslim, ze prisel cas pro Fatiho, aby se ukazal, co treba na false 9 / CAM?

Reagovat
Pepesma

5:2

Reagovat
DidusIneptus

6:1

Reagovat
Jordi Alba

Ten Fati je dobře odepsanej, jestli jsou před ním nonstop Ferran i Victor.

Reagovat
Xavivax1

A lišta se zápasy kdě?

Reagovat
Xavi

Hans se na LM vyšvihl.

Reagovat
LAM

Dneska by to chtělo pošetřit další hráče - Lewa,Kounde a Pedri dolů a do hry Fati,Fort a FDJ.

Jinak Yamal co so dovolí v čerstvých 17 letech a Raphinha letos fenomenální

Reagovat
-R2D2-

Švýcaři jsou až hrozivě špatní. Jinak tohle zažiješ jen s O2, že dobrovolně hledáš streamy, protože se bojíš neustálých výpadků zaplacený tv.

Reagovat
Phillipinho

Tak uz vime, proc hraje na ukor Fatiho i tragicky Ferran Nejak uz neverim, ze se z toho muze nejak vyhrabat…

Reagovat
Kluivert9

Nepřišel mi horší, než Ferran...

Reagovat
sylarko

Obaja su tragicky. Ferran sa pomaly nedostal do sance ani proti bernu. To LW bude v lete nutnost, ak nie uz v zime

Reagovat
Cracker10

Oba jsou strasny, Fatimu bych dal par zapasu, ale uz mu neverim ani trochu.

Reagovat
patas92

Taky mu nevěřím, ale počkal bych na zápasy, ve kterých vedle toho Ferrana nebude muset hrát. Spíš mě znepokojuje, že ho na konci zas něco bolelo

Reagovat
Gazdo

treba poslat randal do Neapola za Kvichu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele