hlavní fáze, 3. kolo
23.10.2024 21:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Dinama Záhřeb (© twitter.com/gnkdinamo)

Salcburk v Lize mistrů stále tápe. Rodeo s Býky měl pod kontrolou Kulenovič

Fotbalisté Dinama Záhřeb vyhráli ve třetím kole Ligy mistrů na hřišti Salcburku 2:0. O výhře chorvatského klubu rozhodly trefy Sandra Kulenoviče a střídajícího Bruna Petkoviče. Hráči z Rakouska tak nadále pokračují v tragické bilanci, když mají po třech odehraných duelech na svém kontě nula bodů, děvět inkasovaných gólů a žádnou vstřelenou branku.

Salcburk mohl zaznamenat první trefu v soutěži již po šesti minutách. Svou gólovou formu z minulého víkendu ale nedokázal potvrdit Karim Konaté, který nikým neatakovaný hlavičkoval z dobré pozice pouze nad břevno. Domácí brankář Alexander Schlager neměl v úvodní půlhodině příliš mnoho práce. Šance Dinama tak přišla až krátce před poločasovou pauzou, kdy Kulenovičovy šance zlikvidoval na brankové čáře skvěle připravený Schlager.

Záhřebu však stačily pouhé čtyři minuty po výkopu druhé půle, aby otevřel skóre. Prsty v tom měl aktivní Kulenovič, jehož našel na penaltovém puntíku zcela volného páradní zpětnou nahrávkou Stefan Ristovski. Vytáhlý útočník hostujícího celku pak zachoval chladnou hlavu a přízemní ranou k levé tyči poslal Dinamo do vedení.

Pro trenéra Salcburku Pepijna Lijnderse přišly následně další komplikace. Domácí gólman Schlager totiž obdržel v 66. minutě červenou kartu, když se snažil mimo své vápno zabránit Kulenovičovi v dalším ofenzivním snažení. Ke smůle většiny fanoušků na stadionu to však provedl zkušený gólman s nepřiměřenou dávkou tvrdosti a za nekompromisní sestřelení útočné hvězdy soupeře byl spravedlivě vyloučen.

Červená karta kupodivu na krátkou dobu vyburcovala Salcburk k dobrému výkonu, nicméně Petkovič v 84. minutě naděje domácích klinicky ukončil, když sebejistě prostřelil střídajícího Janise Blaswicha. Dinamo se tak po úvodním devítigólovém přídělu od Bayernu značně zvedlo a nyní se ziskem čtyř bodů okupuje postupové pozice. Naopak horší zápis než Salcburk má jen bratislavský Slovan.

Autor: Livesport.cz / Chris Heath

Komentáře (4)

Přidat komentář
Bastaron

2:2

Reagovat
John Obi Mikel

3:0

Reagovat
Pepesma

6:4

Reagovat
Pony Slaystation

RB týmům to nejde nepřát

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele