hlavní fáze, 3. kolo
22.10.2024 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Viktor Gyökeres střílí druhou branku Sportingu proti Sturmu (© ERWIN SCHERIAU / APA / AFP)

Graz ani na třetí pokus letos v Lize mistrů nebodoval. Sporting drží dál krok se špičkou

Sporting Lisabon ve třetím kole Ligy mistrů uštědřil Sturmu Graz pátou porážku v milionářské soutěži v řadě, když si díky trefám Nuna Santose a kanonýra Viktora Gyökerese dokráčel k pohodlnému vítězství 2:0 na stadionu Wörthersee v Klagenfurtu.

Sporting měl na cestu do Rakouska příjemné vzpomínky, jelikož v minulé sezoně v Evropské lize právě Sturm Graz porazil 2:1. Portugalští hosté usilovali o další radostnou cestu do střední Evropy hned od začátku, když Gyökeresův volej musel likvidovat Kjell Scherpen. Lvi hned od úvodu zápasu dominovali a v polovině prvního poločasu se dočkali otevření skóre, když si po nepovedeném centru našel volný míč Nuno Santos a vstřelil svůj první gól v Lize mistrů od září 2022.

Svěřenci Rúbena Amorima o pár vteřin později málem zdvojnásobili své vedení poté, co se Gyökeres zbavil Niklase Geyrhofera a následnou střelou orazítkoval tyč. Proti Sturmu Graz, který v předchozích dvou domácích zápasech nastřílel 10 gólů, však Sporting musel zachraňovat brankář Franco Israel, který ve 30. minutě pohotově zareagoval a zneškodnil střelu Williama Bøvinga.

Ačkoli se Sturm Graz snažil o vyrovnání, nejlepší střelec Sportingu Gyökeres rychle zmařil naděje rakouského celku bleskovým sólem, když obešel jak obránce Geyrhofera, tak brankáře Scherpena a dopravil míč do odkryté sítě. Po tomto gólu z 53. minuty si Sporting již hlídal průběh utkání a nedovolil domácím jakékoliv úpravy skóre.

Sturm Graz se ve svém prvním tažení v Lize mistrů po 23 letech nadále trápí a po třech porážkách v řadě se Rakušané nacházejí u dna tabulky. Naproti tomu Sporting pokračuje ve skvělé formě, jelikož je nyní neporažen ve 12 po sobě jdoucích zápasech, z nichž 11 vyhrál, a nachází se jen dva body za lídrem soutěže z Aston Villy.

Autor: Livesport.cz / Alex Waite

Komentáře (4)

Přidat komentář
Bastaron

1:3

Reagovat
Pepesma

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
DidusIneptus

Ještě, že jsem se nedíval. Byl bych mrzutý. Rakouský klubový fotbal patří mezi nejslabší. V konkurenci západoevropské kopané nemají nárok

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele