hlavní fáze, 3. kolo
23.10.2024 18:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Pierre Lees-Melou (© AFP)

Brest potvrdil kvalitu i v zápase s německým mistrem. Za Leverkusen nastoupili oba Češi

Brest i Leverkusen si udržely i po vzájemném duelu neporazitelnost v letošním ročníku Ligy mistrů, když spolu uhrály remízu 1:1, která ukončila jejich stoprocentní bilanci v této soutěži. V základu Bayeru se objevila obě česká želízka v ohni. Brankář Matěj Kovář odchytal celý zápas, Patrik Schick vydržel na hřišti do 63. minuty, než byl vystřídán.

V úvodní fázi tohoto střetnutí se debutanti v evropských pohárech snažili držet s německými šampiony krok. To se jim však dařilo jen do poloviny prvního poločasu, kdy se obrana Brestu otevřela. Jonas Hofmann našel skulinu, kterou poslal míč Florianu Wirtzovi, jenž svou střelou překonal brankáře. Krátce nato se Wirtz málem prosadil znovu, když na hranici pokutového území protančil mezi třemi hráči Brestu, ale jeho pokus včas zastavil Marco Bizot.

Brest reagoval na ztrátu spíše tlumeně, ale krátce před přestávkou se mu podařilo z ničeho nic vyrovnat. Kouzelný okamžik obstaral Pierre Lees-Melou, který se prosadil z hranice pokutového území poté, co ho vybídl Mahdi Camara. Lees-Melou byl krátce nato opět blízko gólu, ale kroucený pokus bývalého hráče Norwich City proletěl několik centimetrů nad břevnem.

Většinu času se Brest snažil otočit skóre. Když Camara vypálil z voleje z hranice pokutového území, jeho pokus Kovář vytáhl nad břevno. Leverkusen si v posledním roce vysloužil titul "králů pozdních gólů", takže francouzský celek tušil, že si v závěrečné fázi zápasu pravděpodobně neodpočine, přestože německému týmu dnes večer zjevně chyběl důvtip.

K dalšímu pozdnímu představení Leverkusenu však dnes večer nedošlo, neboť se zdálo, že se spíše spokojí s bodem. To by se dalo považovat za poněkud podivné rozhodnutí vzhledem k tomu, že ho ještě čekají zápasy s Liverpoolem, Interem Milán a Atlétikem Madrid. Brest má mezitím papírově o něco snazší soupeře a zisk sedmi bodů z devíti možných v jeho premiérovém představení v Lize mistrů rozhodně není k zahození.

Autor: Livesport.cz / Chris Wilson

Komentáře (17)

Přidat komentář
Bastaron

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

2:2

Reagovat
Pepesma

2:3

Reagovat
Moshe Dajan

Brest dobře šlape tvl. Schickinho opět marnost, on snad zapomněl hrát fotbal

Reagovat
vladino10

A čo sa stalo? Véd minulu sezónu na jar celkom slapal ne?

Reagovat
AliDží

Ani ne, mně přijde, že po návratu po té dlouhé pauze skrz třísla je poloviční.

Reagovat
Odborný diskutér

otto šik hraje strašnou močku

Reagovat
AliDží

Začal dobře prvních 25 minut, ale jinak je to hrozná mrtvola, v mezihře není cítit a pohyb otřes.

Reagovat
John Obi Mikel

Schick dost špatný, tak se radši Xabi rozhodl hrát bez útočníka

Reagovat
Seydou Doumbia

Stade Brestoa takhle slabučký Neverkusen jsem ještě letos neviděl, Brest jako vesnice píše svojí pohádku

Reagovat
Stannis Baratheon

Tak přesně takhle se to ani zdaleka nečte no

Reagovat
John Obi Mikel

Já to tak taky čtu

Reagovat
Kucka

A jak bys to teda četl?

Reagovat
Werkrider

Dneska jsme byli extra slabí. Ale ono hrát s 8 hráči v poli je těžké i proti Brestu. Schick to už asi zabalil a Garcia se snad ani nevybalil. A Xabi ho fuuurt hraje, nechápu, všichni vidí jak je nulový, ať ho zabalí do vánočního papíru a pošlou zpátky do Girony, jen zabírá místo Andrichovi nebo Palciosovi.

Reagovat
DidusIneptus

To už není ten Bayer Leverkusen co býval. Jeho dominance je fuč. Loni otáčel zápasy na konci zápasu. Dnes tuhle roli přenechava soupeřům

Reagovat
DidusIneptus

Wirtz a spol všichni

Reagovat
fabec1222

A prachy v prdeli

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele