hlavní fáze, 1. kolo
19.09.2024 21:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Brestu (© AFP)

Sturm Graz ztroskotal na půdě Pirátů z Brestu

Brest oslavil svou premiéru v Lize mistrů nečekaným vítězstvím, když mu góly Huga Magnettiho a Abdallaha Simy zajistily triumf 2:1 nad Sturmem Graz.

Piráti si připsali premiéru nejen v této soutěži, ale v evropském fotbale obecně. Chtěli se proto předvést před bouřlivým domácím publikem, které vidělo po necelých 15 sekundách zblokovanou střelu Kennyho Laly a Magnettiho ránu z dálky, jež mířila mimo. Na druhé straně Seedy Jatta nádherným zakončením málem prolomil nerozhodný stav, ale jeho oslavy byly přerušeny poté, co byl přistižen v ofsajdu.

Krátce nato hosté prohrávali, když Magnetti skóroval poté, co si před pokutovým územím sklepl míč a poté ho povedenou ránou napálil do dolního rohu a vstřelil vůbec první gól Brestu v Lize mistrů. To ovšem Rakušany neodradilo a zdálo se, že po prudkém nájezdu Williama Bøvinga, který ubránil Marco Bizot, půjdou do šaten ve ztrátě, ale v nastaveném čase se jim podařilo vyrovnat díky náhodnému vlastnímu gólu, když se Bøvingova nepovedená střela odrazila do sítě od Edimilsona Fernandese.

Domácí se nenechali rozhodit a ihned po přestávce, kdy chtěli znovu získat vedení, hlavičkoval těsně vedle kapitán Brendan Chardonnet. O několik minut později domácí příznivci znovu jásali díky zásahu Simy, který využil své tělo, aby se zbavil obránce a uvnitř šestnáctky poslal střelu za Kjella Scherpena.

Při dalším útoku měl Sima šanci zvýšit, jeho prudká hlavička však letěla mimo. Na tom však nezáleželo, protože Sturm Graz při snaze zachránit bod nabídl směrem dopředu jen málo a s blížícím se koncem uvadal. Poslední naděje opadly, když Dimitri Lavalée dostal v závěru zápasu druhou žlutou kartu za faul na Magnettiho. Rakušané tak nevyhráli už devět venkovních zápasů v Lize mistrů od roku 2001, zatímco tým Érica Roye slavil teprve druhé vítězství v této sezóně ve všech soutěžích.

Autor: Livesport.cz / Matt Jones

Komentáře (8)

Přidat komentář
Bastaron

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

4:0

Reagovat
Elmas

3:0

Reagovat
ratusek

Brest - Sturm Graz zápas LM. Ale jo, proč ne Mám rád tyhle neokoukané týmy

Reagovat
Pepesma

3:1

Reagovat
DidusIneptus

Na tenhle zápas se z dnešní nabídky nejvíc těším. Ano, kdo má kdy možnost vidět konfrontaci těchhle dvou a ještě k tomu v Lize mistrů? Kdyby si Hradec z Bretaně přivez' domů nějaký ten bod, vůbec bych se nehzlobil. Štýráci dotoho!

Reagovat
DidusIneptus

Jinak, jen tak mimochodem můj tip: 1:3

Reagovat
Vinci

Spodek EKL na půdě LM

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele